Wilt u ook eens meedoen aan deze rubriek en een van onze nieuwe verkooppunten bezoeken? Bel of schrijf dan met de redactie (zie colofon) en vraag naar de spelregels. Zie ook onze site op Intranet. Natuurlijk heb ik ook met eigenaar Johan Klerks een biertje gedronken. Dat was goed getapt in een groot glas, met het schuim tot de helft van het sterretje. Johan vertelde mij dat hij deze gelegenheid als een positieve bij drage ziet voor de stad Leiden, want veel uit gaansleven in Leiden is er niet. Het café con centreert zich vooral op de tweeverdiener, om dat er voor deze categorie weinig tot niets is. Maar uiteraard is volgens Johan ook ander pu bliek van harte welkom. Dit klopt, want vol gens mij voelen zowel ouderen als jongeren zich in dit café thuis. Joh'an vertelde mij dat hij voor Heineken heeft gekozen, omdat hij dit een goed bier vindt. Bovendien is het merk over de hele wereld bekend en dat is voor hem, in verband met de toeristen, alleen maar een pré. Verder schenkt Johan nagenoeg het totale Vrumona-pakket. Ik denk dat Leiden er een mooie horecagelegen heid bij heeft gekregen, waar je niet alleen maar gezellig kunt eten en feesten, maar 's avonds ook gewoon gezellig aan de bar een biertje kunt drinken. Wij mogen er als Heineken trots op zijn dat ze daar ons bier tappen en dat ze onze Vrumona-producten schenken. Arco van Ipenburg, Zoeterwoude (van 11.00 tot 17.00 uur) en een menukaart (17.00 tot 22.00 uur). Ik denk datje hier met je vrienden of familie lekker kunt eten voor een leuk bedrag. hangen uit een oude fabriekshal komen. De lichtinval van de ruimte is optimaal door de aangebouwde serre. Daarvandaan loopje het terras op, waarbij je aan de waterkant, met uitzicht op een mooi stukje Leiden, een heer lijke consumptie kunt nuttigen. Elke tafel heeft een opvallende schildering van Leiden, te weten 'De Sleutels' (Leiden is namelijk een sleutelstad) 'Het kanon van Leiden' (dat vroeger werd gebruikt om vijanden af te weren) en 'De Zijlpoort'. Je kunt ook van binnenuit De Zijlpoort betre den en aangezien ik zeer nieuwsgierig van aard ben heb ik dat gedaan. Bij binnenkomst kom je weer de sfeer van modern en antiek te gen, want de poort is gerestaureerd met oude materialen, zoals eiken balken. In het midden is een moderne lift, met daaromheen een wen teltrap. Boven is een zaal, met bar en ruimte voor ongeveer 150 man, die gebruikt wordt voor onder meer feesten en vergaderingen. Hier valt meteen het zeer mooie balkenplafond op, dat in originele staat is gerestaureerd. Daarbij is de luchtafvoer nog intact gebleven. Vroeger werd deze ruimte gebruikt door ridders, die zich kwamen opwarmen om daarna weer de stadswallen op te gaan om de stad te be waken. Ook anno 1999 kun je vanuit de poort de stadswallen op. Alleen kom je dan op het terras, dat eventueel voor grote feesten bij de zaal kan worden gevoegd. Verder heb ik natuurlijk nog in de keuken ge keken. Deze is ook voor de klant te zien, wat ik toch wel plezierig vind. Er zijn een lunchkaart Het monumentale gebouw De Zijlpoort is omstreeks 1644 gebouwd en is het stadsgezicht van Leiden. Het fungeerde vroeger als een van de acht toegangswegen van Leiden. Deze stad was omringd door stadswallen en acht poorten, waarvan er nog twee intact zijn: De Morspoort en De Zijlpoort. Als gevolg van een totale restau ratie heeft de Zijlpoort zijn uiterlijk van vroeger weer teruggekregen. Dit bestaat uit de poort met aangebouwd twee stads wallen, waarin nu een horecagelegenheid is gevestigd: het café Brasserie De Poort. Het café is sinds 26 juni 1999 gevestigd in Leiden. De opening ligt mij als Leidenaar nog vers in het geheugen, met optredens van on der meer The Four Tops en een gigantisch vuurwerk. Dit alles gadegeslagen door onge veer vijfduizend man, opgesteld aan de water kant van de Zijlsingel, bij de Zijlpoort en aan de overkant van de Rijn. Ja u leest het goed: de ligging is de hoek Zijlsingel nabij de brug en de Rijn, die dwars door Leiden heenloopt. De binnenkant bestaat uit twee delen: de stadswal en de poort. In de stadswal is een café-brasserie gevestigd, waarbij je bij binnen komst toch een beetje raar staat te kijken. De inrichting is modern. Hiervoor zijn veel natuur lijke producten gebruikt, zoals beton en staal, gecombineerd met een antieke vloer en eiken tafels. Wat verder wel leuk is om te vertellen is dat de lampen die boven de tafels en de bar

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1999 | | pagina 18