De Drie Koepels lil DE VERPAKKERS 21 mei opende Titus Plooij de nieuwe platenwasser in Zoeterwoude. Aan deze handeling is een periode van zorgvuldig plannen en bouwen voorafgegaan. Foto's: Henk de Graaf Fotografie en projectteam. Als ik aan De Drie Koepels denkdenk ik terug aan een leuk en leerzaam project. In dit project zaten vele aspecten die je normaal niet zo snel in een project tegenkomt. Dat komt omdat de meeste projecten in een bestaande situatie worden gebouwd. Bij De Drie Koepels was er niks, het is dus van de grond af opgebouwd. Te beginnen met het grondverzet, het bouwen van een fabriekshal, het aanbrengen van alle Utilities en vervolgens het plaatsen van de installaties. Daar is een goede samenwerking tussen de leveranciers, Heineken Nieuwbouw, de Bouwkundige afdeling en de Productieafdeling voor vereist. Deze samenwer king heeft dan ook geleid tot een schitterend resultaat waar we met zn allen trots op kunnen zijn. Frans van der Vliet, Projectleider De Drie Koepels Tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van de inge bruikneming van het gebouw De Drie Koepels en de platenwasserij waren zeer veel mensen aanwezig. Onder grote belangstelling vertelde de projectleider Frans van der Vliet over het project. Na de opening zijn verschillende cadeaus overhandigd aan Sjaak Batelaan en Ger Burgers, die deze namens de gehele bemanning in ontvangst namen. Sjaak bedankte iedereen en bood allen de unieke bierviltjes van de platenwasserij/palletsorteerder aan. Ondanks het feit dat velen nog gezellig bleven napraten, werd vervol gens de platenwasserij opgestart: 'Zonder een plaat hier schoongewassen, maken wij geen exportbier van wereldklasse Titus Plooij, Productiemanager Zoeterwoude Fotobijschriften: a Leidingen doortrekken vanuit gebouw 3 b De Drie Koepels' c Boven v.l.n.r. AchmedKar, Sjaak Batelaan, Ger Burgers. Onder v.l.n.r. ManuelSoarez Nevez, Dirk Remmelzwaal en Johnny Fortes d Johnny Fortes De werkzaamheden gebeuren hier in De Drie Koepels in een drie-ploegendienst. Bij rustiger tijden schakelen we terug naar een twee-ploegendienst. Deze drie-ploe gendienst is op verzoek van de medewerkers opgesteld met gebroken nachtdiensten. Dit houdt in dat er maar twee nachten achter elkaar gewerkt wordt. Op dit moment draait het naar behoren en de mede werkers vinden het prettig om hier te werken. Na de eerste weken van wat opstartproblemen gaat het aantal gewassen platen gestaag omhoog. Het leuke van zo'n nieuwe afdeling is dat vanaf het begin iedereen met ideeën komt om verbeteringen aan te brengen aan het gebouw en aan de machine om deze beter en met een hoger rendement te laten draaien. Bovendien zijn wij van begin tot eind bij ons product betrokken. Het bedienen van de machine, het contro leren, hoezen krimpen, heftruck rijden en schoonhou den van ons eigen gebouw zorgen er bovendien voor dat er voldoende afwisseling in de werkzaamheden is. Heeft u interesse om eens langs te komen: 'onze deur staat voor iedereen open'. Ger Burgers en Sjaak Batelaan, Teamleiders De Drie Koepels Dagelijks komt er in Zoeterwoude Heineken- en Amstel-bulkglas aan. Op iedere aangeleverde pallet staan tien lagen van 330 flessen. Tussen deze lagen liggen groene kunststof platen. Om te voorkomen dat, na het afstapelen van de flessen, achtergebleven vuil in de nieuwe flessen terechtkomt, moeten deze platen gewassen worden om vervolgens hergebruikt te worden bij de glasleveranciers. Voordat Heineken besloot te investeren in een eigen platenwasserij, werden deze platen in Duitsland gewassen. De plaatsing van het gebouw 'De Drie Koepels' op het terrein was een hele puzzel omdat er rekening gehouden moest worden met zowel de benodigde opslagcapaciteit, als met de ruimte die heftrucks nodig hebben om zich goed over het terrein te kunnen bewegen. Het terrein is dan ook voor de bouw een stukje uitgebreid. In overleg met alle betrokken partijen is een pakket van eisen voor de leverancier geformuleerd. Speciaal voor Heineken zijn er aan de machine een geluidwerende cabine en een palletbaan toegevoegd. Op termijn zullen de werkzaamheden van de mensen in De Drie Koepels worden uitgebreid door het opzetten van een palletcontrolelijn. Het werken in De Drie Koepels heeft nog meer bijzonderheden. Zo zijn er geen aanrijbuffers geplaatst. Het gevolg is dat de heftruck chauffeurs extra zorgvuldig manoeuvreren om te voorkomen dat er schade wordt gereden. Een andere bijzonderheid is dat de medewerkers in De Drie Koepels zelf zorgen voor het schoon houden van het gebouw en alles wat er in staat. Het Projectteam bestaat uit: Frans van der Vliet, Sjaak Batelaan, Piet van der Hulst, Jan Verweij, Ger Burgers, Daniël Matahelumual (Lavén de Wit), Wim van der Plas, Hans Wesselingh, Hans Tieleman (Numafa), Joop Bonte, Sjef de Waal, Erwin Radijs, Jan Pijpers, Martin Nijziel, René Vreeswijk, Mark Tettelaar, Piet van Reisen, Gerard Lupgens, Cor Franck, Rolf Fouchier, Peter Heemskerk, Roelof Segers, Wout Smit, Wim Geenen, Henk de Bruin (FIB), Luc Houweling (GTI) en Hugo Bos (Bruins en Zoon).

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1999 | | pagina 6