DE BEELDVORMERS
Hoe lekker is Rivella?
II GEACHTE CONSUMENTENSERVICE..
EEN ACtiE
UVAAHW
UUV
kLAWtEW
ZiCHZELf
HEPkEMMEM
Rivella heeft dit jaar een nieuwe reclame-campagne waarin drie ver
schillende typen mensen antwoord geven op de vraag: Hoe lekker
is Rivella? Deze mensen beschrijven natuurlijk niet zomaar hoe lek
ker Rivella is, maar doen dit op de bekende vreemde Rivella wijze.
Zo is er een professor die het geweldig vindt om tijdens een con
gres heel serieus een onzinverhaal op te hangen, ledereen in de
zaal denkt vervolgens dat het echt serieus bedoeld is en komt zelfs
de professor feliciteren met zijn interessante verhaal... Het idee
achter deze filmpjes is om niet alleen de nadruk te leggen op het
vreemde van Rivella, maar vooral ook op de lekkere smaak.
De nieuwe tv-commercials worden vanaf mei de hele zomer uitge
zonden. Bovendien worden de verhalen ook op de etiketten van de
1 liter- en 1,5 literflessen afgebeeld.
De nationale consumentenpromotie heeft het zelfde thema. De
gehele Nederlandse bevolking wordt opgeroepen om zelf te
beschrijven hoe lekker Rivella is. Tien winnaars worden met hun
verhaal en pasfoto afgebeeld op de Rivellaflessen. Deze actie
"Kom met je portret op het Rivella etiket" zal ondersteund worden
met een promotie tv-commercial. Tevens zal het Rivella-sampling
team het land doortrekken en op plaatsen met veel toeschouwers
een show opvoeren, waarbij de toeschouwers naar het podium
gelokt worden om ook daar weer te vertellen hoe lekker zij Rivella
vinden. Ook deze mensen dingen mee in de wedstrijd om met hun
portret op de Rivella-flessen te worden afgebeeld.
Ester van Dusseldorp, Brandmanager Rivella
EEM BEEtJE VfEEMd MAAI" WEL LEklcEf.
Redactie: Esther Boot
tn boven naar beneden:
art, Anja, Nel en Rose
oto: Henk de Graaf
Fotografie
Dagelijks komen bij Rose, Bart, Anja en Nel van Bureau
Consumentenservice in Zoeterwoude stapels brieven
binnen met vragen, ideeën en opmerkingen van onze
consumenten. In de rubriek 'Geachte Consumenten
service' leest u maandelijks een selectie van de origi
neelste inzendingen.
Klachten over uw prachtbier heb ik niet. Wel heb ik een
opmerking en dat is deze: Sinds vele jaren zijn de blikjes
bier in Nederland met een blikken sluiting uitgerust. Een
sluiting die naar binnen klapt bij het openen van het blik.
Heel goed doordacht is dat, vroeger viel het klepje eraf en
dat is niet goed voor voeten en milieu.
Nu ben ik vaak in Italië en daar spoelt men het blikje eerst
om in een café en maakt het vervolgens open en schenkt
het uit. Een heel hygiënisch volk. Waarom kunt u nu niet
een blikje ontwerpen waarbij het klepje naar buiten open
gaat en dan ook aan het blikje blijft zitten. Wij hier in
Nederland drinken het blikje vaak op reis en dan hebben
we niet de beschikking over water. Dank voor uw aandacht.
Ik heb het bij de collega-bierbrouwers ook voorgelegd,
maar men reageert daar niet op.
Bureau Consumentenservice antwoordde de heer Bonger:
"Het idee om het lipje van het blikje naar buiten toe te ope
nen, in plaats van naar binnen, is reeds bekend bij de diver
se blikleveranciers. Maar of zij op dit moment hier iets aan
gaan veranderen is afhankelijk van diverse voorwaarden en
richtlijnen waar zij zich aan dienen te houden. Er bestaat
een mogelijkheid de vinger aan het lipje open te halen of een
snee in de neus te krijgen, doordat men tegen het lipje aan
komt. Daarnaast moeten alle bier- en frisblikjes aan dezelf
de standaardnormen voldoen. Ze worden helaas niet alleen
voor Amstel gemaakt, maar ook voor onze bier- en friscolle
ga 's. Het spijt ons dat wij uw idee niet positiever kunnen
beantwoorden.
Met vriendelijke groet, P. Bonger