mint Heineken Quality Award
Dit is toch Productie, waarom moet het dan mooi zijn'.
rr
In april kwam voor alle deelnemers aan de
spanning een einde. Toen werd bekend dat
van de veertig brouwerijen die meedongen
naar de Brewery of the Year Award,
Zoeterwoude (voor de tweede maal) de
winnaar was van deze kwaliteitsprijs. 27
mei reikte daarom Raad van Bestuurs
voorzitter de heer Vuursteen de prijs uit aan
twee medewerkers van de Zoeterwoudse
unit. De werkgroep die zich met de jurering
bezighoudt, beschrijft wat de Award voor een
prijs is en waarop bij de jurering is gelet.
De Brewery of the Year Award is een Heineken
kwaliteitsprijs. Hij is in 1993 in het leven geroepen
om die brouwerij te belonen/huldigen, die erin
slaagt de beste kwaliteit van het Heineken product
op de winkelvloer te zetten. Om dat te bepalen
tellen we de kwaliteit van het fysieke product
(bier) en de verpakkingskwaliteit bij elkaar op.
Uiteindelijk is de Award natuurlijk bedoeld als
stimulans voor alle brouwerijen in de wereld die
Heineken brouwen, om een zo hoog mogelijke
productkwaliteit te realiseren. Zowel voor het
bier als voor de verpakking worden voortdurend
allerlei verschillende eigenschappen gemeten.
Alle brouwerijen krijgen elk kwartaal gedetailleerde
informatie over de bevindingen, zodat ze op basis
daarvan eventueel beslissingen kunnen nemen
voor verbeteringen. Uiteraard krijgen ze ook een
overzicht van de eindscores voor de Award.
Voor de vaststelling van de fysieke productkwaliteit
worden van alle brouwerijen die Heineken brouwen,
maandelijks monsters beoordeeld op een aantal
kwaliteitsaspecten. Zoals schuim, kleuren bitter
heid en de smaakwaardering. Om de aandacht
voor 'freshness' te stimuleren, wordt vanaf dit jaar
ook drie maanden oud bier meegenomen in de
beoordeling. Dit leidt tot een bepaald puntentotaal,
dat voor de helft meetelt in de eindbeoordeling.
Een extern controlebureau, SGS genaamd,
brengt daarnaast de verpakkingskwaliteit en de
leeftijd van het product op de winkelvloer in
kaart. Op basis van een steekproef in een aantal
winkels in circa dertig landen kijken zij onder
meer of en hoe alle etiketten op de flessen zitten.
Of ze bijvoorbeeld vrij zijn van krassen, scheuren
en rimpels. Ook kijken ze naar de kwaliteit van
de flessen en blikken (scuffing, deuken, krassen,
enzovoort). Hoe minder het aantal 'fouten', hoe
hoger het uiteindelijke puntentotaal. Dit telt voor
de andere helft mee in de eindbeoordeling. Deze
verpakkingskwaliteit wordt elk kwartaal gemeten.
Een werkgroep voert de coördinatie van beide
metingen en de daaruit voortvloeiende bereke
ningen voor de Award uit. Deze werkgroep
bestaat uit Marketing Research Manager Henk
Eising, Packaging Strategy Manager Bert-Jan
Grootes, Quality Systems Manager Brian Sarre
en Assistent Marketing Information Systems
Yarti Suratman. De groep komt geregeld bijeen,
omdat het in kaart brengen van de gecon
stateerde fouten en het vaststellen van de scores
voor de Award vrij intensief werk is en grote
nauwkeurigheid vereist. De werkgroep brengt uit
eindelijk verslag uit aan de jury van de Brewery
of the Year Award, bestaande uit de voltallige
Raad van Bestuur, director Corporate Production
Policy Control De Man en marketing director
Hooft Graafland.
In de afgelopen jaren is de Award achtereenvolgens
gewonnen door Den Bosch, Schiltigheim,
Zoeterwoude, Pedavena en Mons. Dit jaar is de
winnaar - voor de 2e keer - Zoeterwoude. En om
precies te zijn: Zoeterwoude lokaal. Met andere
woorden: dat deel van de unit dat zich bezig
houdt met de productie van Heineken voor de
binnenlandse markt. Goede tweede werd Nieuw-
Zeeland, bijna op de voet gevolgd door Den
Bosch lokaal.
Naast de Brewery of the Year Award is er ook een
prijs voor die brouwerijen waarvan de prestaties
vergeleken met vorig jaar opmerkelijk verbeterd
zijn. Die prijs ging dit jaar naar Nieuw-Zeeland.
Henk Eising, Bert Jan Grootes, Brian Sarre
en Yarti Suratman
Terwijl nog volop geschuurd, getimmerd en
geïnstalleerd werd, liepen we met Taco
Zantinge, rayonmanager Brouwen, over het
marktplein van de brouwerij in Zoeterwoude.
"We willen de Controlekamer vóór juni
afronden, dus er moet nog stevig worden
doorgewerkt", vertelde hij eind april.
Het plan voor een centrale ruimte is ontstaan
vanuit de gedachte dat het met de huidige auto
matiseringssystemen mogelijk is vanaf één plek
de controle over het gehele brouwproces uit te
voeren. Een eerste aanzet voor de verbouwing
werd anderhalf jaar geleden gemaakt, omdat het
onnodig was te werken met drie verschillende
controlekamers: een in het Brouwhuis, een in het
Dienstgebouw en een bij de Energiedienst. De
nieuwe ruimte wordt gebouwd in het
Dienstgebouw en bestaat uit drie afzonderlijke
kamers: de eigenlijke controlekamer, een pauze
ruimte en een vergaderruimte. De ruimte is continu
bezet, doordat de operators in ploegendienst
werken. Daarom is het van belang dat de ventilatie,
verwarming en zonwering goed zijn geregeld.
Maar ook aan de sfeer van de nieuwe controle
kamer is veel aandacht besteed. "We hebben bij
het bouwen van de controlekamer sterk geluisterd
naar wat de mannen zelf wilden", vervolgt
Zantinge. "Het management wilde de operators,
die in vijf ploegen van negentien man werken,
eigenlijk boven het marktplein stationeren. Zelf
wilden zij echter een ruimte met daglicht, dus
daarom heeft de kamer nu een raam naar buiten.
Bovendien hebben we gelet op een sfeervolle uit
straling. In samenwerking met het Heineken
Bouwadviesburo besloot de werkgroep daarom
voor de pauzeruimte geen kantoormeubilair,
maar caféstoelen en tafels aan te schaffen. Ook
besloot de werkgroep veel natuurlijke tinten te
gebruiken en in plaats van met de geijkte witte
spaanplaat met origineel beuken te werken."
"Het is hier een beetje de cultuur dat dingen wel
functioneel, maar niet mooi hoeven te zijn. Er
wordt gedacht: dit is toch Productie, waarom
moet het dan mooi zijn?" Dat gold echter niet
voor de voorzijde van de Controlekamer. Omdat
de Controlekamer op de rondleidersroute ligt,
heeft de ruimte ook een PR-functie. De mannen
vonden het prima als er gasten langskwamen,
maar ze hadden geen behoefte aan aapjes
kijken. Om die reden werd onder meer besloten
getint glas in de pui te laten zetten. "Met al die
maatregelen hebben we ervoor kunnen zorgen
dat de kamer geen steriele ruimte is geworden.
Het leuke is dat het in deze opzet nauwelijks
duurder is geworden. De clou is dat als je overal
van tevoren over nadenkt, je voor hetzelfde geld
iets mooiers krijgt", besluit Taco Zantinge opgewekt.
Karien Ris
Controller Jelle Freke: "Ik geloof dat we allemaal blij zijn met het nieuwe onderkomen. Het gaat
er mooi uitzien en de werkomgeving zal denk ik een stuk prettiger worden. We zaten tot nu toe altijd
maar in hokjes die verbouwd waren. Nu krijgen we echt iets nieuws. Ik zit in de werkgroep en het viel
me op dat de dingen in goed overleg zijn gebeurd: eerst hebben we grof alle wensen op papier gezet en
daarna hebben we een goede communicatieslag kunnen maken. Zo konden we rekening houden met de
wensen van iedereen. Hoe alles organisatorisch in zijn werk gaat, moeten we afwachten, maar qua
werkruimte gaat iedereen er op vooruit.