Roer om bij aanpak
hal Zoeterwoude
RECEPTIES
DE VERNIEUWERS
G. van Breenen
J.M. Rijkers
J.L.P. de Swart
J.M. de Looijer
24
Op 11 juni begint om acht uur 's avonds de receptie
van de heer Van Breenen, ter gelegenheid van zijn
afscheid bij Brouwerij Helmond. Hij heeft daar een party
boot in Drimmelen geregeld. "Het is niet de gewoonte daar een receptie te houden
en mensen zeiden me dat ik dat niet kon maken. Ik heb mijn plan doorgezet,
want ik had meer zin in die partyboot", vertelt Van Breenen, die zichzelf
omschrijft als een heel rustige jongen. Hij begon in 1975 bij Vrumona in Bunnik
waar hij tien jaar bij de Technische Dienst werkte. Via de commercieel technische
dienst in Breda begonnen, Den Bosch en Eindhoven kwam hij in mei vorig jaar
naar Helmond, waar hij zich bezighoudt met tapinstructie en ontvangsten. "Wie
ik graag zou willen zien op mijn receptie? Freddy Heineken natuurlijk. Die zou
wel even langs mogen komen", zegt hij lachend.
De afscheidsreceptie van de heer Rijkers, werk
zaam als beveiligingsbeambte in de poort in Den
Bosch, wordt op 17 juni om half vier gehouden in de
Cambrinuskelder. Rijkers is sinds 1 december 1978 in dienst bij Heineken
Brouwerijen Den Bosch. Eén van de voordelen van zijn vertrek is de hoeveelheid
vrije tijd die hij opeens zal hebben. "We zijn niet bang dat hij zich gaat vervelen",
laat een van zijn collega's weten. "Rijkers heeft een grote passie: paardenrennen.
Ik denk dat hij zich, nu hij meer tijd voor zichzelf heeft, eindelijk helemaal zal
gaan wijden aan de paardensport."
"Ik vind mijn werk nog steeds prachtig en ben in die
25 jaar nog nooit met tegenzin naar mijn werk
gegaan", meldt De Swart als wij hem vragen naar zijn
beleving van het werken in Helmond.
Op 18 juni begint om acht uur 's avonds de feestelijke receptie ter gelegenheid
van het 25-jarig dienstverband van chauffeur en bezorger De Swart. "Ik ben in
1974 begonnen in Horst en ik zit nu sinds twee jaar in Helmond. Vooral het
werk met klanten vind ik heel erg leuk. Ik vier mijn receptie in 't Paradijs in
Melderslo. Dat is mijn stamcafé, dus daar krijg je me zeker bij zo'n gelegenheid
niet vandaan!"
Jacques de Looijer werkt al ruim 34 jaar op de vork
heftruck in Den Bosch en viert zijn afscheid op 17 juni
in de Cambrinuskelder. Herinneringen ophalend aan de
eerste jaren, vertelt hij: "De eerste tien jaar was het een vrijgevochten bende.
Het was ruig en nu is alles stipter. Dat er steeds meer regeltjes kwamen, zorg
de wel voor minder gezelligheid, ledereen moet nu doorleren en als je zoals ik
sinds je vijftiende niet meer naar school bent gegaan, leer je ook niet zo snel
meer bij." Aan de andere kant heeft Jacques het naar zijn zin gehad, "want ik
kan goed met een truck overweg". "Dat komt ook door de samenwerking met
mijn oude teamleiders Arie Menses en Ton Geduld. Daarmee heb ik altijd
ontzettend prettig samengewerkt."
Redactie: Karien Ris
Foto 's: diversen
Het was in één woord geweldig. Dat zoveel mensen uit het
hele land naar Amsterdam zijn gekomen om mijn 37,5-jarig
jubileum mee te vieren, De mooie aankleding van ons magazijn
door mijn collega's, de speeches en de vele cadeaus en
bloemen maakten het voor ons een feest. Daarom vrienden,
allemaal zeer bedankt
Tonnie van Stek
In de vorige Vers van 't Vat las u al over de nieuw-
bouwplannen voor de hal van het hoofdkantoor in
Zoeterwoude. In deze editie meer nieuws van het
bouwfront.
Zo'n twee jaar geleden zijn we met een klein groepje bij
elkaar gaan zitten en hebben we een aantal pittige
wens- en veranderpunten op papier gezet, met dito
financiële consequenties. Voor ons was het glashelder
dat voor de Zoeterwoudse entree het 'roer beslist om
zou moeten'. Dat het flinker in de papieren zou gaan
lopen dan in eerste aanleg gedacht, werd ons dus ook
snel duidelijk. We ontdekten echter, dat het geheel bij
een aantal besluitvormers geen hoge prioriteit had. Dus
stond het door ons globaal berekende bedrag meteen
onder druk en leek het een 'vooruitschuif-project' te wor
den. Met in die tijd de wisseling voor de boeg op een
aantal posten in het MT van Heineken Nederland was
dat overigens wel logisch en begrijpelijk.
Na het aantreden van nieuwe MT-leden kwam het project
weer ter tafel en tot leven. Het benodigde geld voor de
inmiddels knap concrete plannen kwam in principe ook
op tafel. De projectgroep kon er dus in alle hevigheid serieus
tegenaan. Daarmee ziet het ernaar uit, dat we via de
gerenoveerde entree een goed deel van onze communicatie
boodschap in vorm, woord en daad tot uitdrukking weten
te brengen. De toegankelijkheid wordt groter, belemme
rende wanden zullen verdwijnen. Andere kleuren en
materialen zullen, samen met een sfeervollere verlichting,
de gewenste gastvrije, modernere en ook 'bieriger' sfeer
bepalen. Er zal meer aandacht zijn voor het zeer persoonlijk
en gastvrij begeleiden van onze gasten, zonder de
bedrijfsveiligheid te kort te doen. Ook zal er aandacht
zijn voor het - zo mogelijk - bij binnenkomst overdragen
aan onze gasten van een stuk informatie. Daartoe worden
infocorners ingericht, waarbij met ondersteuning van
bijvoorbeeld interactieve media onze ondernemings- of
merkenboodschappen kunnen worden gecommuniceerd.
Voor onze gasten wordt een enigszins afgeschermde
gastenhoek gebouwd, met daarin faciliteiten voor
koffie en dergelijke, fax, telefoon, leesmateriaal, gezel
lige en comfortabele en meer privacy biedende zitjes.
Daarnaast is ook hier de mogelijkheid op een modernere
wijze dan met de prikklok de aanwezigheidsregistratie te
regelen. Hoe dat kan, is op dit ogenblik nog in onderzoek;
daar bestaan tegenwoordig prima en zeer 'geruisloze'
systemen voor. Als we op deze wijze onze gastvrije opstelling
en dynamiek beter voor het voetlicht weten te krijgen bij
de grote groep dagelijkse bezoekers, zit daar, mijns
inziens, voor Heineken een enorme en steeds weer
terugkerende winst in. En uiteraard ook voor de beoog
de doelgroep zélf: onze zeer welkome gasten.
We houden u van alle vorderingen op de hoogte!
Jan Willem Buij