Roer om bij aanpak hal Zoeterwoude RECEPTIES DE VERNIEUWERS G. van Breenen J.M. Rijkers J.L.P. de Swart J.M. de Looijer 24 Op 11 juni begint om acht uur 's avonds de receptie van de heer Van Breenen, ter gelegenheid van zijn afscheid bij Brouwerij Helmond. Hij heeft daar een party boot in Drimmelen geregeld. "Het is niet de gewoonte daar een receptie te houden en mensen zeiden me dat ik dat niet kon maken. Ik heb mijn plan doorgezet, want ik had meer zin in die partyboot", vertelt Van Breenen, die zichzelf omschrijft als een heel rustige jongen. Hij begon in 1975 bij Vrumona in Bunnik waar hij tien jaar bij de Technische Dienst werkte. Via de commercieel technische dienst in Breda begonnen, Den Bosch en Eindhoven kwam hij in mei vorig jaar naar Helmond, waar hij zich bezighoudt met tapinstructie en ontvangsten. "Wie ik graag zou willen zien op mijn receptie? Freddy Heineken natuurlijk. Die zou wel even langs mogen komen", zegt hij lachend. De afscheidsreceptie van de heer Rijkers, werk zaam als beveiligingsbeambte in de poort in Den Bosch, wordt op 17 juni om half vier gehouden in de Cambrinuskelder. Rijkers is sinds 1 december 1978 in dienst bij Heineken Brouwerijen Den Bosch. Eén van de voordelen van zijn vertrek is de hoeveelheid vrije tijd die hij opeens zal hebben. "We zijn niet bang dat hij zich gaat vervelen", laat een van zijn collega's weten. "Rijkers heeft een grote passie: paardenrennen. Ik denk dat hij zich, nu hij meer tijd voor zichzelf heeft, eindelijk helemaal zal gaan wijden aan de paardensport." "Ik vind mijn werk nog steeds prachtig en ben in die 25 jaar nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan", meldt De Swart als wij hem vragen naar zijn beleving van het werken in Helmond. Op 18 juni begint om acht uur 's avonds de feestelijke receptie ter gelegenheid van het 25-jarig dienstverband van chauffeur en bezorger De Swart. "Ik ben in 1974 begonnen in Horst en ik zit nu sinds twee jaar in Helmond. Vooral het werk met klanten vind ik heel erg leuk. Ik vier mijn receptie in 't Paradijs in Melderslo. Dat is mijn stamcafé, dus daar krijg je me zeker bij zo'n gelegenheid niet vandaan!" Jacques de Looijer werkt al ruim 34 jaar op de vork heftruck in Den Bosch en viert zijn afscheid op 17 juni in de Cambrinuskelder. Herinneringen ophalend aan de eerste jaren, vertelt hij: "De eerste tien jaar was het een vrijgevochten bende. Het was ruig en nu is alles stipter. Dat er steeds meer regeltjes kwamen, zorg de wel voor minder gezelligheid, ledereen moet nu doorleren en als je zoals ik sinds je vijftiende niet meer naar school bent gegaan, leer je ook niet zo snel meer bij." Aan de andere kant heeft Jacques het naar zijn zin gehad, "want ik kan goed met een truck overweg". "Dat komt ook door de samenwerking met mijn oude teamleiders Arie Menses en Ton Geduld. Daarmee heb ik altijd ontzettend prettig samengewerkt." Redactie: Karien Ris Foto 's: diversen Het was in één woord geweldig. Dat zoveel mensen uit het hele land naar Amsterdam zijn gekomen om mijn 37,5-jarig jubileum mee te vieren, De mooie aankleding van ons magazijn door mijn collega's, de speeches en de vele cadeaus en bloemen maakten het voor ons een feest. Daarom vrienden, allemaal zeer bedankt Tonnie van Stek In de vorige Vers van 't Vat las u al over de nieuw- bouwplannen voor de hal van het hoofdkantoor in Zoeterwoude. In deze editie meer nieuws van het bouwfront. Zo'n twee jaar geleden zijn we met een klein groepje bij elkaar gaan zitten en hebben we een aantal pittige wens- en veranderpunten op papier gezet, met dito financiële consequenties. Voor ons was het glashelder dat voor de Zoeterwoudse entree het 'roer beslist om zou moeten'. Dat het flinker in de papieren zou gaan lopen dan in eerste aanleg gedacht, werd ons dus ook snel duidelijk. We ontdekten echter, dat het geheel bij een aantal besluitvormers geen hoge prioriteit had. Dus stond het door ons globaal berekende bedrag meteen onder druk en leek het een 'vooruitschuif-project' te wor den. Met in die tijd de wisseling voor de boeg op een aantal posten in het MT van Heineken Nederland was dat overigens wel logisch en begrijpelijk. Na het aantreden van nieuwe MT-leden kwam het project weer ter tafel en tot leven. Het benodigde geld voor de inmiddels knap concrete plannen kwam in principe ook op tafel. De projectgroep kon er dus in alle hevigheid serieus tegenaan. Daarmee ziet het ernaar uit, dat we via de gerenoveerde entree een goed deel van onze communicatie boodschap in vorm, woord en daad tot uitdrukking weten te brengen. De toegankelijkheid wordt groter, belemme rende wanden zullen verdwijnen. Andere kleuren en materialen zullen, samen met een sfeervollere verlichting, de gewenste gastvrije, modernere en ook 'bieriger' sfeer bepalen. Er zal meer aandacht zijn voor het zeer persoonlijk en gastvrij begeleiden van onze gasten, zonder de bedrijfsveiligheid te kort te doen. Ook zal er aandacht zijn voor het - zo mogelijk - bij binnenkomst overdragen aan onze gasten van een stuk informatie. Daartoe worden infocorners ingericht, waarbij met ondersteuning van bijvoorbeeld interactieve media onze ondernemings- of merkenboodschappen kunnen worden gecommuniceerd. Voor onze gasten wordt een enigszins afgeschermde gastenhoek gebouwd, met daarin faciliteiten voor koffie en dergelijke, fax, telefoon, leesmateriaal, gezel lige en comfortabele en meer privacy biedende zitjes. Daarnaast is ook hier de mogelijkheid op een modernere wijze dan met de prikklok de aanwezigheidsregistratie te regelen. Hoe dat kan, is op dit ogenblik nog in onderzoek; daar bestaan tegenwoordig prima en zeer 'geruisloze' systemen voor. Als we op deze wijze onze gastvrije opstelling en dynamiek beter voor het voetlicht weten te krijgen bij de grote groep dagelijkse bezoekers, zit daar, mijns inziens, voor Heineken een enorme en steeds weer terugkerende winst in. En uiteraard ook voor de beoog de doelgroep zélf: onze zeer welkome gasten. We houden u van alle vorderingen op de hoogte! Jan Willem Buij

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1999 | | pagina 24