Restyling hal
Zoeterwoud
VERBOUWING POSTKAMER
EN BROODJESWINKEL
Er zijn meer verbouwingen in Zoe-
terwoude. Zo is er de eerste weken
van april hard gewerkt aan de verbou
wing van de broodjeswinkel op de
vierde verdieping in Zoeterwoude. De
lunch werd in die periode op een
geïmproviseerde bar aangeboden.
Binnenkort is de verbouwing klaar.
Ook de postkamermedewerkers
moesten improviseren. Zij
■Hl zijn tijdelijk bij Kantoor-
behoeften ingetrokken.
i-èê-,Meer hierover in een vol-
""""igend nummer.
De entree van het hoofdkantoor in Zoeterwou
de voldoet niet meer aan de hedendaagse
eisen van een moderne onderneming. Boven
dien komt het karakter van de hal niet meer
overeen mei de uitstraling die Heineken wil
hebben. Daarom wordt ernaar gestreefd voor
het begin van de bouwvak, half juli, de hal van
het hoofdkantoor in Zoeterwoude grondig te
restylen.
Op 9 maart vond de kick-off van de
bouwplannen plaats. Luuk van
Doornik, hoofd office management,
licht de plannen toe. "Laten we zeg
gen dat we hier niet de eenentwintig
ste eeuw mee in kunnen gaan," ver
telt Van Doornik. Het gebouw aan de
Burgemeester Smeetsweg stamt uit de
jaren zeventig en dat is aan alles te
zien. Door de bruin-groene kleurstel
ling en het ouderwetse tijdsregistratie-
systeem stemt de uitstraling van de hal
niet meer overeen met de manier
waarop Heineken bij het publiek
bekend is. "De restyling stond al lan
ger op het programma, maar in over
leg met de afdelingen marketing en
public relations is nu definitief beslo
ten de plannen vorm te gaan geven."
Momenteel wordt gewerkt aan het
inventariseren van het Programma
van Eisen. De projectgroep die daar
voor in het leven is geroepen bestaat
onder andere uit medewerkers van
het Bouwadviesbureau in Zoeter
woude en wordt ondersteund door
drie werkgroepen: Styling, Beveiliging
en Exploitatie. Vervolgens vinden de
technische uitwerking en de aanbe
steding plaats. Over de concrete uit
werking van de ideeën kan Van Door
nik nog weinig uitspraken doen. Wel
bestaat binnen de werkgroepen over
eenstemming over de uitgangspunten
die bij de restyling gehanteerd zullen
worden.
"Er zijn in feite drie sleutelwoorden:
modernisering, klantvriendelijkheid
en karakter. De hal moet de Heine-
ken-identiteit behouden, maar dan op
een meer eigentijdse manier. We den
ken daarbij bijvoorbeeld aan een com
binatie van innovatie met traditie, van
internationaal succes met Hollandse
roots. Maar laten we vooral niet ver
geten wat onze kernactiviteit is. Want
natuurlijk is ook het element 'bier'
van belang bij de uitstraling die we
voor ogen hebben. Al deze elementen
moeten worden vertaald naar con
crete plannen", besluit Van Doornik.
Op welke manier dat gaat gebeuren, is
te lezen in het volgende nummer van
Vers van 't Vat.