Kleiner deksel voor blikjes
14
Voor Piet van Veelen begon het nieuwe jaar
goed. Hij hoorde op de eerste werkdag van
1999 dat zijn voormalige chef Jan Broomans
uit Zoeterwoude de Amstel Vriendschaps
trofee aan hem toekende. Vandaar dat begin
januari een fotograaf en Jan Broomans mét een
fonkelnieuwe trofee naar de nieuwe locatie
van Heineken Brouwerijen Haaglanden in
Wateringen afreisden.
Broomans had de keuze moeilijk
gevonden. "Piet was de eerste aan
wie ik dacht. Daarna zijn nog andere
namen de revue gepasseerd, zodat de
keuze moeilijker werd, maar ik heb
toch Piet gekozen als degene aan wie
ik de Amstel Vriendschapstrofee wil
uitreiken." De heren kennen elkaar al
lang. "Sinds 1980, toen Piet bij Heine
ken kwam werken. Ik gaf toen leiding
aan de afdeling Bijzonder Beheer, die
onder Vorderingenbeheer viel. Hij
was de eerste medewerker. We heb
ben dertien jaar samengewerkt. Later,
toen ik een andere functie kreeg, heeft
hij mij opgevolgd. Maar de band bleef
bestaan", vertelt Jan Broomans. "Piet
van Veelen is een praktische man, een
snelle werker. Wij vulden elkaar goed
Piet vanVeelen (links) en Jan Broomans
aan. Wat we gemeenschappelijk heb
ben, is de liefde voor sport, en vooral
voetbal." Dat de heren het goed
samen kunnen vinden, blijkt wel uit
het feit dat zij ook privé contact met
elkaar hebben.
Piet van Veelen was niet zo heel erg
verrast toen hij de mededeling kreeg
dat Jan Broomans hem de trofee wil
de geven. "Wij kennen elkaar zó goed,
dat ik, nadat ik in Vers van 't Vat had
gelezen dat Jan een trofee had gekre
gen, dacht dat ik wel op zijn lijstje zou
voorkomen van mogelijke kandida
ten... Dus ik was niet honderd procent
verrast toen ik het hoorde, maar wel
zéér vereerd. Jan was mijn eerste baas
bij Heineken. Hij is een zeer warme
persoonlijkheid, geïnteresseerd in de
mens achter de medewerker. Het klik
te goed tussen ons."
Aan Piet van Veelen nu de keuze te
bedenken aan wie hij de Amstel
Vriendschapstrofee zal geven. In het
volgende nummer zullen we weten of
de trofee in de horeca blijft...
dem bosch - Onlangs zijn de'206-
blikjes' vervangen door '202-blikjes'.
Dit betekent dat het deksel van alle
blikjes aanzienlijk kleiner is
gemaakt in vergelijking
met het oude '206-blik-
je'. Het gaat om zowel
Amstel als Heineken
blikverpakking. De
verkleining van de
deksels levert een
materiaalbesparing op
van een aantal vierkante
millimeters per blik. "Per duizend blik
jes betekent dit een besparing van twee
gulden", meldt Ab Cuppé, Specialist
Techniek in Den Bosch. "Misschien
niet veel per blik, maar met de miljoe
nen blikken die wij afvullen wordt het
wel veel en daannee een behoorlijke
besparing." Tevens is voor de stapel
baarheid de bodem van het blikje aan
gepast. Om de blikken af te kunnen
vullen, zijn verschillende colonnes
aangepast.