TVveeling 21/5 - 21/6 Voor de Tweelingen verloopt 1999 niet altijd even rooskleu rig. Zo zult u af en toe te laat op uw werk komen en krij gen late Tweelingen het in maart regelmatig aan de stok met de Postkamer. Ook uw zomervakantie ver loopt niet zoals gepland. De door u uitgekozen vakantiebestemming lijkt één van de allerlaatste landen ter wereld waar nog geen Heine ken wordt verkocht. Na juli krijgt u een aanbieding van de concurrent. Echter, u gaat hier wijselijk niet op in. 'De Belofte' is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 01.00 uur. Vrijdag en zaterdag is het drank spijslokaal open van 10.00 uur tot en met 02.00 uur. "Hoe we op de naam zijn gekomen? Tja, bij toeval eigenlijk. Het is natuur lijk altijd moeilijk om iets leuks te ver zinnen. Je zoekt toch naar iets origi neels. Wij zitten hier op de Smeepoor- tegenwoordiger die het idee op zijn beurt heeft voorgelegd aan het hoofd kantoor. Binnen een kwartier was het rond. Ook daar waren ze erg enthou siast." 'HOLLANDSE NIEUWE' Willem vertelt met zichtbaar enthou siasme over zijn nieuwe eetcafé. Hij is er trots op. "Prachtig, toch? Het vorige café, dat ik had overgenomen van mijn vader, was het kleinste café van Harderwijk. Ongeveer vijfendertig vierkante meter. Dat had natuurlijk ook zijn charmes, maar hier beschik ken we over negentig vierkante meter. Dan heb je gewoon meer mogelijkheden om leuke dingen te organiseren. Je moet de mensen natuurlijk wel een beetje bezighou den. Denk aan een feestavond rond om de 'Hollandse nieuwe' of de 'Beaujolais primeur'. Of hijvoorbeeld aan een 'Ierse avond'." Op zo'n avond wordt er naast Amstel ook Murphy's Irish Stout getapt in 'De Belofte'. Verder zijn, ook op de nor male dagen, De Koninck, Affligem Dubbel, Amstel Malt en het gehele Vrumona-pakket op de drankkaart te vinden. Zoals gezegd kan in 'De Belof te' ook worden gegeten. Kabeljauw, biefstuk en varkensmedaillons zijn enkele gerechten die op de spijskaart zijn te vinden. Bert Brands, die ver antwoordelijk is voor de keuken, kan zich daar naar hartelust uitleven. "Ik heb mijn koksdiploma en heb in ver schillende restaurants gewerkt, maar deze opzet is natuurlijk ideaal. Mijn vader is verantwoordelijk voor het café en ik voor het restaurant. Daarbij proberen we natuurlijk een goede balans te vinden tussen het café- en het eetgedeelte. Maar dat gaat lukken, daar heb ik alle vertrouwen in." Elke maand belichten we een nieuw of vernieuwd horecapunt dat een of meer van onze biermerken schenkt. Dit keer brachten we een bezoek aan Harderwijk waar begin november de deuren opengingen van drank spijslokaal 'De Belofte'. Inderdaad, het horecapunt is vernoemd naar het unieke, eenmalig gebrouwen speciaalbier Amstel De Belofte. Celegen aan de rand van de oude stadskern, pal naast de stadsmu ren, heeft 'De Belofte' veel weg van zo'n oude herberg waar twee ver dwaalde reizigers op een ezel eeuwen geleden aanklopten met de vraag of er misschien nog plaats was. In 'De Belofte' is, in tegenstelling tot bijna twee millennia geleden, plaats genoeg. Het biedt op een drukke avond plaats aan zo'n 150 bezoekers en heeft net als het gelijknamige Amstel bier een speciaal karakter. Het interieur heeft naast de kenmerken van een traditioneel bruin-café ook 'lerse-pub-achtige' trekjes. DE NAAM Helemaal achterin de hoek van het café zit Willem Brands, eigenaar van 'De Belofte', aan een van de bruine tafeltjes een biertje te drinken. Een Amstel biertje om precies te zijn, want in 'De Belofte' wordt, hoe kan het ook anders, Amstel bier geschonken. "En niet alleen vanwege de naam van ons café", vertelt Willem. Ik ben sowieso een echte 'Amstel-man'. Ook in ons vorige café in Harderwijk, 'De Barre- wienter', hadden we Amstel op de lap." tenbrink, dus dan kom je al snel op namen zoals 'De Smeepoort'. Maar dat is natuurlijk vrij afgezaagd. We kwamen er in eerste instantie dan ook niet uit. Totdat ik op een onbedacht moment in onze kelder liep. Ik zag een aantal geschenkblikken staan van 'Amstel De Belofte'. 'De Belofte', dat klinkt goed, dacht ik toen. Zeker met het oog op de eeuwwisseling. Ik heb toen onmiddellijk Bert, mijn zoon en tevens onze chef-kok, geroepen om te vragen wat hij ervan vond. Ook hij zei onmiddellijk "perfect, dat moet onze naam worden". Vervolgens hebben we contact opgenomen met onze ver-

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1998 | | pagina 9