RUSSEN
OPEN HUIS
NUMMER 1
mooie gedaanteverandering onder
gaan.
"Over de twee dagen verspreid, heb
ben we veertienhonderd relaties ont
vangen", vertelt regionaal unitma
nager Ber Pas. "We hielden open huis
tussen vier uur 's middags en tien uur
's avonds. Om vijf uur was het al
gezellig vol. Alle medewerkers droe
gen een badge met naam en functie,
zodat de kennismaking goed verliep.
Ieder liep ook met klanten door het
bedrijf. Het gaf een goed gevoel de
relaties met de afnemers op deze
manier te kunnen verstevigen."
Het open huis was tevens een kleine
beurs. "We hadden vertegenwoordi
gers van veertien leveranciers van
producten uit ons kernassortiment.
Van Bacardi bijvoorbeeld en van Four
Roses, Seagram Gin, Hooghoudt,
whiskymerken, maar ook van dran
ken van Nutricia. Zij hadden voor
deze dagen speciale aanbiedingen. Dat
was een succes. Voor onze afnemers
was het verrassend dat er niet alleen
producten van Heineken, Vrumona
en Bols waren, maar dat we zo'n
breed scala aan producten in ons
assortiment hebben, tegen scherpe
prijzen." De ervaring bij zowel eigen
medewerk(st)ers als afnemers over de
opzet van dit open huis was zo goed,
dat het managementteam overweegt
eens in de twee jaar dergelijke open
dagen voor relaties te organiseren,
met leveranciers erbij.
rijssen - Weliswaar niet in een
nieuw pand, maar wel een nieuwe
organisatie. Dat was voor Heineken
Brouwerijen Overijssel de reden zich
op 12 en 13 oktober door middel van
een 'open huis' aan de afnemers te
presenteren. Heineken Brouwerijen
Overijssel werkt al sinds 1 januari van
dit jaar onder de nieuwe naam. De
naam is dan ook al aardig ingeburgerd
bij de afnemers, die telefonisch de weg
naar het pand aan de Spoelerstraat in
Rijssen goed weten te vinden. Dat is
het pand waar voorheen dranken
handel Cambrinus was gevestigd en
waar de medewerk(st)ers van het ver
koopkantoor in Rijssen werkten. Om
de afnemers de gelegenheid te geven
ook persoonlijk kennis te maken met
Heineken medewerkers met wie het
contact voor een groot deel alleen
telefonisch verloopt, was een open
huis georganiseerd. Bovendien kon
den de afnemers het bedrijfspand
bezichtigen. De voormalige dranken
handel is namelijk op enkele punten
aangepast en meer in overeenstem
ming gebracht met de nieuwe pan
den. De entree heeft bijvoorbeeld een
warmere aankleding gekregen en de
ontvangstruimte heeft, met behulp
van het Heineken bouwbureau, een
Amstel Herfstbock is als nummer
l uit de bus gekomen bij een
bokbiertest van het Vara-pro-
gramma Kassa. Tijdens de uit
zending van zaterdag 17 oktober
proefde een panel tien bokbie-
ren. Bij de jurering werd gelet op
schuim, kleur, smaak en geur.
Vervolgens werd een cijfer gege
ven. De panelleden proefden
'blind'. Bij gelijke eindcijfers
werd gekeken naar de prijs van
het bier. Heineken Tarwebok
eindigde als achtste.
De bokbieren werden beoor
deeld door Els van der Linden
(eigenaresse van een bierspe-
cialiteitencaie), IJl Blokker
(biercolumnist), Erwin de Cock
(van de bierliefhebbersvereni
ging PINT), Peter van den Hurk
(van het Bier Keurmeesters Gil
de) en Ton Zijp (medewerker in
een brouwerij en een bierwin
kel).
De uitslag was als volgt:
1. Amstel Herfstbock
2. Dommelsch bokbier primeur
3. Bavaria Tarwebok
4. Brand Dubbelboek
5. GulpenerBock
6. Oranjeboom Herfstbock
7. Leeuw Bockbier
8. Heineken Tarwebok
9. Hertog Jan Bockbier
10. Grolsch Herfstbock