JSlG *ENZEN
Op een woonboot is het voor een watersportliefhebber goed toeven
geldt ook tijdens mijn verblijf in het
buitenland. Door het contact met
mensen raak je ingewijd in de cul
tuur."
REVOLUTIOMAIR
Was een leven over de grens een lang
gekoesterde wens van Jean-Olivier?
"Pas tijdens mijn sollicitatiegesprek bij
Heineken werd ik geconfronteerd met
de vraag of ik een buitenlandse loop
baan ambieerde. Vóór die tijd had ik
er nooit over hoeven nadenken, ge
woonweg omdat het onderwerp niet
leefde onder de Franse studenten. Het
internationale denken in Frankrijk
bevindt zich in een revolutionaire
fase. Bedrijven stellen zich open voor
het buitenland, met de nodige conse
quenties voor de medewerkers."
Over zijn ambities is hij het inmiddels
met zichzelf eens: "Ik zie een interna
tionale carrière als een investering in
mijzelf, een verrijking van mijn per
soonlijkheid. Afwisseling van omge
ving en mensen levert toegevoegde
waarde voor mijn plezier in het werk.
Het is toch fantastisch om over de hele
wereld te werken met mensen die zo
verschillend zijn en één ding, één pro
duct gemeen hebben? Ik heb geen
vrouw, kinderen of hypotheek, dus ik
zou gek zijn om deze kans nu niet te
grijpen."
IDEALE STARTERSFUHICTIE
Daarom vroeg Jean-Olivier zijn baas
bij Heineken Frankrijk of hij zo snel
mogelijk naar het buitenland mocht.
Zijn loopbaan bij Heineken startte in
1993 met een stage in de Heineken
brouwerij in Marseilles, één van de
grootste in Frankrijk. Die stage maak
te onderdeel uit van de opleiding
'Food Industries Engineering' (specia
lisatie: dranken, brouwen, productie
management) in Nancy, die hij aan
sluitend op zijn studie Biochemie
volgde. Hij raakte betrokken bij een
project dat als doel had het productie
proces van de brouwerij in de Zuid
franse stad te versnellen. Het project
werd een succes en zette de toon voor
vernieuwingen in de andere Franse
Heineken-brouwerijen. Het bepaalde
ook de loopbaanambities van Jean-
Olivier. Na de afronding van zijn ver
volgopleiding en zijn aansluitende
militaire dienst wilde hij niets liever
dan terugkeren bij Heineken. Die
wens kwam uit en in 1994 kreeg hij
een vaste betrekking als assistent
brouwer. "Dat was een ideale starters-
functie", legt hij uit. "Van techniek tot
management, ik was bij alle zaken
betrokken en kon overal mijn neus in
steken zonder dat ik verantwoorde
lijkheden had."
GOEDE CONDITIE
In oktober 1995 werd de betrekking
van Jean-Olivier omgezet in een
managementtraineefunctie. Hij richtte
zich onder direct toezicht van de brou
werijmanager op drie aspecten van
productieverbetering: kwaliteit, orga
nisatie en training. Daar kwam veel bij
kijken, herinnert Jean-Olivier zich.
"De Heineken-brouwerij in Marseilles
bestaat al sinds 1886 en was in alle
opzichten verouderd. De productie
moest dringend in een gezonde condi
tie gebracht worden. Dat was een
ingrijpend proces voor de ongeveer
tweehonderd medewerkers. Velen
waren van een oudere generatie. Die
juichten veranderingen bepaald niet
toe." Jean-Olivier richtte zich met
name op productieautomatisering en
het verzorgen van trainingen voor
brouwerijmedewerkers.
Voor zijn huidige werk in Zoeterwou-
de - het vergelijken van trainingspro
gramma's op het gebied van productie
- kan Jean-Olivier dus bogen op
'hands on' ervaring. Desalniettemin
zal het nog een stevige klus zijn om te
komen tot een voorstel voor een ver
beterd trainingsprogramma. Voordat
hij zijn woonboot in de Hoogmadese
polder weer verruilt voor zijn zonnige
woning aan de Cóte d'Azur.