JSlG *ENZEN Op een woonboot is het voor een watersportliefhebber goed toeven geldt ook tijdens mijn verblijf in het buitenland. Door het contact met mensen raak je ingewijd in de cul tuur." REVOLUTIOMAIR Was een leven over de grens een lang gekoesterde wens van Jean-Olivier? "Pas tijdens mijn sollicitatiegesprek bij Heineken werd ik geconfronteerd met de vraag of ik een buitenlandse loop baan ambieerde. Vóór die tijd had ik er nooit over hoeven nadenken, ge woonweg omdat het onderwerp niet leefde onder de Franse studenten. Het internationale denken in Frankrijk bevindt zich in een revolutionaire fase. Bedrijven stellen zich open voor het buitenland, met de nodige conse quenties voor de medewerkers." Over zijn ambities is hij het inmiddels met zichzelf eens: "Ik zie een interna tionale carrière als een investering in mijzelf, een verrijking van mijn per soonlijkheid. Afwisseling van omge ving en mensen levert toegevoegde waarde voor mijn plezier in het werk. Het is toch fantastisch om over de hele wereld te werken met mensen die zo verschillend zijn en één ding, één pro duct gemeen hebben? Ik heb geen vrouw, kinderen of hypotheek, dus ik zou gek zijn om deze kans nu niet te grijpen." IDEALE STARTERSFUHICTIE Daarom vroeg Jean-Olivier zijn baas bij Heineken Frankrijk of hij zo snel mogelijk naar het buitenland mocht. Zijn loopbaan bij Heineken startte in 1993 met een stage in de Heineken brouwerij in Marseilles, één van de grootste in Frankrijk. Die stage maak te onderdeel uit van de opleiding 'Food Industries Engineering' (specia lisatie: dranken, brouwen, productie management) in Nancy, die hij aan sluitend op zijn studie Biochemie volgde. Hij raakte betrokken bij een project dat als doel had het productie proces van de brouwerij in de Zuid franse stad te versnellen. Het project werd een succes en zette de toon voor vernieuwingen in de andere Franse Heineken-brouwerijen. Het bepaalde ook de loopbaanambities van Jean- Olivier. Na de afronding van zijn ver volgopleiding en zijn aansluitende militaire dienst wilde hij niets liever dan terugkeren bij Heineken. Die wens kwam uit en in 1994 kreeg hij een vaste betrekking als assistent brouwer. "Dat was een ideale starters- functie", legt hij uit. "Van techniek tot management, ik was bij alle zaken betrokken en kon overal mijn neus in steken zonder dat ik verantwoorde lijkheden had." GOEDE CONDITIE In oktober 1995 werd de betrekking van Jean-Olivier omgezet in een managementtraineefunctie. Hij richtte zich onder direct toezicht van de brou werijmanager op drie aspecten van productieverbetering: kwaliteit, orga nisatie en training. Daar kwam veel bij kijken, herinnert Jean-Olivier zich. "De Heineken-brouwerij in Marseilles bestaat al sinds 1886 en was in alle opzichten verouderd. De productie moest dringend in een gezonde condi tie gebracht worden. Dat was een ingrijpend proces voor de ongeveer tweehonderd medewerkers. Velen waren van een oudere generatie. Die juichten veranderingen bepaald niet toe." Jean-Olivier richtte zich met name op productieautomatisering en het verzorgen van trainingen voor brouwerijmedewerkers. Voor zijn huidige werk in Zoeterwou- de - het vergelijken van trainingspro gramma's op het gebied van productie - kan Jean-Olivier dus bogen op 'hands on' ervaring. Desalniettemin zal het nog een stevige klus zijn om te komen tot een voorstel voor een ver beterd trainingsprogramma. Voordat hij zijn woonboot in de Hoogmadese polder weer verruilt voor zijn zonnige woning aan de Cóte d'Azur.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1998 | | pagina 9