WEINIG BEZOEKERS
OP INTERESSANTE
KEN NISDAG EN
Het wereldvoedselvraagstuk, genetische modificatie, de inrichting van de groene
ruimte, het evenwicht tussen milieu en economie. Het waren niet de minste vraag
stukken die aan de orde kwamen op de Wageningse Kennisdagen van medio april.
Heineken was erbij. Als hoofdsponsor, maar ook met een stevige inhoudelijke bij
drage. In het scheikundegebouw hielden medewerkers van Heineken presentaties
met als centraal thema: 'Van graan tot kraan'. Er was ook een complete proeverij
ingericht. De bezoekersaantallen van de kennisdagen bleven helaas ver achter bij de
verwachte tienduizend.
Debbie Korenhoff Studenten PR)
van aanwezige studenten
teams, die promotiemateriaal
hebben verspreid. Degenen
die de lezingen volgden,
toonden zich zeer betrokken.
Ik zag een van de sprekers,
Dini Bouwmeester, later zelfs
nog een soort privé-college
geven. De kwantiteit kon dus
beter, maar met de kwaliteit
zat het wel goed." Ook tijdens
de tweede dag, die speciaal
gericht was op toekomstige
studenten, werd niemand in
de drukte onder de voet gelopen. Met
veel plezier denkt Peter nog wel terug
aan de opkomst van carnavalsvereni
ging De Jeppers, die na te zijn aange
kondigd door cabaretier Paul Haenen
een muzikale afsluiting verzorgde op
zaterdagmiddag.
Peter motiveert de deelname: "Heine
ken ziet zichzelf graag als 'good corpo
rate citizen'. Op zo'n evenement kun
je laten zien datje die verantwoording
serieus neemt. Bovendien hebben we
een sterk verhaal. Brouwen en ver
pakken zijn boeiende processen. En
als je buitenstaanders vertelt over pro
fessionele proeverijen, valt hun mond
vaak open van verbazing." Een ander
belangrijk argument is dat Heineken
zich als interessante werkgever kon
presenteren aan de Wageningse stu
denten.
Peter zette via CC-mail de vraag uit bij
Dit mocht niet voorkomen
dat er maar weinig bezoekers
op de kennisdagen afkwa
men. "Dat betreuren we, ze
ker als je beseft dat de spre
kers ook een drukke baan
hebben", stelt Peter vast.
"Maar we hebben met de
aanwezige Heineken-men-
sen alles op alles gezet. We
hebben ons groene bloed
laten stromen. Gelukkig kre
gen we ook medewerking
Over de oorzaken van de lage op
komst zegt hij: "Dat is een zaak van de
organisatie, die nu -mede op aandrin
gen van Heineken- een diepgaande
evaluatie houdt. Buiten kijf staat dat
we graag aan dit soort gewichtige eve
nementen blijven meedoen, maar
voortaan willen we wel eerst de kriti
sche succesfactoren beter in beeld krij
gen."
Peter van Westrhenen (links)
Op 9 februari verzocht de rector
magnificus van de Landbouw
Universiteit Wageningen Heineken
om mee te doen aan de Wageningse
Kermisdagen. Tijdens dit tweedaagse
evenement zou de Wageningse uni
versiteit zich uitbundig presenteren,
op weg naar een nieuw imago als
'Food Valley'. Binnen de directie was
men wel te porren voor deelname.
Het feit dat ongeveer vijftig medewer
kers ooit in Wageningen hebben
gestudeerd, zal daarbij hebben meege
speeld. Binnen recordtijd werd dan
ook een stevig programma in elkaar
gedraaid onder leiding van Peter van
Dim Bouw- rr
Westrhenen External Affairs Corpo-
meester
rate Communications).
(rechts) brengt
eentoostuit coed burgerschap
Studenten proeven
diverse deskundigen van Heineken
om een lezing voor te bereiden. Hij
kreeg de handen hiervoor snel op
elkaar. "Op 18 april beschikten we dan
ook over een veertiental degelijke pre
sentaties in onze huisstijl. Over het
brouwen en verpakken, maar ook
over bijvoorbeeld de ervaringen van
een voormalige expatriate." Onder
leiding van Ronald Nixdorf (HTS Sen
sorische Evaluatie) werd daarnaast
een omvangrijke proeverij georgani
seerd. "Verder leverden we in samen
werking met een cateraar ons bier en
de frisdranken van Vrumona, en wa
ren we prominent aanwezig met onze
Reclame Service Dienst", benadrukt
hij de alomtegenwoordigheid van
Heineken.
weinig bezoekers,
hoge kwaliteit