Heineken International Business Course UIUIT HORECA OPENT NIEUW PAND ALKMAAR In Nederland behoort Heineken tot de meest populaire werkgevers. Heineken ook internationaal als top werkgever neer te zetten, is een van de doelen die Heineken voor ogen heeft met de Heineken International Business Course. De vierde 'Course' vindt dit jaar plaats van 30 augustus tot en met 4 september. Studenten die vóór maart 1999 afstu deren in de levensmiddelentechnolo gie, chemische technologie, werktuig bouwkunde, bedrijfskunde, econo mie, rechten of aanverwante studies, kunnen zich aanmelden tot 15 april. Naast Italië, Griekenland, Spanje en Nederland, doen dit jaar Polen en de Verenigde Staten ook mee. De populariteit van de Heineken Busi ness Course in Nederland blijkt wel uit de 350 inschrijvingen voor de Course van 1997. De selectie is echter erg streng: via een procedure van vier rondes worden slechts vijf Nederland se studenten geplaatst. In totaal is er plaats voor 24 top-academici. Zij die uiteindelijk geselecteerd worden, heb ben de eerste stap richting een management-traineeship gezet... Alexander Koch was een van de Nederlandse studenten die deelnam aan de Course in 1996, enige maan den voordat hij afstudeerde in de Rechten. "De selectieprocedure is zo zwaar omdat er direct al wordt geke ken of je de capaciteiten voor een management-traineeship bezit," ver telt hij. "Dat laatste wist ik overigens nog niet direct. Ik wilde vooral graag een business course op het gebied van internationaal ondernemerschap vol gen." Alexander is heel positief over de opzet van de Course. "Het is een heel intensief, maar goed uitgebalanceerd programma. We verbleven met alle 24 deelnemers in een hotel in Amsterdam. De eerste vier dagen werden door interne en externe internationale topsprekers lezingen gegeven waarna de studenten gelegenheid hadden met hen te discussiëren. De twee daarop volgende dagen kregen we een prakti sche training in de vorm van een inter actieve 'Business game'. Daarin wer den alle deelnemers voortdurend beoordeeld op hoe ze in bepaalde situ aties reageerden en welke beslissingen ze namen. Tijd voor ontspanning was er ook. In de avonduren hebben we verschillende Heineken kroegen be zocht, zodat we ook onder het genot van een Heineken biertje nader kennis met elkaar konden maken. Je creëert tijdens zo'n week een hechte band met de groep, met sommigen van hen heb ik nu nog contact." Alexander is goed door alle beoorde lingen gekomen. In oktober 1997 is hij bij Heineken aangenomen als com mercieel management-trainee en op dit moment bezoekt hij een aantal Afrikaanse landen om Heineken voor de horeca onder de aandacht te bren gen. alkmaar - Het nieuwe pand van de horeca-unit Noord-Holland in Alk maar is op 9 februari officieel geopend. De verhuizing, die eind november plaatsvond, maakt deel uit van de vor ming van de Unit Horeca volgens het veranderingsproces van Mensen Maken Heineken. Unitmanager Paul van Daalen begon met een welkomst woord voor de circa 2000 aanwezi gen. Willem van Hanegem, trainer bij de voetbalclub AZ in Alkmaar, ver zorgde daarna de aftrap bij de ope ningsceremonie. De Heineken Brou werijen hadden voor deze gelegen heid een cheque beschikbaar gesteld ter waarde van 15.000 gulden. Deze werd overhandigd aan een afgevaar digde van het Ronald McDonald-huis. Het nieuw gebouwde pand aan de Koraalstraat 9 (op een industrieterrein) is volgens Paul van Daalen 'Heineken en Amstel-waardig': "Het heeft uitstraling, we kunnen er met trots onze klanten ontvangen. En dat is niet alleen mijn mening, al onze medewerkers zijn er heel enthousiast over." Een belangrijke praktische verbetering is dat dit gebouw aanzienlijk groter is dan het oude. Bovendien zijn de werkomstan digheden voor de chauffeurs en het magazijnpersoneel veel beter: ze kun nen nu het grootste deel van hun werkzaamheden in een overdekte en geïsoleerde ruimte uitvoeren. De Regionale Unit Noord-Holland is met circa 2.400 horecaklanten een van de grootste brouwerijvestigingen binnen de Unit Horeca van Heineken Nederland.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1998 | | pagina 23