Heineken
International
Business Course
UIUIT HORECA OPENT NIEUW
PAND ALKMAAR
In Nederland behoort Heineken tot
de meest populaire werkgevers.
Heineken ook internationaal als top
werkgever neer te zetten, is een van
de doelen die Heineken voor ogen
heeft met de Heineken International
Business Course. De vierde 'Course'
vindt dit jaar plaats van 30 augustus
tot en met 4 september.
Studenten die vóór maart 1999 afstu
deren in de levensmiddelentechnolo
gie, chemische technologie, werktuig
bouwkunde, bedrijfskunde, econo
mie, rechten of aanverwante studies,
kunnen zich aanmelden tot 15 april.
Naast Italië, Griekenland, Spanje en
Nederland, doen dit jaar Polen en de
Verenigde Staten ook mee.
De populariteit van de Heineken Busi
ness Course in Nederland blijkt wel uit
de 350 inschrijvingen voor de Course
van 1997. De selectie is echter erg
streng: via een procedure van vier
rondes worden slechts vijf Nederland
se studenten geplaatst. In totaal is er
plaats voor 24 top-academici. Zij die
uiteindelijk geselecteerd worden, heb
ben de eerste stap richting een
management-traineeship gezet...
Alexander Koch was een van de
Nederlandse studenten die deelnam
aan de Course in 1996, enige maan
den voordat hij afstudeerde in de
Rechten. "De selectieprocedure is zo
zwaar omdat er direct al wordt geke
ken of je de capaciteiten voor een
management-traineeship bezit," ver
telt hij. "Dat laatste wist ik overigens
nog niet direct. Ik wilde vooral graag
een business course op het gebied van
internationaal ondernemerschap vol
gen." Alexander is heel positief
over de opzet van de Course.
"Het is een heel intensief,
maar goed uitgebalanceerd
programma. We verbleven
met alle 24 deelnemers in
een hotel in Amsterdam. De
eerste vier dagen werden door
interne en externe internationale
topsprekers lezingen gegeven waarna
de studenten gelegenheid hadden met
hen te discussiëren. De twee daarop
volgende dagen kregen we een prakti
sche training in de vorm van een inter
actieve 'Business game'. Daarin wer
den alle deelnemers voortdurend
beoordeeld op hoe ze in bepaalde situ
aties reageerden en welke beslissingen
ze namen. Tijd voor ontspanning was
er ook. In de avonduren hebben we
verschillende Heineken kroegen be
zocht, zodat we ook onder het genot
van een Heineken biertje nader kennis
met elkaar konden maken. Je creëert
tijdens zo'n week een hechte band met
de groep, met sommigen van hen heb
ik nu nog contact."
Alexander is goed door alle beoorde
lingen gekomen. In oktober 1997 is hij
bij Heineken aangenomen als com
mercieel management-trainee en op
dit moment bezoekt hij een aantal
Afrikaanse landen om Heineken voor
de horeca onder de aandacht te bren
gen.
alkmaar - Het nieuwe pand van
de horeca-unit Noord-Holland in Alk
maar is op 9 februari officieel geopend.
De verhuizing, die eind november
plaatsvond, maakt deel uit van de vor
ming van de Unit Horeca volgens het
veranderingsproces van Mensen
Maken Heineken. Unitmanager Paul
van Daalen begon met een welkomst
woord voor de circa 2000 aanwezi
gen. Willem van Hanegem, trainer bij
de voetbalclub AZ in Alkmaar, ver
zorgde daarna de aftrap bij de ope
ningsceremonie. De Heineken Brou
werijen hadden voor deze gelegen
heid een cheque beschikbaar gesteld
ter waarde van 15.000 gulden. Deze
werd overhandigd aan een afgevaar
digde van het Ronald McDonald-huis.
Het nieuw gebouwde pand
aan de Koraalstraat 9 (op een
industrieterrein) is volgens
Paul van Daalen 'Heineken en
Amstel-waardig': "Het heeft
uitstraling, we kunnen er met
trots onze klanten ontvangen.
En dat is niet alleen mijn
mening, al onze medewerkers
zijn er heel enthousiast over."
Een belangrijke praktische
verbetering is dat dit gebouw
aanzienlijk groter is dan het
oude. Bovendien zijn de werkomstan
digheden voor de chauffeurs en het
magazijnpersoneel veel beter: ze kun
nen nu het grootste deel van hun
werkzaamheden in een overdekte en
geïsoleerde ruimte uitvoeren.
De Regionale Unit Noord-Holland is
met circa 2.400 horecaklanten een
van de grootste brouwerijvestigingen
binnen de Unit Horeca van Heineken
Nederland.