va KlasiËek ejaprsbief (j doet een beetje denken aan een huis kamer. "De burgemeester is een goede vriend van ons en hij kwam bijna dagelijks kijken tijdens de verbou wing. Toen we zeiden van plan te zijn om deze kamer naar hem te vernoe men zei hij direct: 'Waarom? Ik ben toch nog niet dood!' Maar laatst kwam hij eten met Minister Sorgdra- ger en zei tegen haar: 'Kijk eens, ik heb mijn eigen kamer hier'." ZOETERWOUDSE KAAS Wie op de menukaart kijkt, ziet een bonte verschijning aan bijzondere gerechten. Wat te denken van 'her tenbiefstukjes met een saus van knol selderij' ofzuurkoolschotel met een saus van eendenlever' met als toetje 'warme griesmeelpudding geserveerd met wit chocolade-ijs' of toch liever een stukje kaas. Probeer dan eens de 'Zoeterwoudse kaas, boerenkaas uit de Weipoort'! Over de dranken die het Prentenkabi net serveert weet Henk het volgende te vertellen: "Wijn wordt het meest gedronken, dat heb je in chique res taurants hè. Wijn betrekken wij van vijf verschillende wijnhuizen waaron der Reuchlin. Van de bieren hebben wij Amstel op tap en verder Henk gaat even te raden bij de gerant, die weet te vertellen dat ze Amstel Malt, Duvel en Westmalle op fles heb ben én het hele Vrumona assortiment. KELPERBIER Het Prentenkabinet deelt de Amstel kelderbierinstallatie met twee van hun andere restaurants, een eet- en drinklokaal en een bistro. "We redden het net niet om ook 'Mijn Broer' gebruik van dit systeem te laten maken, die ligt net te ver weg van de kelderbierinstallatie". Bij nadere uitleg blijkt dit de naam te zijn van een van hun drie andere restaurants. Wat Henk van de samenwerking met Heineken vindt? "Helemaal perfect, écht een wereldtent. De mensen van Heineken denken mee, werken mee en financieren mee. Ze kijken naar de mensen achter de zaken en daar gaan ze mee in zee. En horeca voor ons is hetzelfde als de muziek van vroeger. We houden ervan om mensen te ver maken. Correct zijn, aardig zijn en ser vice verlenen."Als u ooit een hapje gaat eten bij het Prentenkabinet, voor een lunch of diner, zal in ieder geval Henk óf Jan uw gastheer zijn. Het Prentenkabinet is gelegen aan de Kloksteeg 25 in Leiden. U kunt hier iedere dag van de week terecht voor diners. De keuken is geopend van 18.00 uur tot 22.00 uur. Lunches worden van maandag tot en met vrijdag geserveerd. De lunchkeuken is open van 12.00 tot 14.30 uur et Eindejaarsbier van Heineken is onderschei den met een In nova Klassiek. Een prijs van de Levensmiddelenkrant, hel vakblad voor super marktondernemers. De redactie kent deze prijs (een oorkonde) toe aan een product dat volgens de handel vijf jaar na de introductie nog steeds succes vol is. Dit jaar kwamen hiervoor producten in aan merking die in 1993 voor het eerst op de markt kwamen. Hel Eindejaarsbier'1994', dat eind '93 op de markt kwam, was daar een van. "We zijn er erg blij mee", zegt br^admanager Carry Fransen. "De^jj prijs laat zien dat de handel het Eindejaarsbier e* waardeert." Overigens ontving Heineken Neder land vorig jaar ook al een Innova Klassiek, toen voor het in 1992 geïntroduceerde Heineken Tar- webok. V Eindejaarsbier is een speciaal met het oog ^pü^ feestdag! eenmalig gebrouwen donkergekleurd bier met 6,5% alcohojjpet Eindejaarsbier 1998 is sinds eind november overal te koop in een speciale cadeauverpakking. De inhoud bestaat uit zes fles sen Eindejaarsbier 1998, inclusief bijbehorend glas en drie wenskaarten. De sixpacks zijn verkrijgbaar bij slijter, supermarkt en in de verschillende Perso neels Uitgifte Magazijns. De Heineken Brouwerijen wensen u....

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1997 | | pagina 21