BUSINESS COURSE ;egaan. Wat zijn hun ervaringen met le Course? Marieke Pouw vond de Course een absoluut hoogtepunt van haar eerste waringen met het bedrijfsleven. "Het vas allemaal perfect geregeld. Je kon echt wat leren. Zowel interne als externe topsprekers kwamen de Course met hun aanwezigheid luister bijzetten. Door de HIBC krijg je een veel breder beeld van de onderne ming. Je ziet dat Heineken meer is dan bier alleen. En door het feit dat je nog niet werkzaam bent bij Heineken kon je overal onbevooroordeeld aan mee doen en je kritisch opstellen tijdens discussies. Samengevat komt het er op neer dat je tijdens de Course een paar lagen geweldig intensief bezig bent en uitzettend veel leert. Maar ondanks het drukke programma was er ook nog tijd voor een ontspanning. Het iel mij op datje volop de ruimte krijgt iet internationale gezelschap te leren ennen. Daardoor heb ik er naast een goede ervaring ook een aantal leuke contacten aan overgehouden." Inmiddels is Marieke sinds november werkzaam als productietrainee. "Ik ben momenteel bezig met een project bij Whitbread: een Engelse brouwerij die onder licentie Heineken bier brouwt voor de Engelse markt. werkehi i hl aimpewe culturen Het bevalt me uitstekend. Hier leer ik echt veel over het brouwproces. Het traineeprogramma is echter breed opgezet zodat ik ook in andere richtin gen ervaring opdoe. In de toekomst hoop ik nog vaker in het buitenland te werken, want andere culturen spre ken me enorm aan." Bij Hans Böhm, momenteel werk zaam als junior brandmanager bij Hei neken, staat de Course ook nog vers in het geheugen gegrift. "Wat mij nog duidelijk bijstaat is het hoge niveau van de lezingen, de perfect verzorgde bezoeken aan de brouwerijen en de mogelijkheid om aan eenieder de meest uiteenlopende vragen te stel len. Of dat nou de heren Vuursteen en Ruys waren of de vorkheftruck chauffeur uit de brouwerij, er was tijd en aandacht. De HIBC onderscheidt zich wat mij betreft door het interna tionale karakter van zowel deelne mers als sprekers. Bovendien was er een goede balans tussen interne en externe sprekers van onder meer de London Business School, INSEAD en Nijenrode. Juist deze balans zorgt voor een leerzaam en evenwichtig pro gramma. Andere courses lijken in de praktijk vaak op een soort 'opgeblazen bedrijfspresentaties'. Onderscheidend vond ik verder het ontspanningsele ment. Zo was er de eerste dag een klei ne kroegentocht, brachten we verder op in de Course een bezoek aan de brouwerij en was er ook nog tijd voor een tapwedstrijd. Keihard werken, maar wél met een knipoog..." Dat wegen zij De enig juiste oplossing ho chi minh stad/zoeter- wou de - In het decembernummer van Vers van 't Vat stond een raadsel afgedrukt. Op de bijbehorende foto stonden alle medewerksters op de nieuwe 60-tons weegbrug van de Vietnam Brewery. De vraag aan u was, hun totaalgewicht te raden. Viet nam Brewery stelde een doos Tiger Beer als prijs ter beschikking. De oplossing is: 1268 kilogram. De schattingen van de inzenders varieer den van 725 tot 1526,93 kilogram. Degene die er het dichtst bijzat, was A. Meesters uit Vught, met 1108 kilo gram. Dat was maar 160 kilogram naast het juiste gewicht. Het adres van de winnaar is doorgestuurd naar de Vietnam Brewery. Hij ontvangt zijn prijs via de daar als expatriate werken de Michel de Lepper.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1997 | | pagina 13