BUSINESS
COURSE
;egaan. Wat zijn hun ervaringen met
le Course?
Marieke Pouw vond de Course een
absoluut hoogtepunt van haar eerste
waringen met het bedrijfsleven. "Het
vas allemaal perfect geregeld. Je kon
echt wat leren. Zowel interne als
externe topsprekers kwamen de
Course met hun aanwezigheid luister
bijzetten. Door de HIBC krijg je een
veel breder beeld van de onderne
ming. Je ziet dat Heineken meer is dan
bier alleen. En door het feit dat je nog
niet werkzaam bent bij Heineken kon
je overal onbevooroordeeld aan mee
doen en je kritisch opstellen tijdens
discussies. Samengevat komt het er op
neer dat je tijdens de Course een paar
lagen geweldig intensief bezig bent en
uitzettend veel leert. Maar ondanks
het drukke programma was er ook
nog tijd voor een ontspanning. Het
iel mij op datje volop de ruimte krijgt
iet internationale gezelschap te leren
ennen. Daardoor heb ik er naast een
goede ervaring ook een aantal leuke
contacten aan overgehouden."
Inmiddels is Marieke sinds november
werkzaam als productietrainee. "Ik
ben momenteel bezig met een project
bij Whitbread: een Engelse brouwerij
die onder licentie Heineken bier
brouwt voor de Engelse markt.
werkehi i hl aimpewe
culturen
Het bevalt me uitstekend. Hier leer ik
echt veel over het brouwproces. Het
traineeprogramma is echter breed
opgezet zodat ik ook in andere richtin
gen ervaring opdoe. In de toekomst
hoop ik nog vaker in het buitenland te
werken, want andere culturen spre
ken me enorm aan."
Bij Hans Böhm, momenteel werk
zaam als junior brandmanager bij Hei
neken, staat de Course ook nog vers in
het geheugen gegrift. "Wat mij nog
duidelijk bijstaat is het hoge niveau
van de lezingen, de perfect verzorgde
bezoeken aan de brouwerijen en de
mogelijkheid om aan eenieder de
meest uiteenlopende vragen te stel
len. Of dat nou de heren Vuursteen en
Ruys waren of de vorkheftruck
chauffeur uit de brouwerij, er was tijd
en aandacht. De HIBC onderscheidt
zich wat mij betreft door het interna
tionale karakter van zowel deelne
mers als sprekers. Bovendien was er
een goede balans tussen interne en
externe sprekers van onder meer de
London Business School, INSEAD en
Nijenrode. Juist deze balans zorgt voor
een leerzaam en evenwichtig pro
gramma. Andere courses lijken in de
praktijk vaak op een soort 'opgeblazen
bedrijfspresentaties'. Onderscheidend
vond ik verder het ontspanningsele
ment. Zo was er de eerste dag een klei
ne kroegentocht, brachten we verder
op in de Course een bezoek aan de
brouwerij en was er ook nog tijd voor
een tapwedstrijd. Keihard werken,
maar wél met een knipoog..."
Dat wegen zij
De enig juiste oplossing
ho chi minh stad/zoeter-
wou de - In het decembernummer
van Vers van 't Vat stond een raadsel
afgedrukt. Op de bijbehorende foto
stonden alle medewerksters op de
nieuwe 60-tons weegbrug van de
Vietnam Brewery. De vraag aan u
was, hun totaalgewicht te raden. Viet
nam Brewery stelde een doos Tiger
Beer als prijs ter beschikking.
De oplossing is: 1268 kilogram. De
schattingen van de inzenders varieer
den van 725 tot 1526,93 kilogram.
Degene die er het dichtst bijzat, was A.
Meesters uit Vught, met 1108 kilo
gram. Dat was maar 160 kilogram
naast het juiste gewicht. Het adres van
de winnaar is doorgestuurd naar de
Vietnam Brewery. Hij ontvangt zijn
prijs via de daar als expatriate werken
de Michel de Lepper.