FOOD-TWEE DAAGSE
AFWISSELEND
De Food-tweedaagse 1996 stond op 7 en 8
november in hel teken van de positie van de
verschillende merken in de biermarkt. "We
hebben getracht het programma zo afwisse
lend mogelijk te houden. Het bestond uit een
mix van ontspanning en zelfwerkzaamheid.
Niemand wist van tevoren wat er precies zou
gaan gebeuren. Op die manier zit er automa
tisch een verrassingselement in", aldus mede
organisator Bert Agterberg.
Alle deelnemers van de Unit Food
(Marketing en Verkoop Thuis-
verbuik) hadden vooraf een sweater
met opdruk ontvangen. Daarmee was
de club al bij aankomst bij Groot Hei-
deborgh in het Gelderse Garderen
verdeeld in negen werkgroepen, elk
vernoemd naar een (veelal concurre
rend) biermerk. De kamers waarin de
"Voor 1997 wens ik iedereen 't
allerbeste. Dat we maar lang bij
Heineken mogen
blijven werken en
dat alles in goede
harmonie gaat. En
een goede
jaarwisseling!
Bert Kralt,
Verpakken Zoeterwoude
werkgroepen aan de slag konden,
waren door de Heineken Reclame
Service Dienst (RSD) tot in detail inge
richt naar merk. Zo kon elke groep
omgeven door uitingen van 'hun'
biermerk aan de slag. De organisatie
van de Food-tweedaagse had negen
StafV
acteurs ingehuurd, die
de rol speelden van
brouwerij-directeur. Ze
hadden tot taak het
groepsproces te sturen.
Aanvullend was de
opdracht een strategie
voor de toekomst van dat merk te
bepalen en een tv of radio-commercial
of een printcampagne te maken.
SPREKERS
Tijdens de tweedaagse evalueerde
unitmanager Theo de Rond tijdens
een toespraak het jaar 1996 en blikte
vooruit op'l 997. Hij liet zich daarbij
ondersteunen door een videoproduc
tie over Food, gemaakt door de
Audiovisuele dienst van Heineken
Nederland. De tweede dag werd na
een toespraak van Raad van Bestuur-
voorzitter Vuursteen (onder meer
over de rol van Heineken Nederland
wereldwijd in de biermarkt) verder
gewerkt aan het thema aan de hand
van twee vragen: 'Waarin schuilt het
grootste gevaar van genoemde mer
ken?' en 'Bepaal een strategie voor
onze eigen merken, teneinde een ade
quaat antwoord op het gevaar te for
muleren'.
ONDERLINGE BAND
De binnensessies werden afgewisseld
met andere, sportieve opdrachten bui
ten. Dat gebeurde in teams van een
andere samenstelling. Bert Agterberg:
"Een van de doelstellingen van de
tweedaagse is het verstevigen van de
onderlinge band. Daarom werd er in
verschillende teams gewerkt. Dan
spreek je elke keer iemand anders. Tij
dens de Food-tweedaagse trekt ieder
een twee dagen intensief met elkaar
op."
Hij vervolgt: "We hebben geprobeerd
om het programma af en toe van een
extra 'prikkel' te voorzien waarmee
we de aandacht van de deelnemers
konden vasthouden. Aan de reacties
te merken is dat gelukt. Het was kort
om een zeer geslaagde Food-twee
daagse."