AM OOK HEERLIJ APPEL BESTOKEN KALKOEN BORST IN BROODDEEG Anders dan anders is bijvoorbeeld met appel bestoken kalkoenborst in brooddeeg voor vier personen. Schil 2 goudreinetten en snijd ze als frites. Iaak sneetjes in 2 kalkoenborsten en steek de appelstaafjes erin. Braad de kalkoenborsten aan, neem ze uit de pan en laat ze ongeveer tien minuten verder garen in de oven bij 150°C. Maak van 500 gr bloem, 250gr roggemeel, 2,5 dl karnemelk, 2 dl Amstel Herfstbock, 30 gr gist, 75 gr boter en 15 gr zout een mooi brood deeg. Voeg pas op het laatste moment zout toe anders slaat de gist 'dood'. Leg het deeg in de koelkast en laat het opstijven. Rol het deeg uit en verpak de kalkoenborsten erin. Bak het gerecht in de oven af op 200°C tot het geheel mooi goudbruin is. Serveer het met een goed glas Amstel Herfstbock. Het bokbierseizoen is geopend dus is Amstel Herfstbock de komende weken volop verkrijgbaar. Behalve een bier om rustig van te genieten op een donkere, gure avond is het donkerrobijnrode Amstel Herfst bock tevens lekker om mee te koken. Op deze pagina's een paar recep ten die horen bij de tijd van het jaar. HAZENBOUT GESTOOFD I AMSTEL HERFSTBOCK Heeft u weieens Hazenbout gesto Amstel Herfstbock? Ook dit recept i stemd op vier personen. Snijd 4 hazenbouten (achter) in tw het kniegewricht en zout en pep stukken. Braad de bouten mooi brui en neem ze uit de pan. Voeg 50gr spek en 100 gram gesnipperde sjalotten t het braadvet en bak ze licht. Blus he met Amstel Herfstbock en bruine fond peper, zout, één laurierblad, één krui en vijf jeneverbessen toe. Doe de hazenbouten terug in de pan ze stoven tot het vlees gaar is en de bott wijderd kunnen worden. Voeg de 25t in vieren gesneden tamme kastanjes gr champignons toe. Bind de saus dooi peperkoek in blokjes gesneden toe te i Het gerecht is klaar als de peperkoek i lost en een mooie gebonden saus is onti U kunt dit serveren met rodekool, sp puree en een goed glas Amstel Herfstbc SALADE VAN KIEMGROENTEN EN GEFRITUURDE BRANDNETELKAAS Serveer eens een verrassende salade van kiemgroenten en gefrituurde brandne telkaas voor vier personen. Splits 2 eieren. Roer een glad beslag van 125 gr bloem, 1/2 fles Amstel Herfstbock en de eierdooiers. Snijd 300 gr jonge brandnetelkaas in dikke repen en bestuif ze met bloem. Haal ze door het beslag en frituur ze goudgeel (180°C). Maak 1 bakje alfalfa, 1 bakje kiem groenten, 200 gr notensla en 100 gr taugé aan met citroensap, notenolie, zout en peper. Dresseer de sla op een bord en leg er de gefrituurde brandnetelkaas op. Serveer met noten- en roggebrood en een goed glas Amstel Herfstbock.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1996 | | pagina 12