AM
OOK HEERLIJ
APPEL BESTOKEN
KALKOEN BORST
IN BROODDEEG
Anders dan anders is bijvoorbeeld met appel
bestoken kalkoenborst in brooddeeg voor vier
personen. Schil 2 goudreinetten en snijd ze als
frites.
Iaak sneetjes in 2 kalkoenborsten en
steek de appelstaafjes erin. Braad de
kalkoenborsten aan, neem ze uit de pan en laat
ze ongeveer tien minuten verder garen in de
oven bij 150°C.
Maak van 500 gr bloem, 250gr roggemeel, 2,5
dl karnemelk, 2 dl Amstel Herfstbock, 30 gr
gist, 75 gr boter en 15 gr zout een mooi brood
deeg. Voeg pas op het laatste moment zout toe
anders slaat de gist 'dood'. Leg het deeg in de
koelkast en laat het opstijven. Rol het deeg uit
en verpak de kalkoenborsten erin.
Bak het gerecht in de oven af op 200°C tot het
geheel mooi goudbruin is. Serveer het met een
goed glas Amstel Herfstbock.
Het bokbierseizoen is geopend dus is Amstel Herfstbock de komende
weken volop verkrijgbaar. Behalve een bier om rustig van te genieten
op een donkere, gure avond is het donkerrobijnrode Amstel Herfst
bock tevens lekker om mee te koken. Op deze pagina's een paar recep
ten die horen bij de tijd van het jaar.
HAZENBOUT GESTOOFD I
AMSTEL HERFSTBOCK
Heeft u weieens Hazenbout gesto
Amstel Herfstbock? Ook dit recept i
stemd op vier personen.
Snijd 4 hazenbouten (achter) in tw
het kniegewricht en zout en pep
stukken. Braad de bouten mooi brui
en neem ze uit de pan. Voeg 50gr spek
en 100 gram gesnipperde sjalotten t
het braadvet en bak ze licht. Blus he
met Amstel Herfstbock en bruine fond
peper, zout, één laurierblad, één krui
en vijf jeneverbessen toe.
Doe de hazenbouten terug in de pan
ze stoven tot het vlees gaar is en de bott
wijderd kunnen worden. Voeg de 25t
in vieren gesneden tamme kastanjes
gr champignons toe. Bind de saus dooi
peperkoek in blokjes gesneden toe te i
Het gerecht is klaar als de peperkoek i
lost en een mooie gebonden saus is onti
U kunt dit serveren met rodekool, sp
puree en een goed glas Amstel Herfstbc
SALADE VAN KIEMGROENTEN
EN GEFRITUURDE
BRANDNETELKAAS
Serveer eens een verrassende salade van
kiemgroenten en gefrituurde brandne
telkaas voor vier personen.
Splits 2 eieren. Roer een glad beslag
van 125 gr bloem, 1/2 fles Amstel
Herfstbock en de eierdooiers. Snijd 300
gr jonge brandnetelkaas in dikke repen
en bestuif ze met bloem. Haal ze door het
beslag en frituur ze goudgeel (180°C).
Maak 1 bakje alfalfa, 1 bakje kiem
groenten, 200 gr notensla en 100 gr
taugé aan met citroensap, notenolie,
zout en peper.
Dresseer de sla op een bord en leg er de
gefrituurde brandnetelkaas op. Serveer
met noten- en roggebrood en een goed
glas Amstel Herfstbock.