e lijii-
ir ver-
;tand-
>ering
unit,
-gani-
ont-
rende
7-O'er
l stra
in en l
trden
een
inder
icken
raag-
ver-
runi-
Uni-
taten
geitje
int?',
nden
hoe
eden
)aar-
steu-
van
n de
vin-
e dal
noe-
irga-
ider-
ling-
Een
ïine-
te
Don-
Wag
tver-
ver-
lide-
intal
aten
elen
'icht
■am'
■rige
"een
In die reis is een heel opleidingstraject
opgenomen. "Met het oog op de nieu
we rol moeten we natuurlijk voortdu
rend werken aan onze eigen kennis
en vaardigheden. P&O-werk decen
traliseren is één. Daarop volgt dat het
afstemmen van de activiteiten tussen
de verschillende P&O-teams belang
rijker wordt. Daarnaast is er de
afstemming met het lijn-manage-
ment. Die vraagt op maat gesneden
P&O-informatie, bijvoorbeeld over
opleidingen", aldus Robert Heier.
Op allerlei manieren kunnen Heine-
ken-taakteams worden ondersteund
bij het resultaatgericht samenwerken.
Het uitwisselen van kennis en erva
ring staat hierin centraal. Heier: "In
strumenten die de teamontwikkeling
in beeld brengen zijn op verschillende
plaatsen in de organisatie al opgezet.
We weten het een en ander over de
samenstelling van teams, we denken
na over beoordelen en belonen van
teams. Het komende jaar gaan we op
die manier werken."
Het is de taak van de medewerkers
zélf, om ervoor te zorgen dat zij hun
waarde behouden voor de Heineken-
organisatie. (Dat vloeit mede voort uit
de MMH-gedachte, dat verantwoor
delijkheden zo laag mogelijk in de
organisatie worden gelegd.) Als Hei-
neken-medewerker sta je er echter
niet alleen voor. Onze brouwerij
seert
taken
verandert de omgeving (biermarkt)
razendsnel. Dit heeft gevolgen voor
het productieproces en op langere ter
mijn voor de inrichting van de organi
satie. Ook op dit gebied blijven we als
P&O-organisatie scherp."
streeft als werkgever naar een bredere
inzetbaarheid van de medewerkers.
P&O op zijn beurt, zal hierbij in
samenspraak met het lijnmanage
ment ondersteuning bieden. Hierbij
kan worden gedacht aan personeels
planning en goed aansluitende oplei
dingen. Robert Heier: "Ondertussen