Horecarelaties maken kennis
met Heineken Brouwerijen
Friesland
Een nieuwe naam, een nieuwe werkwijze voor en achter de schermen maar
dezelfde ervaring, zorg en service. Dat was de boodschap die de horecarelaties van Heineken Brouwerijen
Friesland kregen tijdens de open dagen die de noordelijke regionale unit organiseerde op 14 en 15 oktober,
een week nadat de implementatiefase voor Grou officieel was afgerond.
Ook de nieuwe city-oplegger, een ver
lengde wagen die specifiek is ingericht
voor het vervoer van rolcontainers, is al
voorzien van de nieuwe naam
Het was even wennen. Maar
inmiddels is de nieuwe naam a!
aardig ingeburgerd in het Friese Grou
en omgeving. Medewerkers en hore
carelaties zijn er inmiddels aan
gewend dat met ingang van 14 okto
ber het Heineken Verkoopkantoor in
Grou en Horecagroothandel Hergar
den b.v. samenwerken onder de nieu
we naam Heineken Brouwerijen
Friesland.
Behalve de naam is ook de werkwijze
voor en achter de schermen en in het
veld veranderd. Zo zijn er bijvoorbeeld
serviceteams ingesteld. Teams die uit
vijf mensen bestaan: een horecaverte-
genwoordiger, een commercieel assis
tent, een verkooptelefoniste, een
medewerker administratie en een
chauffeur. Elke horeca-ondernemer
heeft met één serviceteam te maken.
Bij elk lid van het serviceteam kan hij
terecht met een verzoek, een opmer
king of een klacht. Hij hoeft dat dus
niet per se te doen bij een vertegen
woordiger. Die heeft het trouwens al
druk genoeg, nu hij een breder taken
pakket heeft gekregen, dat zowel
brouwerij -als drankenhandelstaken
bevat.
PERSOOIULJJK CONTACT
Om de horecarelaties kennis te kun
nen laten maken met het bedrijf en de
individuele medewerkers, organiseer
de Heineken Brouwerijen Friesland
op 14 en 15 oktober open dagen voor
haar horecarelaties. "Wie zijn we,
waar staan we voor... Daar ging het
om tijdens de open dagen", vertelt
logistiek manager Robert van der Sij-
de. "Normaal gesproken komt Heine
ken bij onze klanten langs. Dat wilden
we nu eens omdraaien. Onze horeca
relaties eens niet op een drukke beurs
stand maar in ons eigen huis ontvan
gen, zodat ze kunnen zien wie er
eigenlijk schuilgaan achter de stem
men die ze veelal van telefonisch con
tact kennen. We hadden die dagen
ook alle tijd voor hen. Elk van onze
medewerkers had een functie tijdens
de open dagen. Variërend van par
keerwacht tot barman. We konden
dus goed informatie geven over onze
nieuwe naam en onze nieuwe werk
wijze en antwoord geven op vragen
van hun kant."
Informatie bood ook de film die Hei
neken Brouwerijen Friesland speciaal
had laten maken over de activiteiten
van deze unit. De horecarelaties kon
den zien dat ondanks een nieuwe
naam en werkwijze de belevering niet
verandert. Tevens kwam in beeld wat
Heineken Brouwerijen Friesland haar
horecarelaties kan bieden. Zoals een
deskundig serviceteam, mobiele tap
installaties bij evenementen, het
gebruik van rolcontainers en het
gemak daarvan voor de klant. "We
willen u nog beter van dienst zijn. U
als klant staat centraal. We streven
ernaar onze service zo goed mogelijk
op uw situatie af te stemmen. Samen
brouwen we er meer van." Dat was
het motto van de film en van de open
dagen in het algemeen. Natuurlijk
was er niet alleen serieuze informatie,
maar waren er ook drankjes en hapjes
voor de horecarelaties en enter
tainment. Bijvoorbeeld in de
vorm van een optreden door
Hans Versnel, de Amstel enter
tainer die door het hele land
(Amstel)evenementen opluis
tert zoals playbackshows en de
viering van het zoveel jarig
bestaan van een horecazaak.
Robert van der Sijde kijkt tevre
den terug op de open dagen. "Ze zijn
erg druk bezocht. We hebben die twee
dagen zo'n veertienhonderd gasten
ontvangen, meer dan de helft van
onze relaties. En we hebben veel posi
tieve reacties gehad. Elke horecarela-
tie zenden we nu een enquêteformu
lier met vragen over de open dagen.
Aan de hand daarvan willen we bekij
ken of de open dagen bijdragen aan
een beter imago van Heineken Brou
werijen en zien of het nuttig is vaker
open dagen te organiseren."