Elke maand belichten we een nieuw horecapunt dat één van onze biermerken schenkt. Dit keer aandacht voor Eet-café De Globetrotter aan de Prins Hendrikstraat 218 in Hoek van Holland. Eet-café De Globetrotter ligt mid den in het centrum aan een druk ke winkelstraat. Dat het zo centraal gelegen is heeft een voordeel: de eer ste twee weken na de (nog niet officië le) opening was het al zo druk dat het vriendelijke horecapaar Frans Brugts en Petra Pellegram hun handen vol had om alle gasten op tijd van een nat je en droogje te voorzien. Vooral de maaltijden, nou niet datgene waar De Globetrotter in eerste instantie de meeste klanten mee wilde trekken, vonden gretig aftrek. "Ik stond hier dan ook de hele avond in de keuken", vertelt Frans Brugts. "En dat zonder een advertentie in kranten ot plaatse lijke bladen. We hebben het sinds Hemelvaart, de dag dat we open zijn gegaan, niet meer rustig gehad. De mond-op-mond-reclame ging wat dat betreft vanzelf." STRANDTENT Frans en Petra zijn geen onbekenden in het nog dorpse Hoek van Holland. Toch komen ze niet uit het horeca- vak. Frans groeide letterlijk op aan het strand, waar hij dikwijls in plaatselijke eet-cafés meehielp. Later werd hij ook barman in de discotheek. Maar altijd naast een fulltime-baan, die hij voor het verwezenlijken van zijn droom eind maart opgaf. Petra heeft nog steeds een baan, maar helpt Frans zo veel ze kan in de avonduren. Behalve dan op de avond dat ze aerobicles geeft. Ze rooien De Globetrotter wat dat betreft alleen met z'n tweeën en dat willen ze voorlopig nog even zo houden. Het idee voor een eet-café kwam eigenlijk van Frans. "Ik wilde graag voor mezelf beginnen, maar wist niet goed wat. We hebben toen eerst geprobeerd een strandtent te beginnen, maar de onderhandelingen met de gemeente verliepen nogal moeizaam. Tot we op dit pand stuit ten. Hier zat een petit-restaurant in dat niet al te goed liep. Wij hebben het overgenomen en met behulp van vrienden helemaal zelf verbouwd. Alleen wat de bar betreft hebben we wat adviezen ingewonnen bij het Bouwadviesbureau van Heineken." Han Knijnenburg, vertegenwoordiger van het horecagebied Den Haag, vult aan: "Petra en Frans hadden, toen ze in maart dit jaar met mij contact opna men, al duidelijke plannen hoe hun eet-café eruit moest komen te zien. Petra Pellegram achter de bar in De Globetrotter. De Globetrotter is elke dag geopend van 17.30 tot 01.00 uur het eetgedeelte bij een groot raam. Alles is afgewerkt met hout, ook de vloer. Tegen de achterwand is een zonnig strandtafereel geschilderd, afgewerkt met geschilderde wuivende palmen. Boven het raam is op school borden te lezen wat het eet-café de hongerige klant te bieden heeft: Griekse salade, saté- of barbecuescho tel, kipfilet tropical, meloen met slag room. De voorlopige menukaart laat meer keuze-mogelijkheden zien. De dorstige consument kan hier tevens kiezen uit Heineken, Lingen's Blond, Corona, het frisdrankenassortiment toto's te bekijken. Maar we denken ook aan thema's, zoals we die rond de Europese Kampioenschappen voetbal hebben gepland. Bij een wedstrijd Engeland-Nederland verkopen we 'fish and chips' en als Italië speelt ser veren we een lekker bord spaghetti. In die trant gaan onze gedachten. Tot nu toe ligt het accent bij onze klanten nog op het eetgedeelte, maar we zijn vast van plan ook de mogelijkheden van onze bar uit te breiden. We zijn er voor iedereen, want een echte doelgroep hebben we niet. Zowel jongeren als ouderen zijn bij ons welkom." van Vrumona of wijn/gedistilleerd van Bols Benelux. Drank kan men ook bestellen aan de rechterkant van het eet-café, om en rond de bar, waar gezellige zithoekjes met barkrukken zijn gecreëerd. Hier bevindt zich ook de gebruikelijke speel-automaat. Aan de muren de eerste herinneringen van klanten: hoeden en petten uit allerlei landen. "Dat vinden we heel erg leuk. We spa ren ze ook", vertelt Petra hierover. "De hoedjes en ook kaarten", ze wijst op de eerste ansichtkaart uil Curasao, "passen helemaal in ons idee van De Globetrotter. We willen een globetrot ter zijn met allerlei hapjes, drankjes en attributen uit verschillende landen. Mensen moeten hier kunnen komen om gezellig onder het genot van een goed glas wijn en hapjes uil het betrokken land de laatste vakantie- Alleen wilden ze van ons advies over de afmetingen van de bar. En uiter aard hebben we over het bier onder handeld: dat werd Heineken. Overi gens zijn we in Hoek van Holland als vanouds sterk vertegenwoordigd met onze merken. Voor zeg maar 99% wordt hier aan Heineken en Amstel verkocht. De vorige eigenaar van dit pand verkocht ook Heineken." TERRA COTTA Petra en Frans zijn trots op het resul taat van hun verbouwing. Van buiten oogt het eet-café al aantrekkelijk ruim en gezellig. Wie door de ingang aan de rechter zijkant van het pand naar bin nenkomt, kijkt meteen op de gezellige met bamboe en in terra cotta-achtige kleuren afgewerkte bar. Daarnaast zijn de toiletten, kleurig beschilderd met een Mexicaan en een Spaanse dame. Aan de linkerkant bevindt zich

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1996 | | pagina 25