Fen nieuw vaatje aangeslagen Elke maand belichten we een nieuw horecapunt waar één of meer van onze biermerken worden geschonken. Dit keer aandacht voor het pas geopende Grand Café De Plantage aan de Plantage Middenlaan 37 in Amsterdam. A Erik Jager (rechts) en Carl van Stek, bedrijfsleider en kok in De Plantage 'Cuiverie Serrurerie Deco rative In een vrije vertaling betekent dat een decoratieve smederij van sloten en koper. In het Grand Café De Plantage worddat werk niet uitgevoerd, maar de grote kast achter de tap .verd oorspronkelijk in Frankrijk wel gebruikt in een dergelijke smederij. De kast tekent de sfeer in de nieuwe hore; agelegenheid aan de Plan tage Middenlaan. Een echt Grand Café met een opvallen de bezienswaardigheid. Het gevaarte van oorspronkelijk zeven meter hoog komt uit Lyon Bovenop straalt een prachtige kroon, die nu, in ver band met de ruimte, een ietsje naar voren hangt. Het is de kroon op het werk van Klaassen Inte:our, het bedrijf dat van De Plantage een gezellig Grand Café heeft gemaakt, waar het zowt 1 overdag als 's avonds uit stekend vertoeven is. Aan ifel gebeurt het De tnaars van het Grand Café zijn voor Heineken geen onbei nden. De gebroeders Henk en Jaap de Goede waren in het verleden immers agenten van ons bedrijf. Als bedrijfslei der is Erik Jager actief. Hij omschrijft het begin van de werkzaamheden als een vlie gende start. "Vanaf de eerste dag dat we zijn geopend is het volle bak. Aan de ene kant bleek er in deze buurt een enorme behoefte aan een gelegenheid als deze te zijn, aan de andere kant blijkt onze aanpak de bezoekers te bevallen. Zodoende kunnen we nu al spreken van een vaste klantenkring. Als slogan hante ren we 'culinair met flair'. Naast een uitstekende keuken bieden we 'meer' aan tafel. We serveren uit, we spelen direct in op de wensen van de klant, kortom er gebeurt wat aan tafel. En onze gasten waarderen dat. Men ver wacht deze aandacht in een Grand Café niet, maar dat is juist onze kracht." Uitgebreide menukaart Keuze is er voldoende in De Plantage. Uitgebreide menu kaarten, voor zowel tie lunch als het diner, staan daar garant voor. Maar ook de wijnkaart laat de diversiteit van het bedrijf zien. Erik Jager: "Naast de huis wijn wordt bij ons toch ook vaak om een andere wijn gevraagd. En ook als iemand iets speciaals wil hebben, zorgen we daarvoor. We houden de keuze van de klant goed in de gaten, zodat we precies weten wat hij of zij de volgende keer wil drinken." In ieder geval wordt in De Planta ge Heineken, Wieckse Witte en De Koninck van de tap geschon ken. Als men een frisdrank wil hebben, komen de produkten van Vrumona op tafel. Bijzondere sfeer De Plantage, gelegen pal naast Interieurfoto van De Plantage Artis, ademt een bijzondere sfeer uit. Een tikkeltje chique Frans, maar ook weer een beetje bruine kroeg. Dat is ook de bedoeling. De klassieke stijl gaat hand in hand met een onge dwongen gezelligheid. De buitenkant moet nog verder worden vervolmaakt, maar ook daar zal met markiezen en lam pen de opvallende sfeer worden gecreëerd, 's Zomers kan men dan uitstekend terecht op het grote terras, waar vanzelfspre kend dezelfde service wordt verleend als in het restaurant binnen. Unieke uitstraling Brouwerijvertegenwoordiger Maarten Sonneveld is ook enthousiast over het geheel. "Al vanaf het begin was het duide lijk dat het een unieke zaak ging worden. Ook Heineken heeft daar zijn steentje toe bijgedra gen. Het Heineken Bouwad- viesburo heeft tekeningen ge maakt en advies gegeven over de inrichting. Dat is door de inte rieurbouwer meegenomen. Het uiteindelijke resultaat is gran dioos. Een prachtig Grand Café met een unieke uitstraling." Culinair met flair De Plantage is dus geen smede rij. Maar er is wel een sfeervol le ambiance gesmeed, die blijk baar wordt gewaardeerd door de gasten. Vanaf de openingsda tum 2 januari hebben Erik Jager en kok Carl van Stek niet te kla gen over klandizie. Erik Jager: "Geen wonder want De Plan tage is een gelegenheid waar 'culinair met flair' wordt waar gemaakt." De Plantage aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 01.00 uur.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1996 | | pagina 25