Fen nieuw vaatje
aangeslagen
Elke maand belichten we een
nieuw horecapunt waar één of
meer van onze biermerken
worden geschonken.
Dit keer aandacht voor het
pas geopende Grand Café
De Plantage aan de Plantage
Middenlaan 37 in Amsterdam.
A Erik Jager (rechts) en Carl
van Stek, bedrijfsleider
en kok in De Plantage
'Cuiverie Serrurerie Deco
rative In een vrije vertaling
betekent dat een decoratieve
smederij van sloten en koper.
In het Grand Café De Plantage
worddat werk niet uitgevoerd,
maar de grote kast achter de
tap .verd oorspronkelijk in
Frankrijk wel gebruikt in een
dergelijke smederij. De kast
tekent de sfeer in de nieuwe
hore; agelegenheid aan de Plan
tage Middenlaan. Een echt
Grand Café met een opvallen
de bezienswaardigheid. Het
gevaarte van oorspronkelijk
zeven meter hoog komt uit
Lyon Bovenop straalt een
prachtige kroon, die nu, in ver
band met de ruimte, een ietsje
naar voren hangt. Het is de
kroon op het werk van Klaassen
Inte:our, het bedrijf dat van De
Plantage een gezellig Grand
Café heeft gemaakt, waar het
zowt 1 overdag als 's avonds uit
stekend vertoeven is.
Aan ifel gebeurt het
De tnaars van het Grand
Café zijn voor Heineken geen
onbei nden. De gebroeders
Henk en Jaap de Goede waren in
het verleden immers agenten
van ons bedrijf. Als bedrijfslei
der is Erik Jager actief. Hij
omschrijft het begin van de
werkzaamheden als een vlie
gende start. "Vanaf de eerste dag
dat we zijn geopend is het volle
bak. Aan de ene kant bleek er
in deze buurt een enorme
behoefte aan een gelegenheid als
deze te zijn, aan de andere kant
blijkt onze aanpak de bezoekers
te bevallen. Zodoende kunnen
we nu al spreken van een vaste
klantenkring. Als slogan hante
ren we 'culinair met flair'. Naast
een uitstekende keuken bieden
we 'meer' aan tafel. We serveren
uit, we spelen direct in op de
wensen van de klant, kortom er
gebeurt wat aan tafel. En onze
gasten waarderen dat. Men ver
wacht deze aandacht in een
Grand Café niet, maar dat is
juist onze kracht."
Uitgebreide menukaart
Keuze is er voldoende in De
Plantage. Uitgebreide menu
kaarten, voor zowel tie lunch als
het diner, staan daar garant
voor. Maar ook de wijnkaart laat
de diversiteit van het bedrijf
zien. Erik Jager: "Naast de huis
wijn wordt bij ons toch ook vaak
om een andere wijn gevraagd.
En ook als iemand iets speciaals
wil hebben, zorgen we daarvoor.
We houden de keuze van de
klant goed in de gaten, zodat we
precies weten wat hij of zij de
volgende keer wil drinken." In
ieder geval wordt in De Planta
ge Heineken, Wieckse Witte en
De Koninck van de tap geschon
ken. Als men een frisdrank wil
hebben, komen de produkten
van Vrumona op tafel.
Bijzondere sfeer
De Plantage, gelegen pal naast
Interieurfoto van
De Plantage
Artis, ademt een bijzondere
sfeer uit. Een tikkeltje chique
Frans, maar ook weer een beetje
bruine kroeg. Dat is ook de
bedoeling. De klassieke stijl
gaat hand in hand met een onge
dwongen gezelligheid.
De buitenkant moet nog verder
worden vervolmaakt, maar ook
daar zal met markiezen en lam
pen de opvallende sfeer worden
gecreëerd, 's Zomers kan men
dan uitstekend terecht op het
grote terras, waar vanzelfspre
kend dezelfde service wordt
verleend als in het restaurant
binnen.
Unieke uitstraling
Brouwerijvertegenwoordiger
Maarten Sonneveld is ook
enthousiast over het geheel. "Al
vanaf het begin was het duide
lijk dat het een unieke zaak ging
worden. Ook Heineken heeft
daar zijn steentje toe bijgedra
gen. Het Heineken Bouwad-
viesburo heeft tekeningen ge
maakt en advies gegeven over de
inrichting. Dat is door de inte
rieurbouwer meegenomen. Het
uiteindelijke resultaat is gran
dioos. Een prachtig Grand Café
met een unieke uitstraling."
Culinair met flair
De Plantage is dus geen smede
rij. Maar er is wel een sfeervol
le ambiance gesmeed, die blijk
baar wordt gewaardeerd door de
gasten. Vanaf de openingsda
tum 2 januari hebben Erik Jager
en kok Carl van Stek niet te kla
gen over klandizie. Erik Jager:
"Geen wonder want De Plan
tage is een gelegenheid waar
'culinair met flair' wordt waar
gemaakt."
De Plantage aan de
Plantage Middenlaan in
Amsterdam is iedere dag
geopend van 10.00 uur
tot 01.00 uur.