"Bouwen aan je sterke kanten" Biertapwedstrijden naseizoen '95 Heineken Nederland is op weg een 'lerende organisatie' te worden. Om de eigen medewerkers daar goed op voor te bereiden, is er veel aandacht voor opleiding en training. Het accent ligt daarbij vooral op de verdere ontwikkeling van de medewerker zelf. Een gesprek hierover met opleidings coördinator Wiebe Buising. "Tot nu toe was de nadruk bij studie er op gericht om bepaal de zaken te leren, oftewel de prestaties te kunnen verbete ren", vertelt Wiebe Buising. "HeinekenNederlandricht zich nu op het zogenoemde 'auto noom leren'. Dat wil zeggen op het ontwikkelen van de sterke kanten van een medewerker. We geven medewerkers de kans hun sterke kanten verder te ontwikkelen en gaan hen ook zo veel mogelijk op die kwaliteiten inzetten. Op die manier is er pas sprake van leren als dat leren ten gunste komt van de groep of het team", aldus Wiebe Buising. "Leren wordt daarmee ook een instrument voor het manage ment en een uitgangspunt voor mobiliteit, dat wil zeggen de doorstroming van medewer kers. Daarnaast blijven we medewerkers ook functiege richt opleiden. Die opleidings activiteit wordt uiteraard niet verwaarloosd." Thema's Het leren kan straks op drie verschillende niveaus worden ingevuld: leren op organisatie niveau, op afdelingsniveau en op individueel niveau. Op al die niveaus kun je leren om je werk te vernieuwen, leren om je werk te verbeteren, en leren om kermis en vaardigheden op peil te houden. Wiebe Buising: "Belangrijke the ma's bij het leren zijn het omgaan met onzekerheid. Wiebe Buising Managen verandert in onze opleidingsvisie van 'de touwtjes in handen hebben' naar 'het doen van de juiste dingen op het juiste moment.' Belangrijk bij het leren is hoe het geleerde in het dagelijkse werk wordt toe gepast. Maar ook hoe ervoor wordt gezorgd dat meer mensen daarvan profiteren. Veel van wat nu geleerd is, blijft zitten bij de persoon die het geleerd of ervaren heeft en wordt slechts bij toeval door andere mede werkers gebruikt. Meestal moe ten die ook eerst het gehele leer proces van leren en ontdekken meemaken. Samen leren, daar gaat het om. Leren van en aan elkaar. Verder moet je zelf de verantwoordelijkheid nemen voor wat je doet. Fouten maken mag, als je er maar van leert." Amsterdam Het naseizoen van de Nationale Biertap wedstrijden van het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) is een aantal weken geleden van start gegaan. De deelnemers moeten een kritische jury tonen hoe zij een perfect glas bier tappen en uitserveren. Dat levert per definitie een spannend schouwspel op. Voor degenen onder u dat eens willen zien, volgt hierbij een overzicht van de nog te verwachten wedstrijddata. Sneek ma. 30/10 Grolloo di. 31/10 Poeldijk wo. 1/11 Bavel ma. 6/11 Partycentrum V.d. Wal, Grote Kerk straat 10 Hofsteenge, Hoofdstraat 11 De Leuningjes, Julianastraat 49 Bmininks, Kerkstraat 10 Volendam di. 7/11 Bergen op Zoom wo. 8/11 Bergen (NH) ma. 20/11 Giethoorn di. 21/11 Beverwijk wo. 22/11 Arnhem ma. 27/11 Hillegom di. 28/11 Amsterdam wo. 29/11 Partycentrum AMVO, Julianaweg 106 (aanvangl3.00 uur) Partyrestaurant Rozenoord, Beukenlaan 14 De Rustende Jager, Breelaan 2 Hollands Venetië, Beulakerweg 167 De Nieuwe Slof, Kerkstraat 146 Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25 H.G.C. Flora, Hoofdstraat 55 Marcanti Plaza, Jan van Galenstraat 26 (aanvang 13.00 uur) Aanvangstijd van de wedstrijden is 13.30 uur, tenzij anders vermeld.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1995 | | pagina 7