Molenaar liet het 12V2-jarig
jubileum niet ongemerkt voor
bijgaan. Bij de fles wijn met spe
ciale opdruk, die elke HTS'er
1 juli op zijn huisadres ontving,
was dan ook een uitnodiging
gevoegd. Een uitnodiging om
7 oktober mèt partner en Hore
ca Tap Service-wagen naar Oos
terbeek te komen. Wat er die
dag precies zou gaan gebeuren
werd angstvallig geheim gehou
den. Er werd dan ook druk over
gespeculeerd, die 7de oktober.
"Maar toen ik vertelde dat we
een jubileumrally zouden gaan
rijden, ging er echt een zucht
van verlichting door de zaal.
Iedereen was direct enthousiast.
Het werd een heerlijke dag. We
hebben onderweg volop kunnen
genieten van het natuurschoon
op de Veluwe. Omdat het om
ontspanning ging, en we niet op
tijd hoefden te rijden, hadden
we alle tijd. Je kon verschillen
de keren de auto uit om een
opdracht nog eens goed na te
lezen of een kopje koffie op een
terras te drinken. Vanaf vijf uur
druppelde iedereen binnen in
Wageningen bij restaurant Nol
in 't Bosch. Daar hebben we een
heerlijke avond gehad met een
perfect warm en koud buffet.
Het was er zo gezellig en de
mensen waren zo druk met
elkaar aan het (na)praten, dat
we de hele avond niet eens een
achtergrondmuziekje hebben
aangezet. Iedereen was het
erover eens dat dit niet zomaar
een dag was, maar een unieke
dag. Voor ons en voor Heine-
ken."
"Heineken wil zich positief
onderscheiden in de markt
met zijn servicediensten.
De beste zijn. Onze HTS-
medewerkers spelen daar
in een essentiële rol. Elke
dag dragen zij bij aan het
realiseren van een perfect
glas bier bij onze Heineken-
en Amstel-afnemers. Ook
verrichten zij preventief
onderhoud, geven zij ad
vies en bouwen zij een
relatie op. Zij werken met
inzet en professionaliteit.
Als vakman leveren zij
service die geheel voldoet
aan de wensen van onze
klanten."
Nico Vervelde, hoofd
Horeca Services.
De 64 HTS-medewerkers ver
vullen een belangrijke rol. Elke
vier weken bezoeken zij een bij
de HTS aangesloten afnemer
om zijn tapinstallatie(s) te rei
nigen en te desinfecteren met
een hoge drukreiniger. Ook ple
gen zij preventief onderhoud
aan bijvoorbeeld tapkranen en
aansluitingen bij het fust. En
houden een algehele visuele
controle. Dat wil zeggen dat zij
goed opletten op alle zaken die
van belang kunnen zijn voor het
tappen van een perfect pilsje.
"HTS'ers zijn de ogen en oren
van de vertegenwoordiger", ver
klaart Wim Molenaar. "Daar
naast adviseren we de Techni
sche Dienst. Kijk, we werken
bij de beste brouwerij. Ons bier
is van 100% kwaliteit als het
de brouwerij verlaat. Dan wil
len we ook dat het zó in het
glas van de consument komt.
Daar staan wij voor. Dat is onze
taak. Want als een consument
een troebel pilsje zou krijgen,
zal hij er niet snel aan denken
dat het door een vuile tapin
stallatie kan komen. Dan krijgt
ons bier de schuld. Maar daar
was eigenlijk niets op aan te
merken. Daarom zijn regelma
tige reiniging en preventief
onderhoud belangrijk. Elke
HTS'er voert gemiddeld per
maand ongeveer 240 reini
gingsbeurten uit."
Mee met de tijd
In de loop der jaren heeft de HTS
niet stilgezeten. De organisatie
ging mee met de modernste ont
wikkelingen. Zo kreeg bijvoor
beeld elke HTS-medewerker
enkele jaren geleden een nieuwe
wagen. Deze was niet alleen
goed uitgerust voor het werk,
maar was bovendien comfor
tabel en ergonomisch verant
woord voor de vele kilometers
die de HTS'ers moeten afleggen.
Want hoewel elke HTS'er zijn
eigen rayon vanuit zijn huis
adres bewerkt, moeten er toch
nog heel wat ritten worden
gemaakt. En er zullen nog meer
veranderingen volgen in het
kader van het Mensen Maken
Heineken-project.
Door de invoering van de regio
nale units, het lager leggen van
verantwoordelijkheden en een
intensiever relatiebeheer naar
"De HTS-organisatie is een
van de voorbeelden van de
zorg die wij als brouwerij
besteden aan het uiteinde
lijke doel: een perfect glas
Heineken of Amstel bier in
het horecabedrijf. De HTS-
medewerkjstjers vervullen
daarbij een prima rol.
Zij kennen de afnemers,
de apparatuur waarmee
wordt gewerkt en zij kun
nen, vanwege de relatie
met de afnemer, vaak iets
meer betekenen door het
geven van ondermeer een
goed advies. Andere brou
werijen laten hun tapappa-
ratuur reinigen door een
neutrale organisatie. Hei
neken neemt als grootste
brouwer zelf zijn verant
woordelijkheid.
Heineken heeft in de Hore
ca Tap Service een goed ge
motiveerde groep mede-
werk(st)ers die ook hun
bijdrage leveren in de zorg
om de kwaliteit van ons
produkt."
Gewestelijk
unitmanager
Dick Hageman over
de HTS
van techniek niet stil. Daarom
gaan binnenkort 165 man van
de HTD en HTS een opleiding
volgen om bestaande kennis op
te frissen en nieuwe kennis op
te doen. Een ingrijpend project,
want met het hele traject zal
waarschijnlijk 2V2 jaar gemoeid
zijn", vertelt Wim Molenaar.
"Door de mensen regelmatig bij
elkaar te brengen en contact
met elkaar te laten hebben,
vindt een soort kruisbestuiving
plaats. Als iedereen opgeleid is,
zal de kennis in het veld beter
benut kunnen worden."
de afnemers toe, zal er ook voor
de HTS-medewerkers een en
ander veranderen. "Zij krijgen
rechtstreeks contact met de ver
tegenwoordiger. In de nieuwe
situatie wordt de vertegen
woordiger meer relatiebeheer
der. Daarnaast staat natuurlijk
de ontwikkeling op het gebied