De echte kenners weten
het: Op 2 oktober openen
de Nederlandse brouwers
weer het bokbierseizoen.
Heineken doet dat deze
keer met een opvallend
nieuwe verpakking en
een spectaculair
herfst-aanbod voor de
Tarwebok-liefhebbers.
De bokbiermarkt is in 1994 voor
het derde achtereenvolgende jaar
aanzienlijk gegroeid. Tot 1992 ken
merkte de bokbiermarkt zich door
de aanwezigheid van bokbieren met
een meer traditioneel karakter. De
introductie van Heineken Tarwebok
in 1992 heeft een duidelijke omme
keer veroorzaakt in de bokbiermarkt,
die van oudsher gekoppeld was aan
grauw en somber herfstweer.
Heineken Tarwebok heeft een war
mere uitstraling en legt de nadruk op
de mooie elementen van de herfst.
Door gebruik te maken van een
tmieke combinatie van zomergerst en
zorgvuldig geselecteerde tarwe van
de nieuwe oogst, heeft Tarwebok een
zachte, licht zoete en iets frissere
smaak, die tegemoet komt aan de
wensen van bokbierdrinkers. De
totale bokbiermarkt (herfst- en lente-
bok) is in de periode 1991-1995, mede
door de introductie van Tarwebok,
meer dan verdubbeld.
Aangenaam anders
Bokbier is van oudsher een typisch
najaarsprodukt. De brouwers maak-
van de in de nazomer geoogste
t een speciaal donker robijnrood
brouwsel. Hiermee was de nieuwe
jaargang gerst meteen goed getest tij-
s het brouwproces. Het
diep-rode bier dat aldus
ontstond was vol
van smaak, be
vatte een hoger
alcoholper-