Een nieuw vaatje
aangeslagen
In deze rubriek worden
nieuwe en vernieuwde
horecabedrijven belicht, waar
een of meerdere van onze
biermerken worden
geserveerd.
Deze maand aandacht voor
Crêperie/Café 't Carillon
te Wageningen.
Openingstijden
't Carillon in Wageningen
is geopend op dinsdag van
lO.OOtotOl.OOuur, woens
dag van 09.00 tot 01.00
uur, donderdag, vrijdag en
zaterdag van 10.00 tot
02.00 uur en zondag van
12.00 tot 20.00 uur.
Een goed glas bier op het A.
terras aan De Markt
tig verschillende soorten harti
ge en zoete crêpes voor een hele
vriendelijke prijs. Een crêpe is
een soort kleine, dunne panne-
koek met een vulling. Peter
bedenkt en maakt de crêpes
zelf, samen met één van zijn col
lega's. De populairste crêpes
van de kaart zijn de hartige Crê
pe Bourgondië, gevuld met ham,
prei, spek, champignons en ui,
en de zoete Crêpe 't Carillon,
met fruitsalade en banketbak
kersroom. Peter Heymen ver
volgt: "De crêpes zijn erg popu
lair bij het winkelende publiek,
Specialiteiten
In het koffieassortiment van 't
Carillon vinden we bijna alle
koffiespecialiteiten, van Koffie
Verkeerd tot Espresso en van
Cappuccino tot Irish Coffee.
Daarbij is er elke dag keuze uit
twee soorten vers gebakken
taart. Naast de gewone fris- en
alcoholische dranken, heeft
't Carillon Amstel en Wieckse
Witte op tap. "We hebben ook
nog twee taps met speciaal-
bieren. Die merken wisselen
we elke maand naar aanleiding
van de vraag van onze bezoe
kers. De echte bierliefhebber
kan tevens nog kiezen uit vijf
tien soorten bier in fles. Dus:
keuze genoeg bij 't Carillon",
besluit Peter Heymen.
Middenin het centrum van
Wageningen ligt de 'Markt', een
plein waaraan vele horecagele
genheden zijn gevestigd. Sinds
half april heeft de Markt een
nieuwe aanwinst: Crêperie/Café
't Carillon. Eigenaar Arie van
den Brink is geen nieuwkomer
in deze stad want hij heeft al
zeventien jaar de Bar/Bodega
't Poorthuys in de Beuningstraat
in Wageningen. 't Carillon runt
hij samen met de bedrijfsleider,
twee vaste krachten en drie
parttimers.
Dubbele functie
In het midden van 't Carillon
staat een bar met aan de ene
kant de crêperie en aan de ande
re kant het café. Door de unie
ke ligging op een hoek, met een
ingang aan de Markt en een
ingang aan de Hoofdstraat, leent
het pand zich uitstekend voor
deze dubbele functie. Voorheen
was 't Carillon een heel don
kerbruin café. Nu is het omge
toverd tot een prachtige en
sfeervolle gelegenheid met vele
mogelijkheden voor een drank
je en/of een hapje en (al dan niet
besloten] feesten en partijen.
Nieuw interieur
Bedrijfsleider Peter Heymen
beschrijft het interieur van 't
Carillon met trots als "speels
klassiek". Hij heeft vanaf het
begin geholpen bij het verbou
wen van het pand aan De Markt.
"Wij wilden de ruimte veel lich
ter maken en een huiselijke
sfeer creëren. Daarbij hebben
we het originele oude interieur
als basis gebruikt. Zo ligt een
deel van de oude eiken vloer er
nog en maakten we van de giet
ijzeren tafelpoten weer nieuwe
tafels. Na lang zoeken kozen we
uiteindelijk voor een combina
tie van hout, rotan, marmer
en groene planten, die tot dit
mooie resultaat heeft geleid",
aldus Peter Heymen.
Crêpes en broodjes
Het meest bijzondere aan 't
Carillon is de uitgebreide
crêpe-kaart met meer dan veer-
Bedrijfsleider Heymen
met twee van zijn
serveersters
vooral op woensdag als er markt
is. Van 's morgens vroeg tot een
uur of zeven 's avonds kun
nen de mensen in de crêperie
terecht. Daarbij hebben we ook
nog een uitgebreide broodjes-
kaart met ondermeer broodjes
paling, krabsalade, kroket en
biefstuk. Deze broodjes kunnen
de hele dag door tot sluitingstijd
besteld worden!"