Een nieuw vaatje aangeslagen In deze rubriek worden nieuwe en vernieuwde horecabedrijven belicht, waar een of meerdere van onze biermerken worden geserveerd. Deze maand aandacht voor Crêperie/Café 't Carillon te Wageningen. Openingstijden 't Carillon in Wageningen is geopend op dinsdag van lO.OOtotOl.OOuur, woens dag van 09.00 tot 01.00 uur, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 02.00 uur en zondag van 12.00 tot 20.00 uur. Een goed glas bier op het A. terras aan De Markt tig verschillende soorten harti ge en zoete crêpes voor een hele vriendelijke prijs. Een crêpe is een soort kleine, dunne panne- koek met een vulling. Peter bedenkt en maakt de crêpes zelf, samen met één van zijn col lega's. De populairste crêpes van de kaart zijn de hartige Crê pe Bourgondië, gevuld met ham, prei, spek, champignons en ui, en de zoete Crêpe 't Carillon, met fruitsalade en banketbak kersroom. Peter Heymen ver volgt: "De crêpes zijn erg popu lair bij het winkelende publiek, Specialiteiten In het koffieassortiment van 't Carillon vinden we bijna alle koffiespecialiteiten, van Koffie Verkeerd tot Espresso en van Cappuccino tot Irish Coffee. Daarbij is er elke dag keuze uit twee soorten vers gebakken taart. Naast de gewone fris- en alcoholische dranken, heeft 't Carillon Amstel en Wieckse Witte op tap. "We hebben ook nog twee taps met speciaal- bieren. Die merken wisselen we elke maand naar aanleiding van de vraag van onze bezoe kers. De echte bierliefhebber kan tevens nog kiezen uit vijf tien soorten bier in fles. Dus: keuze genoeg bij 't Carillon", besluit Peter Heymen. Middenin het centrum van Wageningen ligt de 'Markt', een plein waaraan vele horecagele genheden zijn gevestigd. Sinds half april heeft de Markt een nieuwe aanwinst: Crêperie/Café 't Carillon. Eigenaar Arie van den Brink is geen nieuwkomer in deze stad want hij heeft al zeventien jaar de Bar/Bodega 't Poorthuys in de Beuningstraat in Wageningen. 't Carillon runt hij samen met de bedrijfsleider, twee vaste krachten en drie parttimers. Dubbele functie In het midden van 't Carillon staat een bar met aan de ene kant de crêperie en aan de ande re kant het café. Door de unie ke ligging op een hoek, met een ingang aan de Markt en een ingang aan de Hoofdstraat, leent het pand zich uitstekend voor deze dubbele functie. Voorheen was 't Carillon een heel don kerbruin café. Nu is het omge toverd tot een prachtige en sfeervolle gelegenheid met vele mogelijkheden voor een drank je en/of een hapje en (al dan niet besloten] feesten en partijen. Nieuw interieur Bedrijfsleider Peter Heymen beschrijft het interieur van 't Carillon met trots als "speels klassiek". Hij heeft vanaf het begin geholpen bij het verbou wen van het pand aan De Markt. "Wij wilden de ruimte veel lich ter maken en een huiselijke sfeer creëren. Daarbij hebben we het originele oude interieur als basis gebruikt. Zo ligt een deel van de oude eiken vloer er nog en maakten we van de giet ijzeren tafelpoten weer nieuwe tafels. Na lang zoeken kozen we uiteindelijk voor een combina tie van hout, rotan, marmer en groene planten, die tot dit mooie resultaat heeft geleid", aldus Peter Heymen. Crêpes en broodjes Het meest bijzondere aan 't Carillon is de uitgebreide crêpe-kaart met meer dan veer- Bedrijfsleider Heymen met twee van zijn serveersters vooral op woensdag als er markt is. Van 's morgens vroeg tot een uur of zeven 's avonds kun nen de mensen in de crêperie terecht. Daarbij hebben we ook nog een uitgebreide broodjes- kaart met ondermeer broodjes paling, krabsalade, kroket en biefstuk. Deze broodjes kunnen de hele dag door tot sluitingstijd besteld worden!"

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1995 | | pagina 26