Een nieuw vaatje aangeslagen In deze rubriek belichten wij nieuwe of verniëuwde horecabedrijven waar een of meer van onze biermerken worden geserveerd. Deze maand aandacht voor het pas geopende Café Bolle, Piusplein 8 in Tilburg. Het Piusplein ligt in het cen trum van Tilburg. Er zijn diver se horecabedrijven gevestigd. Bij mooi weer zoeken honder den klanten een plaatsje op een van de terrassen, die bijna naad loos in elkaar overgaan. Hon derdtwintig stoelen behoren aan de nieuwkomer, Café Bolle. Het is dat we weten dat Bolle geheel nieuw gebouwd is en pas op 8 februari haar deuren opende. Uit het interieur blijkt het niet. Geen hagelwitte, fon kelende, trendy inrichting. "Het moest een café worden, waar we zelf ook graag zouden willen komen. Een ouderwets café. Daarom vind je hier veel uit de jaren twintig en dertig", legt exploitant Rob Reijnen uit. 'Ouderwets' is zeker van toe passing op het meubilair en de statafels. Ook de groene leren bank en fauteuil op het podium achterin de zaak ademen de sfeer van vroeger. Dit wordt geaccentueerd door de vele snuisterijen langs de wanden en de bordjes met opschriften als 'Verboden te vissen binnen 25 meter van de bmg'. Ook het alle gaartje aan serviesgoed in de keuken wekt de indruk als of er in de loop der tijden al menig bord is gesneuveld. "Bij de opening hebben we mensen gevraagd een bord mee te ne men. Vandaar", verklaart Rob de bonte verzameling borden in de keuken. Heel modem daarente gen is de kast met de enorme CD-collectie en de geluidsappa ratuur. Muziek neemt namelijk een belangrijke plaats in bij Bolle. Altijd gewild Met de opening van Café Bolle ging een droom in vervulling van Rob Reijnen en Antoine Holtmaat. Rob wilde altijd al voor zichzelf beginnen en had daarom de Hotelschool gedaan. Tijdens zijn studie werkte hij parttime bij het naast Bolle gelegen Brand-café. Daarna reis de hij met zijn diploma op zak een halfjaar door de Verenigde Staten. Bij terugkomst werd hij gevraagd bedrijfsleider te wor den bij Brandpunt. "Dat heb ik anderhalf jaar gedaan. In die tijd had ik wel wat plannen, maar die waren niet haalbaar. Dat gold ook voor Antoine, die ook bij Brandpunt werkte. Antoine, afgestudeerd in Fiscaal recht, had dezelfde ideeën. Zo kwa men we op het idee het hier te proberen. Voor een deel was het een shoarmazaak geweest. De rest was een oude, smerige zaak, met een afgeleefd woonhuis. We waren niet de enige gegadigden. Maar we hadden het voordeel dat we allebei uit Tilburg ko men en de situatie hier goed kennen. We hebben toen een goed plan gemaakt met bouw tekeningen en al. We waren steeds iedereen een stap voor. Uiteindelijk mochten wij het pand huren van Heineken en er ons plan realiseren." Nu beslaat Bolle een oppervlakte van 145 vierkante meter. Op de eerste verdieping zijn de keu ken, het kantoor en een klein zaaltje gelegen. Druk De zaken gaan inmiddels goed. "Op sommige dingen hebben we ons verkeken. Alles is hier meer en groter dan waar we eerst werkten. Het is hier altijd druk. Vaak is het zo druk dat we het bijna niet kunnen bijbenen. Daarom krijgen we er binnen kort twee vaste medewerkers bij. Er komen natuurlijk veel studenten. Maar overdag is het publiek van alle leeftijden. En wat heel aardig is, er komen vaak ook vrouwen alleen. Blijk baar zijn we een vrouwvriende lijk café, zonder drempels. We zijn echt blij dat het zo goed loopt." Niet alleen standaard Bolle heeft een uitgebreide kof- fiekaart, een kleine kaart met broodjes, soep en een aantal bor relhapjes. Op de drankenkaart valt het grote aantal whisky's en andere geestrijke dranken op. "We zijn allebei whiskylief hebbers en kwamen er achter dat er meer soorten zijn dan de standaardmerken die je altijd in de horeca vindt. Voor alles geldt eigenlijk dat we steeds verder willen dan alleen een stan daardassortiment. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met De Brouwketel voor een bier van de maand", aldus Rob Reijnen. Ook is er een grote keuze bie ren. Er is natuurlijk Heineken van de tap, maar ook Wieckse Witte, De Koninck, Meibock en Trappistenbier. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment flesbieren. Muziekcafé 's Avonds ziet Bolle er anders uit. Het biljart wordt naar ach teren geschoven, de tafels en stoelen achterin worden ver wijderd. Zo ontstaat een grote dansvloer. De uitgebreide mu ziekcollectie van Rob en An toine bevat vele verschillende muziekstijlen. Voor elk wat wils dus. Elke veertien dagen is er bovendien een optreden van een band. In het blad De Uit loper maken ze bekend welke band komt. "De meeste bands boeken we via een artiesten bureau. Toevallig hadden we pas Raise the Roof geboekt voor 14 september aanstaande. Zij hebben eergisteren de grote prijs van Nederland gewonnen", ver telt Rob niet zonder enige trots. Café Bolle, Piusplein 8 in Tilburg is alle dagen geopend van 10.00 tot 24.00 uur.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1995 | | pagina 21