Een nieuw vaatje
aangeslagen
In deze rubriek belichten wij
nieuwe of verniëuwde
horecabedrijven waar een of
meer van onze biermerken
worden geserveerd. Deze
maand aandacht voor het
pas geopende Café Bolle,
Piusplein 8 in Tilburg.
Het Piusplein ligt in het cen
trum van Tilburg. Er zijn diver
se horecabedrijven gevestigd.
Bij mooi weer zoeken honder
den klanten een plaatsje op een
van de terrassen, die bijna naad
loos in elkaar overgaan. Hon
derdtwintig stoelen behoren
aan de nieuwkomer, Café Bolle.
Het is dat we weten dat Bolle
geheel nieuw gebouwd is en
pas op 8 februari haar deuren
opende. Uit het interieur blijkt
het niet. Geen hagelwitte, fon
kelende, trendy inrichting. "Het
moest een café worden, waar we
zelf ook graag zouden willen
komen. Een ouderwets café.
Daarom vind je hier veel uit de
jaren twintig en dertig", legt
exploitant Rob Reijnen uit.
'Ouderwets' is zeker van toe
passing op het meubilair en de
statafels. Ook de groene leren
bank en fauteuil op het podium
achterin de zaak ademen de
sfeer van vroeger. Dit wordt
geaccentueerd door de vele
snuisterijen langs de wanden en
de bordjes met opschriften als
'Verboden te vissen binnen 25
meter van de bmg'. Ook het alle
gaartje aan serviesgoed in
de keuken wekt de indruk als
of er in de loop der tijden al
menig bord is gesneuveld. "Bij
de opening hebben we mensen
gevraagd een bord mee te ne
men. Vandaar", verklaart Rob de
bonte verzameling borden in de
keuken. Heel modem daarente
gen is de kast met de enorme
CD-collectie en de geluidsappa
ratuur. Muziek neemt namelijk
een belangrijke plaats in
bij Bolle.
Altijd gewild
Met de opening van Café Bolle
ging een droom in vervulling
van Rob Reijnen en Antoine
Holtmaat. Rob wilde altijd al
voor zichzelf beginnen en had
daarom de Hotelschool gedaan.
Tijdens zijn studie werkte hij
parttime bij het naast Bolle
gelegen Brand-café. Daarna reis
de hij met zijn diploma op zak
een halfjaar door de Verenigde
Staten. Bij terugkomst werd hij
gevraagd bedrijfsleider te wor
den bij Brandpunt. "Dat heb ik
anderhalf jaar gedaan. In die tijd
had ik wel wat plannen, maar
die waren niet haalbaar. Dat
gold ook voor Antoine, die ook
bij Brandpunt werkte. Antoine,
afgestudeerd in Fiscaal recht,
had dezelfde ideeën. Zo kwa
men we op het idee het hier te
proberen. Voor een deel was het
een shoarmazaak geweest. De
rest was een oude, smerige zaak,
met een afgeleefd woonhuis. We
waren niet de enige gegadigden.
Maar we hadden het voordeel
dat we allebei uit Tilburg ko
men en de situatie hier goed
kennen. We hebben toen een
goed plan gemaakt met bouw
tekeningen en al. We waren
steeds iedereen een stap voor.
Uiteindelijk mochten wij het
pand huren van Heineken en
er ons plan realiseren." Nu
beslaat Bolle een oppervlakte
van 145 vierkante meter. Op de
eerste verdieping zijn de keu
ken, het kantoor en een klein
zaaltje gelegen.
Druk
De zaken gaan inmiddels goed.
"Op sommige dingen hebben we
ons verkeken. Alles is hier meer
en groter dan waar we eerst
werkten. Het is hier altijd druk.
Vaak is het zo druk dat we het
bijna niet kunnen bijbenen.
Daarom krijgen we er binnen
kort twee vaste medewerkers
bij. Er komen natuurlijk veel
studenten. Maar overdag is het
publiek van alle leeftijden. En
wat heel aardig is, er komen
vaak ook vrouwen alleen. Blijk
baar zijn we een vrouwvriende
lijk café, zonder drempels. We
zijn echt blij dat het zo goed
loopt."
Niet alleen standaard
Bolle heeft een uitgebreide kof-
fiekaart, een kleine kaart met
broodjes, soep en een aantal bor
relhapjes. Op de drankenkaart
valt het grote aantal whisky's
en andere geestrijke dranken
op. "We zijn allebei whiskylief
hebbers en kwamen er achter
dat er meer soorten zijn dan de
standaardmerken die je altijd in
de horeca vindt. Voor alles geldt
eigenlijk dat we steeds verder
willen dan alleen een stan
daardassortiment. We zijn nu
bijvoorbeeld bezig met De
Brouwketel voor een bier van de
maand", aldus Rob Reijnen.
Ook is er een grote keuze bie
ren. Er is natuurlijk Heineken
van de tap, maar ook Wieckse
Witte, De Koninck, Meibock
en Trappistenbier. Daarnaast is
er een uitgebreid assortiment
flesbieren.
Muziekcafé
's Avonds ziet Bolle er anders
uit. Het biljart wordt naar ach
teren geschoven, de tafels en
stoelen achterin worden ver
wijderd. Zo ontstaat een grote
dansvloer. De uitgebreide mu
ziekcollectie van Rob en An
toine bevat vele verschillende
muziekstijlen. Voor elk wat
wils dus. Elke veertien dagen is
er bovendien een optreden van
een band. In het blad De Uit
loper maken ze bekend welke
band komt. "De meeste bands
boeken we via een artiesten
bureau. Toevallig hadden we
pas Raise the Roof geboekt voor
14 september aanstaande. Zij
hebben eergisteren de grote prijs
van Nederland gewonnen", ver
telt Rob niet zonder enige trots.
Café Bolle, Piusplein 8
in Tilburg is alle dagen
geopend van 10.00 tot
24.00 uur.