Expositie Pilsen
in A'Stad
Gold van Multi
Bintang
Het wordt
gebrouwen in
verband met het
50-jarig bestaan
van de republiek
Indonesië.
y
De brouwerij Multi
Bintang Indonesia
brengt dit jaar het
gelegenheidsbier
'Bintang Gold' op
de lokale markt.
Dit is slechts één van de ont
wikkelingen bij Multi Bintang.
Het gaat goed met de in Sura
baya en Tangerang gevestigde
brouwerijen. Sinds 1992 zijn
de verkopen met meer dan 50%
toegenomen. In maart 1995
opende voorzitter Vuursteen
van de Raad van Bestuur van
Heineken de bar van het nieu
we hoofdkantoor van Multi
Bintang in Tangerang.
Hij deed dat door het tappen
van een goed glas Bintang bier.
De opening van de bar mar
keerde het einde van de in
1992 gestarte reorganisatie.
Als gevolg daarvan is de Multi
Bintang-brouwerij in Medan
gesloten, is de frisdrankdi
visie verkocht en is het hoofd
kantoor verplaatst van Jakarta
naar het brouwerijterrein in
Tangerang.
De brouwerij in Surabaya was
Met het tappen van Bintang A.
bier stelde de heer Vuursteen
de bar van het nieuwe
hoofdkantoor van Multi
Bintang in Tangerang in
gebruik
de eerste brouwerij van Heine
ken in het buitenland. Anno nu
heeft Heineken een meerder
heidsbelang in Multi Bintang
Indonesia.
Amsterdam Met ingang van
1 juni tot het einde van dit
jaar zal in het Heineken Ont
vangstcentrum aan de Amster
damse Stadhouderskade een
expositie worden gehouden
over Pilsen. Deze Tsjechische
stad geldt als bakermat voor het
pilsener bier. De expositie laat
het verhaal zien van deze zeven
honderd jaar oude stad, die een
rijke brouwhistorie heeft. In
1295 is er voor het eerst bier
gebrouwen. Vanzelfsprekend is
er ook aandacht voor Pilsner
Urquell, dat voor het eerst
werd gebrouwen in 1842. De
expositie in Het Roeischip kan
niet apart worden bezocht.
Ze maakt deel uit van de rond
leiding.
De kleine tentoonstelling is
georganiseerd in verband met
het zevenhonderdjarig bestaan
van de stad Pilsen. Het gaat om
een uitwisselingsproject. Vol
gend jaar zal namelijk Heineken
twee zalen in het Tsjechische
Pilsner Urquell-museum tot
haar beschikking krijgen om
de historie van onze onderne
ming en van het bier onder de
aandacht te brengen van de
bezoekers.