Netwerk voor de toekomst Face-lift voor Molenzolder Bunnik Vrumona heeft 24 april officieel een nieuw auto matiseringssysteem in gebruik genomen, waarmee het bedrijf klaar is voor de komende tien jaar. Vernieuwing was nodig, omdat het vorige technologisch verouderd was. Bovendien wa ren er verschillende nieuwe wensen van de kant van de ge bruikers, zoals bijvoorbeeld snelheid. Informatiemanager Frank de Haart hierover: "Vrumona wil de een netwerk dat past in het zogenoemde 'client-servercon- cept'. Een waarmee je tien jaar vooruit kunt, waarbij de termi nals vervangen worden door pc's op de werkplek en waarop ook moderne software goed kan draaien. Dat is gebeurd. Het nieuwe automatiseringssys teem is bovendien doorgetrok ken tot aan de bottelcolonnes. Dit biedt op termijn de moge lijkheid een verbinding te leg gen tussen proces- en adminis tratieve automatisering. Gegevens van colonnes zijn dan sneller en op meerdere plaatsen beschikbaar. Ook toekomstige toepassingen met video en geluid kunnen heel goed via dit moderne netwerk worden gesteund." Samenwerking Het nieuwe automatiserings systeem is tot stand gekomen in samenwerking met de collega's van Heineken Netwerk Servi ces. "Zij hadden uiteraard al de nodige ervaring hiermee opge daan", vertelt Frank hierover. Overigens krijgt Vrumona nu ook een verbinding met CC- mail. Daarnaast wordt ook de telefooncentrale van het fris- drankenbedrijf op het netwerk aangesloten. Vrumona-collega Frank de Haart (staand) en Edze Hiemstra (van een buiten- firma) bij het 'netwerk' Amsterdam In het Heineken Ontvangstcentrum is eind april de vernieuwde Molenzolder op geleverd. Na een verbouwing van elf weken, is deze ruimte in dezelfde stijl gebracht als de vorig jaar verbouwde Moutzol- der. De Molenzolder is de ont vangstruimte op A'Stad, waar alle bezoekers aan het einde van hun rondleiding een biertje krijgen aangeboden. Bovendien wordt de Molenzolder gebruikt voor grotere ontvangsten, zoals de horecagebiedsontvangsten. Bezoekers die al eerder zijn geweest, zullen de ruimte niet meer terugkennen. Donker bruin meubilair en koper over heerst nu. "De Molenzolder is sfeervoller geworden. De inrich ting past beter bij wat de bezoe kers associëren met bier en een brouwerij", vertelt chef Ont vangsten in Amsterdam Bard Schiphorst. kunnen worden getapt. Is er bijvoorbeeld een ontvangst in het kader van de Champions League, dan is er Amstel op fust. In totaal kunnen naast Heine ken zestien verschillende tap bieren worden gevoerd. Ook de entree is vernieuwd. Een vijf treden tellende trap brengt de bezoekers in de Molenzolder. Bovenaan de trap, op een soort bordes, zijn microfoonaanslui tingen gemaakt. Hier kan een toespraak worden gehouden. Ook het draaiorgel, dat altijd in de hal vóór de ruimte stond, heeft een opvallende plaats gekregen in de Molenzolder zelf. Zodra de gasten weg zijn, worden rondom het orgel rol- schermen naar beneden gelaten. In de afgeschermde ruimte die hierdoor ontstaat, kan een be paalde vochtigheidsgraad wor den gecreëerd, die nodig is voor het behoud van het orgel. Op 2 juni zal de Molenzolder officieel worden ingewijd. De bar neemt nu een centrale plaats in. Was deze eerst tegen de achterwand geplaatst, nu staat hij in het midden van de ruimte. Met veel koper, waar voorheen roestvrijstaal de boventoon voerde. Nieuw is ook dat niet meer alleen Hei neken, maar alle speciaalbieren

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1995 | | pagina 10