Netwerk voor
de toekomst
Face-lift voor Molenzolder
Bunnik Vrumona heeft 24
april officieel een nieuw auto
matiseringssysteem in gebruik
genomen, waarmee het bedrijf
klaar is voor de komende tien
jaar. Vernieuwing was nodig,
omdat het vorige technologisch
verouderd was. Bovendien wa
ren er verschillende nieuwe
wensen van de kant van de ge
bruikers, zoals bijvoorbeeld
snelheid.
Informatiemanager Frank de
Haart hierover: "Vrumona wil
de een netwerk dat past in het
zogenoemde 'client-servercon-
cept'. Een waarmee je tien jaar
vooruit kunt, waarbij de termi
nals vervangen worden door
pc's op de werkplek en waarop
ook moderne software goed kan
draaien. Dat is gebeurd. Het
nieuwe automatiseringssys
teem is bovendien doorgetrok
ken tot aan de bottelcolonnes.
Dit biedt op termijn de moge
lijkheid een verbinding te leg
gen tussen proces- en adminis
tratieve automatisering.
Gegevens van colonnes zijn dan
sneller en op meerdere plaatsen
beschikbaar. Ook toekomstige
toepassingen met video en
geluid kunnen heel goed via
dit moderne netwerk worden
gesteund."
Samenwerking
Het nieuwe automatiserings
systeem is tot stand gekomen in
samenwerking met de collega's
van Heineken Netwerk Servi
ces. "Zij hadden uiteraard al de
nodige ervaring hiermee opge
daan", vertelt Frank hierover.
Overigens krijgt Vrumona nu
ook een verbinding met CC-
mail. Daarnaast wordt ook de
telefooncentrale van het fris-
drankenbedrijf op het netwerk
aangesloten.
Vrumona-collega Frank
de Haart (staand) en Edze
Hiemstra (van een buiten-
firma) bij het 'netwerk'
Amsterdam In het Heineken
Ontvangstcentrum is eind april
de vernieuwde Molenzolder op
geleverd. Na een verbouwing
van elf weken, is deze ruimte in
dezelfde stijl gebracht als de
vorig jaar verbouwde Moutzol-
der. De Molenzolder is de ont
vangstruimte op A'Stad, waar
alle bezoekers aan het einde
van hun rondleiding een biertje
krijgen aangeboden. Bovendien
wordt de Molenzolder gebruikt
voor grotere ontvangsten, zoals
de horecagebiedsontvangsten.
Bezoekers die al eerder zijn
geweest, zullen de ruimte niet
meer terugkennen. Donker
bruin meubilair en koper over
heerst nu. "De Molenzolder is
sfeervoller geworden. De inrich
ting past beter bij wat de bezoe
kers associëren met bier en een
brouwerij", vertelt chef Ont
vangsten in Amsterdam Bard
Schiphorst.
kunnen worden getapt. Is er
bijvoorbeeld een ontvangst in
het kader van de Champions
League, dan is er Amstel op fust.
In totaal kunnen naast Heine
ken zestien verschillende tap
bieren worden gevoerd.
Ook de entree is vernieuwd. Een
vijf treden tellende trap brengt
de bezoekers in de Molenzolder.
Bovenaan de trap, op een soort
bordes, zijn microfoonaanslui
tingen gemaakt. Hier kan een
toespraak worden gehouden.
Ook het draaiorgel, dat altijd in
de hal vóór de ruimte stond,
heeft een opvallende plaats
gekregen in de Molenzolder
zelf. Zodra de gasten weg zijn,
worden rondom het orgel rol-
schermen naar beneden gelaten.
In de afgeschermde ruimte die
hierdoor ontstaat, kan een be
paalde vochtigheidsgraad wor
den gecreëerd, die nodig is voor
het behoud van het orgel.
Op 2 juni zal de Molenzolder
officieel worden ingewijd.
De bar neemt nu een centrale
plaats in. Was deze eerst tegen
de achterwand geplaatst, nu
staat hij in het midden van
de ruimte. Met veel koper,
waar voorheen roestvrijstaal de
boventoon voerde. Nieuw is
ook dat niet meer alleen Hei
neken, maar alle speciaalbieren