Nieuw type seryicewagen Eindhoven l)e Praktijk theoretisch onderbouwd Proefdraaien nieuwe bottelarij Brand ind een ver de :ffectief n gere- gement om de bestu- e werk- ran aan- a deze met de mrnen. onder- nemen edewer- en ver- gezet. igen met Amstel pest suc- in de toe- ;den van waar het een Am i. Veel za articulie' Hertog r Amste et is nie zelf café jr we kun vél ondei :1 van he >eg hang: ousiasm istel River rwerij de te onde - in Hong i- omdat ce dvertisir g in banden Gert den biedt zo n ij de moge- fileren 1 ij mwerij cie weren." Eindhoven Bij het Regionaal Service Centrum Zuid van Hei- neken in Eindhoven is 29 maart een nieuwe servicewagen af geleverd. De sleutels werden officieel overhandigd door leve rancier W. Bakermans aan J.P. van Rooijen, regionaal hoofd HTD/HTS. Dit jaar zullen nog twee van deze bussen worden geleverd bij Heineken in Eindhoven. Het type servicewagen dat nu het meest wordt gebruikt, heeft een laadververmogen dat te laag is voor de eisen van deze tijd. Het nieuwe type heeft een hoger laadvermogen en is bovendien langer. Op verzoek van Heine ken plaatst de leverancier in de nieuwe wagens een bestuur dersstoel die op meer manieren verstelbaar is dan de standaard- stoel. Iedere chauffeur die in de nieuwe bus rijdt kan de stoel geheel naar wens instellen. De overhandiging van de A nieuwe servicebus aan J.P. van Rooijen (rechts, met bril en baard) Wijlre De bouw van de nieu we bottelarij in Brand is vol tooid. Het enige wat nog moet worden geregeld is de inrich ting. Zo werden deze maand de machines geplaatst en op 1 april is gestart met het proefdraaien van de nieuwe afvullijn. Met de komst van deze lijn verdubbelt de capaciteit tot 80.000 flessen per uur. De nieuwbouw, die overigens naast de bottelarij ook het ma gazijn voor gereed produkt omvat, neemt zo'n 2800 vier kante meter in beslag. Het hoogste punt werd in febru ari bereikt, waarbij uiteraard het Pannebier werd geheven. Het bereiken van het hoogste punt De deelnemers aan de cursus Magazijnmedewerker voor A het gebouw van onze vestiging in Grou Grou De medewerkers van het magazijn van horecagroot- handel Hergarden in het Friese Grou, hebben middels de cursus Magazijnmedewerker hun prak tijkkennis theoretisch onder bouwd. Doel was de rol van de magazijnmedewerker in het bedrijf te verduidelijken en zo de eigen efficiency te verhogen. De cursus werd gegeven door een extern docent op zes vrij dagmiddagen. Onlangs werden de diploma's uitgereikt. De deelnemers kregen theorie voorgeschoteld over alle onder delen van het werken in een magazijn. Aan de orde kwamen bijvoorbeeld orderbehandeling en verzending, opslag en trans port, kosten en onderhoud, voorraadbeheer en ook bedrijfs veiligheid was onderdeel van het programma. De cursus werd afgesloten met een schriftelij ke toets. Een van de deelnemers aan de cursus Magazijnmedewerker, Anton Geerdink, blikt enthou siast terug: "Het is mij bijvoor beeld een stuk duidelijker hoe het totale bedrijf werkt. We hebben gezien wat de gevolgen zijn van een fout bij de order verwerking. Dat werkt door tot aan de klant toe. Ik heb nu ook meer inzicht in de onkosten die een fout met zich meebrengt. Wat ik sinds de cursus zie gebeuren is dat we vaker iets van elkaar overnemen. Vroeger gebeurde dat niet, had ieder zijn eigen taken. Het is nu minder afgebakend. Er is door de cursus meer begrip voor eikaars werk ontstaan."

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1995 | | pagina 7