Nieuw type
seryicewagen
Eindhoven
l)e
Praktijk theoretisch onderbouwd
Proefdraaien nieuwe
bottelarij Brand
ind een
ver de
:ffectief
n gere-
gement
om de
bestu-
e werk-
ran aan-
a deze
met de
mrnen.
onder-
nemen
edewer-
en ver-
gezet.
igen met
Amstel
pest suc-
in de toe-
;den van
waar het
een Am
i. Veel za
articulie'
Hertog
r Amste
et is nie
zelf café
jr we kun
vél ondei
:1 van he
>eg hang:
ousiasm
istel River
rwerij de
te onde -
in Hong i-
omdat ce
dvertisir g
in banden
Gert den
biedt zo n
ij de moge-
fileren 1 ij
mwerij cie
weren."
Eindhoven Bij het Regionaal
Service Centrum Zuid van Hei-
neken in Eindhoven is 29 maart
een nieuwe servicewagen af
geleverd. De sleutels werden
officieel overhandigd door leve
rancier W. Bakermans aan J.P.
van Rooijen, regionaal hoofd
HTD/HTS.
Dit jaar zullen nog twee van
deze bussen worden geleverd bij
Heineken in Eindhoven. Het
type servicewagen dat nu het
meest wordt gebruikt, heeft een
laadververmogen dat te laag is
voor de eisen van deze tijd. Het
nieuwe type heeft een hoger
laadvermogen en is bovendien
langer. Op verzoek van Heine
ken plaatst de leverancier in de
nieuwe wagens een bestuur
dersstoel die op meer manieren
verstelbaar is dan de standaard-
stoel. Iedere chauffeur die in de
nieuwe bus rijdt kan de stoel
geheel naar wens instellen.
De overhandiging van de A
nieuwe servicebus aan
J.P. van Rooijen (rechts,
met bril en baard)
Wijlre De bouw van de nieu
we bottelarij in Brand is vol
tooid. Het enige wat nog moet
worden geregeld is de inrich
ting. Zo werden deze maand de
machines geplaatst en op 1 april
is gestart met het proefdraaien
van de nieuwe afvullijn. Met de
komst van deze lijn verdubbelt
de capaciteit tot 80.000 flessen
per uur.
De nieuwbouw, die overigens
naast de bottelarij ook het ma
gazijn voor gereed produkt
omvat, neemt zo'n 2800 vier
kante meter in beslag.
Het hoogste punt werd in febru
ari bereikt, waarbij uiteraard het
Pannebier werd geheven.
Het bereiken van het
hoogste punt
De deelnemers aan de cursus Magazijnmedewerker voor A
het gebouw van onze vestiging in Grou
Grou De medewerkers van
het magazijn van horecagroot-
handel Hergarden in het Friese
Grou, hebben middels de cursus
Magazijnmedewerker hun prak
tijkkennis theoretisch onder
bouwd. Doel was de rol van
de magazijnmedewerker in het
bedrijf te verduidelijken en zo
de eigen efficiency te verhogen.
De cursus werd gegeven door
een extern docent op zes vrij
dagmiddagen. Onlangs werden
de diploma's uitgereikt.
De deelnemers kregen theorie
voorgeschoteld over alle onder
delen van het werken in een
magazijn. Aan de orde kwamen
bijvoorbeeld orderbehandeling
en verzending, opslag en trans
port, kosten en onderhoud,
voorraadbeheer en ook bedrijfs
veiligheid was onderdeel van
het programma. De cursus werd
afgesloten met een schriftelij
ke toets.
Een van de deelnemers aan de
cursus Magazijnmedewerker,
Anton Geerdink, blikt enthou
siast terug: "Het is mij bijvoor
beeld een stuk duidelijker hoe
het totale bedrijf werkt. We
hebben gezien wat de gevolgen
zijn van een fout bij de order
verwerking. Dat werkt door tot
aan de klant toe. Ik heb nu ook
meer inzicht in de onkosten die
een fout met zich meebrengt.
Wat ik sinds de cursus zie
gebeuren is dat we vaker iets
van elkaar overnemen. Vroeger
gebeurde dat niet, had ieder
zijn eigen taken. Het is nu
minder afgebakend. Er is door
de cursus meer begrip voor
eikaars werk ontstaan."