Gedetailleerde
resultaten
Fersoneelsonderzoek
gepresenteerd
Opening Amstel River Café in Hongarije
Begin dit jaar zijn via een Vers
van 't Vat special de eerste
resultaten van het Heineken
Personeelsonderzoek bekend
gemaakt aan de actieve mede
werkers.
Op 27 en 28 maart werden in
Zoeterwoude de gedetailleerde
resultaten van het Personeels
onderzoek aan de verschillen
de management teams en aan
de COR gepresenteerd. Dit
werd gedaan door IPM
Research Advies, het bureau
dat het onderzoek samen met
Heineken heeft ontwikkeld en
uitgevoerd.
Tijdens deze bijeenkomsten
werd in detail en per bedrijfs
onderdeel ingegaan op de on
derzoeksresultaten.
Tijdens de elk ruim twee uur
durende presentaties werd dui
delijk, dat er een verschil be
staat tussen de opvallend posi
tieve algemene waardering die
medewerkers voor Heineken
hebben en de mening die zij
hebben over de meer persoon
lijke werksituatie. Daarbij gaat
het vooral om zaken die uitma
ken of medewerkers plezier en
voldoening hebben in het dage
lijks werk. Uit de eerste, in de
special afgedrukte, resultaten
bleek ondermeer dat het over
grote deel van de geënquêteer
den in het algemeen tevreden
is over Heineken als werkgever
en dat Heineken in vergelijking
met andere bedrijven bijzonder
goed scoort.
Zeer kritisch
Daarnaast komt uit de gede
tailleerde gegevens duidelijk
naar voren, dat de geënquêteer
den zeer kritisch zijn over het
sociale klimaat binnen onze
organisatie, zoals ondernemer
schap, loopbaanplanning, me
dezeggenschap, communicatie
en de mate waarin zij in hun
werk worden gewaardeerd. In de
presentatie werd duidelijk dat
wij niet altijd effectief omgaan
met dit soort specifieke onder
delen van ons beleid. En dat is
wel noodzakelijk in een veran
deringsgezinde onderneming
als de onze, vooral omdat 'ver
anderen' voor veel medewer
kers ingrijpende consequenties
heeft. In de discussie kwam naai
voren dat ook dit soort zaken
van belang is voor het succes
van Heineken.
Presentatie personeel
Na de presentatie onstond eer
levendige discussie over d(
manier waarop snel en effectie
verbetering kan worden gere
aliseerd. Bij de managemen
teams was er de wens om di
resultaten eerst goed te bestu
deren. Daarna zal iedere werk
maatschappij een plan van aar
pak ontwikkelen om dez
vervolgens medio mei met d
HNB-directie af te stemmer
Kort daarop zullen de onde!
zoeksresultaten en de te neme
acties met de eigen medewe
kers worden besproken en ve
volgens in gang worden gezet
Boedapest Half februari is in gaat hier om het eerste café in
het centrum van de Hongaarse een reeks te openen horecabe-
hoofdstad Boedapest, vlak bij drijven die een duidelijke linie
de drukste winkelstraat, een moeten leggen tussen het merk
Amstel River Café geopend. Het Amstel en de plaats van her
komst: Amsterdam. Dit con- mogelijk in lijn te brengen m
cept is bij Corporate Marketing de uitstraling van het Amst
ontwikkeld. merk.
Eerder genoemd concept kwam Initiatief
in een stroomversnelling op het Als het café in Boedapest st
moment dat twee ondernemers cesvol is, wil Amstel in de ti
contact zochten met Amstel komst in de hoofdsteden v
Trading in Hongarije. Deze de Europese landen waar 1"
mannen hadden het plan opge- merk verkrijgbaar is, een A
vat om een café te openen met stel River Café openen. Veel
Amsterdamse signatuur en echter afhangen van partieul
klopten bij de brouwerij aan initiatief. Gert den Herti
voor ondersteuning. Die steun global brandmanager Ams
kwam van Amstel Trading en over het project: "Het is n
Heineken Corporate. de bedoeling dat we zelf ca
Vervolgens werd in samenwer- gaan exploiteren, maar we lei
king met Amstel Trading en nen de ondernemers wél one
Heineken Nederland het plan steuning bieden. Veel van 1
verder uitgewerkt. Het Amstel succes van zo'n kroeg ha:
Brand Team stelde samen met dus af van het enthousias
Joost van Roon, productma- van de ondernemers."
nager Amstel Horeca, Theo
Migo van Amstel Trading en Hij vervolgt: "Het AmstelRi
Hans van Hoogdalem van het Café biedt de brouwerij
Heineken Bouwbureau een lijst mogelijkheid zich te om
samen van aspecten waaraan scheiden, wat zeker in Hor
een Amstel café zou moeten rije van belang is, omdat
voldoen. Hans van Hoogdalem mogelijkheden voor advertis
heeft in de afgelopen jaren gro- door de overheid aan ban
te internationale kennis opge- zijn gelegd", aldus Gert
bouwd van de inrichting van Hertog. "Bovendien biedt s
cafés. Hij bezocht Boedapest, initiatief de brouwerij de m<
bekeek de plannen en adviseer- lijkheid zich te profileren
de enkele aanpassingen om de de horeca als een brouwerij
uitstraling van het café zoveel meer kan dan bier leveren.