Medewerkers Bedrijfsrestaurant
doen examen
Blok 2 kelders
opgeleverd
otale
ie ge-
l. Als
van
zijn
ie, de
uis 1,
;erste
ase is
r stap-
erlies
ten.
t het
ig- en
)ij te-
ir het
range-
appen
p van
ir een
model
ilingse
lukt ie -
j nood-
;en, te
wordt
ger en
omend
iniging
;werkt
a hoeft
uis. Bij
at kan
ïwhuis
leet te
maakt
rlpools.
rij nog
chroot-
ror een
'at min-
en ook
:rt na de
ring vol
gens de
neering
/oorjaar
De oude (zie foto boven)
en de nieuwe situatie
(zie foto rechts)
Zoeterwoude Eind maart
vond de oplevering plaats van
Blok 2 van de Kelders in Zoe
terwoude. Het gaat hier om de
tweede fase van het zogenoem
de Kelderplan, dat een automa
tiseringvan de kelders inhoudt.
Door de automatisering behoort
het handmatig werk als sjou
wen van slangen voorgoed tot
het verleden. Het vaste leiding-
werk komt nu bij elkaar in een
zogenoemde kleppenmatrix.
De kleppen van deze matrix
kunnen via de computer auto
matisch af- en worden aange
sloten. Een en ander heeft tot
gevolg dat het werk meer in
overeenstemming is met de
eisen die de ARBO-wet stelt.
Na de zomer zal ook Blok 3
worden opgeleverd. Daarna gaat
de derde fase van het Kelderplan
van start en worden als laatste
onderdeel Blok 1 en Blok 4
ge automatiseerd
Zoeterwoude Dertien mede
werkers van het Bedrijfsrestau
rant moesten op 4 en 5 april
middels een examen bewijzen
wat zij de afgelopen maanden
hadden geleerd op kookles.
Het examen bestond net als de
lessen uit een theorie- en een
praktijkgedeelte.
Voor het theorie-gedeelte moes
ten de medewerkers 96 pittige
meerkeuze vragen beantwoor
den. Voor het praktijk-examen
gingen zij onder toezicht van
twee deskundigen met potten
en pannen aan de slag.
Na het examen werden de berei
de gerechten door de examen
kandidaten en nog veertien
genodigden op feestelijke wijze
genuttigd.
De genodigden waren geselec
teerd uit medewerkers die direct
of indirect betrokken zijn bij het
Bedrijfsrestaurant.
Anne van Driesum, chef van het
Bedrijfsrestaurant, noemt de
kooklessen zeer succesvol:
"Onze medewerkers stralen
meer zelfvertrouwen uit en de
presentatie van de produkten is
aanzienlijk verbeterd. Ook de
gebruikers van het Bedrijfsres
taurant reageren enthousiast."
Ongeacht de uitslag van het exa
men, zullen de medewerkers
regelmatig terug gaan in de
schoolbanken voor bijscholings
cursussen. Contractanten krij
gen sinds 25 april dezelfde cur
sus in verkorte en aangepaste
vorm aangeboden. Voortaan
staat er het hele jaar door in het
Bedrijfsrestaurant uitstekend
opgeleid personeel.
'inter