Medewerkers Bedrijfsrestaurant doen examen Blok 2 kelders opgeleverd otale ie ge- l. Als van zijn ie, de uis 1, ;erste ase is r stap- erlies ten. t het ig- en )ij te- ir het range- appen p van ir een model ilingse lukt ie - j nood- ;en, te wordt ger en omend iniging ;werkt a hoeft uis. Bij at kan ïwhuis leet te maakt rlpools. rij nog chroot- ror een 'at min- en ook :rt na de ring vol gens de neering /oorjaar De oude (zie foto boven) en de nieuwe situatie (zie foto rechts) Zoeterwoude Eind maart vond de oplevering plaats van Blok 2 van de Kelders in Zoe terwoude. Het gaat hier om de tweede fase van het zogenoem de Kelderplan, dat een automa tiseringvan de kelders inhoudt. Door de automatisering behoort het handmatig werk als sjou wen van slangen voorgoed tot het verleden. Het vaste leiding- werk komt nu bij elkaar in een zogenoemde kleppenmatrix. De kleppen van deze matrix kunnen via de computer auto matisch af- en worden aange sloten. Een en ander heeft tot gevolg dat het werk meer in overeenstemming is met de eisen die de ARBO-wet stelt. Na de zomer zal ook Blok 3 worden opgeleverd. Daarna gaat de derde fase van het Kelderplan van start en worden als laatste onderdeel Blok 1 en Blok 4 ge automatiseerd Zoeterwoude Dertien mede werkers van het Bedrijfsrestau rant moesten op 4 en 5 april middels een examen bewijzen wat zij de afgelopen maanden hadden geleerd op kookles. Het examen bestond net als de lessen uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Voor het theorie-gedeelte moes ten de medewerkers 96 pittige meerkeuze vragen beantwoor den. Voor het praktijk-examen gingen zij onder toezicht van twee deskundigen met potten en pannen aan de slag. Na het examen werden de berei de gerechten door de examen kandidaten en nog veertien genodigden op feestelijke wijze genuttigd. De genodigden waren geselec teerd uit medewerkers die direct of indirect betrokken zijn bij het Bedrijfsrestaurant. Anne van Driesum, chef van het Bedrijfsrestaurant, noemt de kooklessen zeer succesvol: "Onze medewerkers stralen meer zelfvertrouwen uit en de presentatie van de produkten is aanzienlijk verbeterd. Ook de gebruikers van het Bedrijfsres taurant reageren enthousiast." Ongeacht de uitslag van het exa men, zullen de medewerkers regelmatig terug gaan in de schoolbanken voor bijscholings cursussen. Contractanten krij gen sinds 25 april dezelfde cur sus in verkorte en aangepaste vorm aangeboden. Voortaan staat er het hele jaar door in het Bedrijfsrestaurant uitstekend opgeleid personeel. 'inter

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1995 | | pagina 11