Amstel jubileumgebak Adviesaanvragen grofstructuur Start 'Proost' in Noord-Holland Zoeterwoude Omdat 24 februari precies 125 jaar geleden de oprichtingsakte van de Amstel brouwerij werd gete kend, kregen al onze medewer kers een jubileumgebakje uit gedeeld. Dit op initiatief van de afdeling In- en Externe Betrek kingen (IEB). Het hoeft geen betoog dat deze actie met smaak werd ontvangen. Overigens worden er dit jaar nog meer activiteiten in het kader van 125 jaar Amstel gehouden. IEB en de afdeling Marketing hebben daarom nog het een en ander voor u in petto. De redac tie van Vers van 't Vat houdt u van alle jubileumactiviteiten op de hoogte. De portiers in Zoeterwoude met het Amstelgebak Begin vorige maand is de grof structuur voor advies aan de betreffende Ondernemingsra den en de Groeps Onderne mingsraad (GOR) voorgelegd. Deze conceptplannen tonen hoe de organisatie van Heine- ken Nederland er straks in grote lijnen gaat uitzien. Een spannende fase dus in het veranderingsproces 'Mensen Maken Heineken'. Hoe zat het ook alweer? Juni 1993 kreeg de Centrale Ondernemingsraad de eerste adviesaanvraag rond Mensen Maken Heineken te zien. Deze werd toen 'het raam werk' genoemd. Daarin stond beschreven dat de organisatie volgens het principe van unit- management zou worden opge zet. Het belangrijkste kenmerk hier bij was dat taken, bevoegdhe den en verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisa tie zouden worden gelegd. Daartoe zouden vijf units wor den gevormd: de units Den Bosch, Zoeterwoude, DCS (Dis tribution and Customers Servi ce), Food en Horeca. Nadat de COR hierop positief heeft geadviseerd, gingen in elke unit werkgroepen en ont werpteams aan de slag om hun eigen unit vorm te geven. De grofstructuur van deze units is nu aan alle OR'en en de GOR ter advies voorgelegd. Dit gebeurde al eerder met die van de stafeenheden EFI, DIM en P&O (Personeel en Orga nisatie). Zodra de 'grofstructuur' is goedgekeurd, krijgt de organi satie verder vorm. Dan zal de selectie en benoeming plaats vinden van het aantal leiding gevenden. Ook gaan dan werkgroepen en werkteams uitwerken hoe de taakteams en het uitvoerend niveau eruit zullen gaan zien. Alkmaar Op feestelijke wij ze nam drankenhandel Holland Noord in Alkmaar 8 februari het nieuwe informatiserings systeem 'PROOST' in gebruik. Dit gebeurde met behulp van goochelaar Richard Ross en systeembeheerder Jack Gerdes. Beide mannen 'toverden' in een soort act het PROOST-logo op een groot wit doek tevoor schijn. Richard Ross (links) en Jack Gerdes proosten op PROOST PROOST vervangt het verou derde systeem ORMAS en wordt nu bij alle concern-dran kenhandels ingevoerd. Vorig jaar gebeurde dit al in de vestigingsplaatsen Hoofddorp, Wouw en Rotterdam. Het voor deel van het nieuwe pakket is dat de drankenhandelmede werkers veel sneller en beter op de hoogte worden gehouden van bijvoorbeeld betalingen en leveringen aan klanten. Ook gaat de factuurverwerking in PROOST veel sneller en neemt het opslaan van de gegevens minder tijd in beslag.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1995 | | pagina 18