Amstel
jubileumgebak
Adviesaanvragen grofstructuur
Start 'Proost' in Noord-Holland
Zoeterwoude Omdat 24
februari precies 125 jaar geleden
de oprichtingsakte van de
Amstel brouwerij werd gete
kend, kregen al onze medewer
kers een jubileumgebakje uit
gedeeld. Dit op initiatief van de
afdeling In- en Externe Betrek
kingen (IEB). Het hoeft geen
betoog dat deze actie met smaak
werd ontvangen.
Overigens worden er dit jaar nog
meer activiteiten in het kader
van 125 jaar Amstel gehouden.
IEB en de afdeling Marketing
hebben daarom nog het een en
ander voor u in petto. De redac
tie van Vers van 't Vat houdt u
van alle jubileumactiviteiten op
de hoogte.
De portiers in
Zoeterwoude met het
Amstelgebak
Begin vorige maand is de grof
structuur voor advies aan de
betreffende Ondernemingsra
den en de Groeps Onderne
mingsraad (GOR) voorgelegd.
Deze conceptplannen tonen
hoe de organisatie van Heine-
ken Nederland er straks in
grote lijnen gaat uitzien.
Een spannende fase dus in het
veranderingsproces 'Mensen
Maken Heineken'. Hoe zat het
ook alweer? Juni 1993 kreeg
de Centrale Ondernemingsraad
de eerste adviesaanvraag rond
Mensen Maken Heineken te
zien. Deze werd toen 'het raam
werk' genoemd. Daarin stond
beschreven dat de organisatie
volgens het principe van unit-
management zou worden opge
zet.
Het belangrijkste kenmerk hier
bij was dat taken, bevoegdhe
den en verantwoordelijkheden
zo laag mogelijk in de organisa
tie zouden worden gelegd.
Daartoe zouden vijf units wor
den gevormd: de units Den
Bosch, Zoeterwoude, DCS (Dis
tribution and Customers Servi
ce), Food en Horeca.
Nadat de COR hierop positief
heeft geadviseerd, gingen in
elke unit werkgroepen en ont
werpteams aan de slag om hun
eigen unit vorm te geven.
De grofstructuur van deze units
is nu aan alle OR'en en de
GOR ter advies voorgelegd.
Dit gebeurde al eerder met die
van de stafeenheden EFI, DIM
en P&O (Personeel en Orga
nisatie).
Zodra de 'grofstructuur' is
goedgekeurd, krijgt de organi
satie verder vorm. Dan zal de
selectie en benoeming plaats
vinden van het aantal leiding
gevenden.
Ook gaan dan werkgroepen en
werkteams uitwerken hoe de
taakteams en het uitvoerend
niveau eruit zullen gaan zien.
Alkmaar Op feestelijke wij
ze nam drankenhandel Holland
Noord in Alkmaar 8 februari
het nieuwe informatiserings
systeem 'PROOST' in gebruik.
Dit gebeurde met behulp van
goochelaar Richard Ross en
systeembeheerder Jack Gerdes.
Beide mannen 'toverden' in een
soort act het PROOST-logo
op een groot wit doek tevoor
schijn.
Richard Ross (links) en Jack
Gerdes proosten op PROOST
PROOST vervangt het verou
derde systeem ORMAS en
wordt nu bij alle concern-dran
kenhandels ingevoerd.
Vorig jaar gebeurde dit al in de
vestigingsplaatsen Hoofddorp,
Wouw en Rotterdam. Het voor
deel van het nieuwe pakket
is dat de drankenhandelmede
werkers veel sneller en beter op
de hoogte worden gehouden
van bijvoorbeeld betalingen en
leveringen aan klanten. Ook
gaat de factuurverwerking in
PROOST veel sneller en neemt
het opslaan van de gegevens
minder tijd in beslag.