Eric Brouwer (HTS) gepromoveerd Keukens A'Wet: kraakhelder MAXimale aandachttrekker Zoeterwoude Eric Brouwer, als wetenschapper verbonden aan de onderzoeksgroep Instru mental Product Characterisa tion van Heineken Technical Services, is 2 februari gepromo veerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij kreeg de doctorsbul voor zijn onderzoek naar een nieuwe techniek om micro-verontrei nigingen in het oppervlaktewa ter van de Rijn te kunnen bepa len. Het daaruit voortkomende systeem is gedurende drie maanden uitgetest en heeft bewezen te voldoen aan alle eisen. In de verdediging van zijn proefschrift zei Brouwer onder meer dat zijn analyse geschikt is om in korte tijd een beeld te krijgen van de grote groep van stoffen waarmee het Rijnwater vervuild kan zijn. r V 1 r Eric Brouwer ontvangt zijn bul uit handen van professor A Brinkman Amsterdam De kantine en de directie-keuken van A'Wet hebben de eerste plaats behaald op de Amsterdamse GG GD Hygiëne-Hitlijst aller tijden. Het personeel van de kantine en de directiekeuken voelen zich uiteraard zeer vereerd. Gerda Lieven, hoofd Kantine: "Natuurlijk zijn wij erg trots op die eerste plaats. Maar we heb ben er dan ook alles aan gedaan om die te behalen. De mim 140 personen, die gemiddeld elke dag bij ons een maaltijd nutti gen, kunnen beamen dat het bij ons kraakhelder is." Elk bedrijfsrestaurant of kantine kan zich aanmelden voor deze competitie die onderdeel is van het Begeleidingsprogramma Keukenhygiëne van de afdeling Hygiëne en Preventie van de GG GD in Amsterdam. In de praktijk is deze afdeling vooral werkzaam in de eigen regio maar dat betekent niet dat bedrijven in het gehele land zich niet mogen inschrijven. Twee keer per jaar wordt er gecontroleerd en, indien nodig, geadviseerd. De top vijf aller tijden kent drie categorieën: Instellingskeukens (verzor- gings-, verpleeg- en ziekenhui zen), Restaurants en Hotels en de categorie Bedrijfsrestaurants en Kantines. Aan de hand van een uitgebreide checklist krij gen keukens punten toegekend op verschillende onderdelen. De hoogste score is honderd procent. In de praktijk is dit echter niet haalbaar. Maar met een percentage van 96 kwamen de Amsterdamse keukens daar wel erg dicht in de buurt! Bunnik Heeft u hem al gezien? Sinds enige weken rijdt deze zeer opvallende Pepsi Max- vrachtwagen over de Neder landse wegen. Op de dekzeilen is een foto afgedrukt van een waaghals die op een surfplank een hoge golf doorklieft. Een duidelijk voor beeld van hoe je het leven tot het uiterste kunt genieten. Niet zomaar, want 'Live life to the MAX' is immers het credo van Pepsi Max.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1995 | | pagina 9