Eric Brouwer
(HTS)
gepromoveerd
Keukens A'Wet: kraakhelder
MAXimale aandachttrekker
Zoeterwoude Eric Brouwer,
als wetenschapper verbonden
aan de onderzoeksgroep Instru
mental Product Characterisa
tion van Heineken Technical
Services, is 2 februari gepromo
veerd aan de Vrije Universiteit
te Amsterdam.
Hij kreeg de doctorsbul voor zijn
onderzoek naar een nieuwe
techniek om micro-verontrei
nigingen in het oppervlaktewa
ter van de Rijn te kunnen bepa
len. Het daaruit voortkomende
systeem is gedurende drie
maanden uitgetest en heeft
bewezen te voldoen aan alle
eisen. In de verdediging van zijn
proefschrift zei Brouwer onder
meer dat zijn analyse geschikt
is om in korte tijd een beeld te
krijgen van de grote groep van
stoffen waarmee het Rijnwater
vervuild kan zijn.
r V
1
r
Eric Brouwer ontvangt zijn bul uit handen van professor A
Brinkman
Amsterdam De kantine en
de directie-keuken van A'Wet
hebben de eerste plaats behaald
op de Amsterdamse GG GD
Hygiëne-Hitlijst aller tijden.
Het personeel van de kantine
en de directiekeuken voelen
zich uiteraard zeer vereerd.
Gerda Lieven, hoofd Kantine:
"Natuurlijk zijn wij erg trots op
die eerste plaats. Maar we heb
ben er dan ook alles aan gedaan
om die te behalen. De mim 140
personen, die gemiddeld elke
dag bij ons een maaltijd nutti
gen, kunnen beamen dat het bij
ons kraakhelder is."
Elk bedrijfsrestaurant of kantine
kan zich aanmelden voor deze
competitie die onderdeel is van
het Begeleidingsprogramma
Keukenhygiëne van de afdeling
Hygiëne en Preventie van de
GG GD in Amsterdam. In
de praktijk is deze afdeling
vooral werkzaam in de eigen
regio maar dat betekent niet
dat bedrijven in het gehele land
zich niet mogen inschrijven.
Twee keer per jaar wordt er
gecontroleerd en, indien nodig,
geadviseerd. De top vijf aller
tijden kent drie categorieën:
Instellingskeukens (verzor-
gings-, verpleeg- en ziekenhui
zen), Restaurants en Hotels en
de categorie Bedrijfsrestaurants
en Kantines. Aan de hand van
een uitgebreide checklist krij
gen keukens punten toegekend
op verschillende onderdelen.
De hoogste score is honderd
procent. In de praktijk is dit
echter niet haalbaar. Maar met
een percentage van 96 kwamen
de Amsterdamse keukens daar
wel erg dicht in de buurt!
Bunnik Heeft u hem al
gezien? Sinds enige weken rijdt
deze zeer opvallende Pepsi Max-
vrachtwagen over de Neder
landse wegen.
Op de dekzeilen is een foto
afgedrukt van een waaghals die
op een surfplank een hoge golf
doorklieft. Een duidelijk voor
beeld van hoe je het leven tot
het uiterste kunt genieten. Niet
zomaar, want 'Live life to the
MAX' is immers het credo van
Pepsi Max.