Drankencentrale Brand geopend Heerlen Bierbrouwerij Brand heeft 1 december in Heerlen Noord een nieuwe dranken centrale betrokken. Hierin zijn de activiteiten van de depots Maastricht en Kerkrade samen gevoegd onder de nieuwe naam: Brand Drankencentrale Zuid Limburg. Burgemeester Pleu- meekers van Heerlen opende op 16 december de vestiging offi cieel die, naar goed Limburgs gebruik, werd ingezegend door de plaatselijke pastoor. Al geruime tijd werd gezocht naar een alternatief, omdat het pand waar de drankencentrale Maastricht sinds 1978 was ge vestigd te klein was geworden. Uitbreiding van het pand op het industrieterrein Bosscherveld bleek nauwelijks mogelijk. Bovendien was het pand, dat gebouwd werd in de jaren vijf tig, qua maten en indeling ver ouderd. "De inrichtings-eisen zijn de laatste jaren sterk ver anderd door de ontwikkelingen op het gebied van verpakking en logistiek. Vroeger bestond een pallet-eenheid uit vier of vijf lagen kratten. Nu zijn dat er vaak negen en dat betekent dat het magazijn hoger moet zijn", zegt Martin Bormans, bedrijfs leider van de gloednieuwe dran kencentrale. Alles aan het nieuwe pand is goed uitgedacht. In de oriën tatiefase van de nieuwe dran kenhandel hebben Charley Rabelink, bedrijfsleider van de Heineken-vestiging in Rijssen, en Leen van Driel, Adviseur Physieke Distributie, een zeer belangrijke rol gespeeld. Naast de hoogte van het nieuwe maga zijn is ook de capaciteit uitge breid. De oppervlakte bedraagt nu ruim tweeduizend vierkan te meter met een aparte ruimte voor wijnen en gedistilleerd. Arbeidsvriendelijk Bij de bouw van het pand is ter dege rekening gehouden met de arbeidsomstandigheden. In het magazijn is met het oog daarop een speciale lichtinstal latie aangelegd. Het vergaren van de bestellingen uit het magazijn gebeurt met de zoge naamde 'Orderpikker', een klei ne wendbare heftruck. Het sys teem in het magazijn is ver eenvoudigd en het voorraadbe heer geautomatiseerd. Bij afwe zigheid kan het werk nu mak kelijk worden overgenomen door collega's. Kortom Dran kencentrale Zuid Limburg is van alle gemakken voorzien. Dat het oog ook wat wil heeft architect Lancée goed begrepen. Een kunstige gevel van glas en kunststof zorgt voor een stijl volle uitstraling, die op de druk ke locatie haar uitwerking niet mist. Vanuit de nieuwe vestiging worden met acht vrachtwagens wekelijks tussen achthonderd en duizend horeca-afnemers beleverd van Eijsden tot Echt. Bij de distributiecentrale wer ken 23 mensen. Tevens houden in het complex de vertegen woordigers voor Zuid-Limburg en het Horeca-Bouwadviesbu- reau kantoor. Bij het samen voegen van verschillende dien sten speelde de unit-gedachte een belangrijke rol. Distributie en commercie samen geven de drankenhandel een grote zelf standigheid. In totaal hebben veertig mensen hun werkplek in de nieuwe drankencentrale. De nieuwe drankencentrale van Biand in Heerlen

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1995 | | pagina 20