Een nieuw vaatje
aangeslagen
In deze rubriek belichten wij
nieuwe of vernieuwde
horecabedrijven waar één of
meer van onze biermerken
worden geserveerd. Deze
maand komt een wel heel
bijzonder café-restaurant
aan bod; het onlangs
geopende café Tromer aan
het Surinameplein in
Amsterdam.
Een buitenstaander zou het niet
vermoeden maar café Tromer
heeft een duidelijke band met
Heineken. Het verband is al
te vinden in de naam van het
café. Het is vernoemd naar Fred
Tromer, hoofd Horecagebied
Amsterdam/Utrecht. Voor eige
naar Ron van Roekei lag de keus
voor deze naam voor de hand:
"Enkele van mijn andere cafés
zijn ook naar iemand vernoemd.
Het was vanzelfsprekend die
traditie ook bij dit café voort te
Café Tromer in Amsterdam
werd geopend door Karei
Vuursteen voorzitter Raad
van Bestuur, links vooraan).
Naast hem Fred Tromer
(hoofd Horecagebied
Amsterdam/Utrecht) en
Ron van Roekei (horeca-
exploitant)
zetten. De belangrijkste reden
dat ik het naar Fred Tromer heb
vernoemd, is dat ik veel respect
voor zijn manier van werken
heb. Ik heb vaak zaken met hem
gedaan en die verliepen altijd
zeer goed. Bovendien ligt de
naam prettig in het gehoor en
heeft deze een bepaalde uit
straling. Met de opening van
Tromer vierde ik tevens een
jubileum. Binnen dertig jaar heb
ik veertig horecabedrijven opge
zet. Al die tijd is de samenwer
king met Heineken voortreffe
lijk verlopen. Deze vernoeming
is een soort eerbetoon. Daar
komt bij dat ik graag iemand
op de voorgrond wilde zetten
die een belangrijke rol voor de
horeca in Amsterdam heeft
gespeeld. Over de naam heb
ik dus niet lang na hoeven
denken."
Trend
Het Surinameplein waaraan het
pand ligt, is een ongewone loca
tie. De meeste horecabedrijven
zijn in de binnenstad gesitueerd.
Van Roekei signaleert hierbij
een trend: "Veel mensen zijn de
binnenstad een beetje beu. Zij
kennen alle cafés van buiten en
zijn op zoek naar nieuwe zaken
die dichter bij huis liggen. Hier
in de buurt wonen veel studen
ten en er zijn genoeg kantoren
in de buurt. Een prima plaats
dus."
Café-Restaurant Tromer is
onderdeel van een flatgebouw
waarin bovendien een hotel is
gevestigd. Voorheen was deze
ruimte een soort koffiehuis.
"Op een dag zat ik hier koffie te
drinken. Ik vond het jammer dat
een mooi pand als dit, zo stof
fig was en dat de locatie zo
slecht werd benut. Uiteindelijk
besloot ik een bod te doen en het
resultaat mag er wezen, al zeg
ik het zelf."
Vertrouwd
Kwaliteit, service en mond op
mond reclame, zijn sleutel
woorden voor Café Tromer.
Van Roekei is tevens van
mening dat alle gasten onaf
hankelijk van hun bestedingen
moeten worden gezien. "Ik heb
liever een gast die elke dag één
biertje komt drinken dan
Bijzonder aan het pand is het
overdekte terras waar, ook als
het iets minder mooi weer is,
gezellig wat kan worden gedron
ken. Het interieur is zonder
twijfel stijlvol te noemen en
oogt klassiek. Opvallende
details zijn aangebracht op de
wanden. Het gaat om herken
bare flarden van de kunstwer
ken van de schilderijencampag
ne van Heineken van vorig jaar.
Uiteraard vloeit uit de tap het
Heineken bier. Tevens is het
complete Heineken-assorti-
ment verkrijgbaar. Kortom, Tro
mer zal medewerkers van Hei
neken vertrouwd aandoen.
'Stoofpotje Tromer'
De officiële opening vond plaats
op dinsdag 30 augustus. Deze
werd verricht door de heer Vuur
steen, voorzitter van de Raad
van Bestuur. Door een flesje
Heineken bier weg te pakken,
ontstond een vlam die de naam
Tromer onthulde. Na de ope
ning zong de bekende zangeres
Anneke Grönloh een lied waar
van de tekst speciaal was
geschreven voor Fred Tromer.
Tijdens zijn speech die daarop
volgde, benadrukte de heer Tro
mer dat hij zeer vereerd was met
de vernoeming. Trots was hij
ook vanwege het 'stoofpotje
Tromer' op de menukaart.
Maar, zo 'waarschuwde' hij Van
Roekei: "Als er maar geen 'bal
letje Tromer' op de kaart komt
te staan."
Ron van Roekei is geen onbe
kende binnen de Amsterdamse
horecawereld. Onder de veertig
bedrijven die hij opzette vallen
zeer gerenommeerde cafés als
The Ritz, L' Opera, café Zilver
en het alom bekende Heeren
van Aemstel. Van Roekei koopt
een pand, maakt het tot een suc
cesvol etablissement en ver
koopt het daarna meestal weer.
iemand die eenmalig een fles
champagne bestelt." Naast de
gelegenheid om een drankje te
nuttigen valt er bij Tromer ook
uitstekend te lunchen of te dine
ren. De menukaart is erg afwis
selend en kent veel buitenland
se specialiteiten.