Een nieuw vaatje aangeslagen In deze rubriek belichten wij nieuwe of vernieuwde horecabedrijven waar één of meer van onze biermerken worden geserveerd. Deze maand komt een wel heel bijzonder café-restaurant aan bod; het onlangs geopende café Tromer aan het Surinameplein in Amsterdam. Een buitenstaander zou het niet vermoeden maar café Tromer heeft een duidelijke band met Heineken. Het verband is al te vinden in de naam van het café. Het is vernoemd naar Fred Tromer, hoofd Horecagebied Amsterdam/Utrecht. Voor eige naar Ron van Roekei lag de keus voor deze naam voor de hand: "Enkele van mijn andere cafés zijn ook naar iemand vernoemd. Het was vanzelfsprekend die traditie ook bij dit café voort te Café Tromer in Amsterdam werd geopend door Karei Vuursteen voorzitter Raad van Bestuur, links vooraan). Naast hem Fred Tromer (hoofd Horecagebied Amsterdam/Utrecht) en Ron van Roekei (horeca- exploitant) zetten. De belangrijkste reden dat ik het naar Fred Tromer heb vernoemd, is dat ik veel respect voor zijn manier van werken heb. Ik heb vaak zaken met hem gedaan en die verliepen altijd zeer goed. Bovendien ligt de naam prettig in het gehoor en heeft deze een bepaalde uit straling. Met de opening van Tromer vierde ik tevens een jubileum. Binnen dertig jaar heb ik veertig horecabedrijven opge zet. Al die tijd is de samenwer king met Heineken voortreffe lijk verlopen. Deze vernoeming is een soort eerbetoon. Daar komt bij dat ik graag iemand op de voorgrond wilde zetten die een belangrijke rol voor de horeca in Amsterdam heeft gespeeld. Over de naam heb ik dus niet lang na hoeven denken." Trend Het Surinameplein waaraan het pand ligt, is een ongewone loca tie. De meeste horecabedrijven zijn in de binnenstad gesitueerd. Van Roekei signaleert hierbij een trend: "Veel mensen zijn de binnenstad een beetje beu. Zij kennen alle cafés van buiten en zijn op zoek naar nieuwe zaken die dichter bij huis liggen. Hier in de buurt wonen veel studen ten en er zijn genoeg kantoren in de buurt. Een prima plaats dus." Café-Restaurant Tromer is onderdeel van een flatgebouw waarin bovendien een hotel is gevestigd. Voorheen was deze ruimte een soort koffiehuis. "Op een dag zat ik hier koffie te drinken. Ik vond het jammer dat een mooi pand als dit, zo stof fig was en dat de locatie zo slecht werd benut. Uiteindelijk besloot ik een bod te doen en het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf." Vertrouwd Kwaliteit, service en mond op mond reclame, zijn sleutel woorden voor Café Tromer. Van Roekei is tevens van mening dat alle gasten onaf hankelijk van hun bestedingen moeten worden gezien. "Ik heb liever een gast die elke dag één biertje komt drinken dan Bijzonder aan het pand is het overdekte terras waar, ook als het iets minder mooi weer is, gezellig wat kan worden gedron ken. Het interieur is zonder twijfel stijlvol te noemen en oogt klassiek. Opvallende details zijn aangebracht op de wanden. Het gaat om herken bare flarden van de kunstwer ken van de schilderijencampag ne van Heineken van vorig jaar. Uiteraard vloeit uit de tap het Heineken bier. Tevens is het complete Heineken-assorti- ment verkrijgbaar. Kortom, Tro mer zal medewerkers van Hei neken vertrouwd aandoen. 'Stoofpotje Tromer' De officiële opening vond plaats op dinsdag 30 augustus. Deze werd verricht door de heer Vuur steen, voorzitter van de Raad van Bestuur. Door een flesje Heineken bier weg te pakken, ontstond een vlam die de naam Tromer onthulde. Na de ope ning zong de bekende zangeres Anneke Grönloh een lied waar van de tekst speciaal was geschreven voor Fred Tromer. Tijdens zijn speech die daarop volgde, benadrukte de heer Tro mer dat hij zeer vereerd was met de vernoeming. Trots was hij ook vanwege het 'stoofpotje Tromer' op de menukaart. Maar, zo 'waarschuwde' hij Van Roekei: "Als er maar geen 'bal letje Tromer' op de kaart komt te staan." Ron van Roekei is geen onbe kende binnen de Amsterdamse horecawereld. Onder de veertig bedrijven die hij opzette vallen zeer gerenommeerde cafés als The Ritz, L' Opera, café Zilver en het alom bekende Heeren van Aemstel. Van Roekei koopt een pand, maakt het tot een suc cesvol etablissement en ver koopt het daarna meestal weer. iemand die eenmalig een fles champagne bestelt." Naast de gelegenheid om een drankje te nuttigen valt er bij Tromer ook uitstekend te lunchen of te dine ren. De menukaart is erg afwis selend en kent veel buitenland se specialiteiten.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1994 | | pagina 21