Misschien heeft u het al
gemerkt; Binnen de
foodbranche wordt de
concurrentiestrijd
steeds heviger en de
ontwikkelingen
verlopen alsmaar
sneller. Hierdoor zijn
derden steeds meer
geïnteresseerd in wat
wij doen. Bovendien is,
doordat iedereen
tegenwoordig computers
gebruikt, de drempel
om over bepaalde
informatie te
beschikken zeer laag.
Rien van der Torren, directeur Finan
ciën, maakt zich zorgen over de
risico's die het onzorgvuldig omgaan
met informatie met zich meebrengen:
"Maar het is zeker niet de bedoeling
om een soort Fort Knox te creëren. De
organisatie moet werkbaar blijven.
Informatie en informatie-uitwisseling
spelen een hoofdrol in het functione
ren van ons bedrijf. Waarbij we zoveel
mogelijk proberen de informatie die
niet voor anderen is bestemd, binnen
de deur te houden.
Niet bewust
Vaak zijn wij ons niet bewust van de
gevolgen van het weglekken van
informatie. Dat hangt ook samen met
de cultuur van deze onderneming.
Het gezellige en open sfeertje werkt,
wat deze zaak betreft, in ons nadeel.
Vol trots vertellen we in de kantine
van de sportclub over ons werk. En
soms laten we een vertrouwelijk rap
port op ons bureau rondslingeren. Als
die informatie bij de concurrent