Nieuwe chefkok hotel De L'Europe Reusachtig tap-eiland Amsterdam Per 1 september treedt de heer J.J.P. Menanteau in dienst als Chef de Cuisine van het Amsterdamse Hotel De L'Europe/Restaurant Excelsior. Hij vindt in het bij de Alliance Gastronomique Néerlandaise aangesloten restaurant Excelsi or een waardige uitdaging om zijn culinaire talenten te laten zien. Daarnaast zullen zijn cre aties ook in restaurant Le Relais op de menukaart prijken. De nu 36-jarige Jean Jacques Menanteau groeide op in het Franse Scorbe-Clairvaux, waar zijn ouders een hotel-restaurant hadden. Op 14-jarige leeftijd begon hij aan zijn koksoplei ding. Hij heeft gewerkt in Bel Air in het Luxemburgse Ech- ternach (één Michelin ster) en belandde na zijn militaire dienst 1978) in Nederland. Daar begon hij een jaar later als Chef de Par- tie in De Oude Geleerde Man in Bennebroek. Jean Jacques promoveerde tot chefkok en vertrok in 1986 naar Frankrijk. Daar vervolgde hij zijn carrière in Le Maxilien te Beaulieu, waar hij drie jaar werkte vóór hij als Chef de Cuisine in Le Baou te Ramatuelle (Cóte d'Azur) werd aangesteld. Sinds maart 1991 is Menanteau temg in Nederland, waar zijn benoeming volgde als chefkok van één van de Amster damse vijf sterren hotels. In januari 1993 won hij de Zilve ren Kokmuts en in december van hetzelfde jaar behaalde hij de tweede prijs in de interna tionale wedstrijd van de Prix Taittinger. Hotel De L'Europe is zijn nieu we werkgever. Ter gelegenheid van zijn indiensttreding wordt vanaf 15 september in Restau rant Excelsior een speciaal ken nismakingsmenu aangeboden voor 75 gulden (inclusief een glas champagne). Daardoor kan iedere bezoeker alvast een aantal bijzondere gerechten proeven van de nieuwe Chef de Cuisine. en eenvoudig te vervoeren is (zie illustratie bij dit verhaal). Ter plaatse klapt het zichzelf uit. Het opvallende tap-eiland is binnen vijf minuten tapklaar en beslaat dan een oppervlakte van 11,5 bij 7,5 meter. Heineken heeft in dit tap- eiland een kelderbierinstallatie geplaatst van drie tanks met duizend liter per stuk. De instal latie kan, naast de vier tapkra nen van het eiland zelf, nog vier andere tappunten van het nodi ge vocht voorzien. Naast Hei neken bier kunnen ook speci- aalbieren worden getapt. Het grote tap-eiland heeft bovendien uitgebreide koelvoorzieningen voor frisdrank, wijn en gedistil leerd. Naast aandacht voor de techniek is er eveneens veel zorg besteed aan de merkuitstraling van het tap-eiland. Het zal voor bezoekers van evenementen zeker niet onopgemerkt blijven. Dit nieuwe reusachtige H ineken tap-eiland Vi n de RSD is binnen v f minuten tapklaar Amsterdam Sinds enkele maanden is in Nederland bij evenementen een reusachtig Heineken tap-eiland te vinden. Deze is speciaal voor Heineken ontwikkeld en gebouwd door een firma uit Almere in samen werking met onze Reclame Service Dienst (RSD). Opval lend is dat het eiland compact

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1994 | | pagina 27