Nieuwe chefkok
hotel De L'Europe
Reusachtig
tap-eiland
Amsterdam Per 1 september
treedt de heer J.J.P. Menanteau
in dienst als Chef de Cuisine
van het Amsterdamse Hotel De
L'Europe/Restaurant Excelsior.
Hij vindt in het bij de Alliance
Gastronomique Néerlandaise
aangesloten restaurant Excelsi
or een waardige uitdaging om
zijn culinaire talenten te laten
zien. Daarnaast zullen zijn cre
aties ook in restaurant Le Relais
op de menukaart prijken.
De nu 36-jarige Jean Jacques
Menanteau groeide op in het
Franse Scorbe-Clairvaux, waar
zijn ouders een hotel-restaurant
hadden. Op 14-jarige leeftijd
begon hij aan zijn koksoplei
ding. Hij heeft gewerkt in Bel
Air in het Luxemburgse Ech-
ternach (één Michelin ster) en
belandde na zijn militaire dienst
1978) in Nederland. Daar begon
hij een jaar later als Chef de Par-
tie in De Oude Geleerde Man
in Bennebroek. Jean Jacques
promoveerde tot chefkok en
vertrok in 1986 naar Frankrijk.
Daar vervolgde hij zijn carrière
in Le Maxilien te Beaulieu, waar
hij drie jaar werkte vóór hij als
Chef de Cuisine in Le Baou te
Ramatuelle (Cóte d'Azur) werd
aangesteld. Sinds maart 1991 is
Menanteau temg in Nederland,
waar zijn benoeming volgde als
chefkok van één van de Amster
damse vijf sterren hotels. In
januari 1993 won hij de Zilve
ren Kokmuts en in december
van hetzelfde jaar behaalde hij
de tweede prijs in de interna
tionale wedstrijd van de Prix
Taittinger.
Hotel De L'Europe is zijn nieu
we werkgever. Ter gelegenheid
van zijn indiensttreding wordt
vanaf 15 september in Restau
rant Excelsior een speciaal ken
nismakingsmenu aangeboden
voor 75 gulden (inclusief een
glas champagne). Daardoor
kan iedere bezoeker alvast een
aantal bijzondere gerechten
proeven van de nieuwe Chef
de Cuisine.
en eenvoudig te vervoeren is (zie
illustratie bij dit verhaal). Ter
plaatse klapt het zichzelf uit.
Het opvallende tap-eiland is
binnen vijf minuten tapklaar en
beslaat dan een oppervlakte van
11,5 bij 7,5 meter.
Heineken heeft in dit tap-
eiland een kelderbierinstallatie
geplaatst van drie tanks met
duizend liter per stuk. De instal
latie kan, naast de vier tapkra
nen van het eiland zelf, nog vier
andere tappunten van het nodi
ge vocht voorzien. Naast Hei
neken bier kunnen ook speci-
aalbieren worden getapt. Het
grote tap-eiland heeft bovendien
uitgebreide koelvoorzieningen
voor frisdrank, wijn en gedistil
leerd. Naast aandacht voor de
techniek is er eveneens veel zorg
besteed aan de merkuitstraling
van het tap-eiland. Het zal voor
bezoekers van evenementen
zeker niet onopgemerkt blijven.
Dit nieuwe reusachtige
H ineken tap-eiland
Vi n de RSD is binnen
v f minuten
tapklaar
Amsterdam Sinds enkele
maanden is in Nederland bij
evenementen een reusachtig
Heineken tap-eiland te vinden.
Deze is speciaal voor Heineken
ontwikkeld en gebouwd door
een firma uit Almere in samen
werking met onze Reclame
Service Dienst (RSD). Opval
lend is dat het eiland compact