Binnen Heineken Nederland zijn vijf units geformeerd:
den gemaakt over de taken en
de beleidsmimte die elke unit
of sub-unit krijgt.
Gevolgen medewerkers
Voor de medewerkers en mede
werksters van de units zal dit
betekenen dat iedereen weet
wat er van ze wordt verwacht.
Dus welke activiteiten en resul
taten ze moeten leveren om te
komen tot de doelstelling(en)
van het team waarin ze werken.
Verder betekent het dat alle
medewerkers aanspreekbaar
zijn op de individueel behaalde
resultaten. Dat kan overigens
alleen als ze daarvoor, zoals
beoogd, ook de benodigde
bevoegdheden en middelen ter
beschikking krijgen.
Teamwork
U ziet, unit-management maakt
ook een einde aan het afschui
ven van verantwoordelijkheid.
Het is straks niet meer zo dat
een medewerker met de vinger
naar boven kan wijzen wanneer
er iets mis is gegaan. "Dan moet
je bij mijn chef zijn", is straks
geen terechte opmerking meer.
Het komt er plat geformuleerd
op neer dat de chefjes-cultuur
plaats maakt voor teamwork. Er
zal binnen de units worden
gewerkt in teams die elk een
onderdeel van het takenpakket
verzorgen. Elk team heeft een
coach, die het team aanstuurt.
Niet die coach, maar het totale
team is verantwoordelijk voor
het eindresultaat. De invoering
van teams binnen de units leidt
tot grotere betrokkenheid van
de medewerkers bij het behalen
van het eindresultaat. Verder
zullen de kosten dalen omdat
er efficiënter wordt gewerkt en
zal de communicatie aan kwali
teit winnen. Wat dat laatste be
treft: Die hogere kwaliteit ont
staat doordat mensen in een team
veel duidelijker kunnen mee
denken en, veel meer dan in een
'chef met ondergeschikte mede-
werkers'-situatie, hun kennis en
ervaring kunnen inbrengen.
Staffuncties
De staffuncties worden zo
veel mogelijk gedecentraliseerd.
Op Management Team-niveau
wordt onderscheid gemaakt tus
sen beleidsondersteunende staf
functies en staffuncties die on
dersteunende diensten leveren
ten behoeve van het primaire
(produktie-) proces. Een belang
Strakke hiërarchie wordt verleden tijd
rijke nieuwe staffunctie (op MT-
niveau) gaat Integrale Planning
worden, waarin de plannings
functies van de brouwerijen
en van Physieke Distributie
zullen worden opgenomen.
Deze planning bevat dan de
gehele goederenstroombestu
ring. Integrale Planning zal daar
om, net als DCS, gaan rap
porteren aan de Algemeen
Directeur (R. Strobos).
Unit Zoeterwoude
(brouwerij Zoeterwoude minus
MIT en Planning) met Paul
Hamers als unit-manager.
Primaire taken: het brouwen
en verpakken van onze bieren
voor zowel de binnenlandse
biermarkt als voor de export.
Specialiteit: grote orders Amstel
en Heineken.
Sub-units: Brouwen en Verpak
ken.
Unit Den Bosch
(brouwerij Den Bosch minus
MIT en Planning) met Herman
Ubbink als unit-manager.
Primaire taken: het brouwen en
verpakken van onze bieren voor
zowel de binnenlandse bier
markt als voor de export.
Specialiteit: het brouwen van
speciaalbieren als Amstel Gold
en Kylian alsmede het produce
ren van kleine(re) orders.
Sub-units: Brouwen en Ver
pakken.
Unit Distribution
Customer Service (DCS)
(afdeling Physieke Distributie,
plus MIT Zoeterwoude, MIT
Den Bosch èn de EFI-afdeling
Facturering) met Jan Jaap ten
Hoor als unit-manager.
Primaire taken: opslag, hand
ling en transport alsmede de
besturing (planning) van de
goederenstromen van gereed
produkt export- en binnen
land produkten), reclamearti
kelen, thuistapartikelen en
retouremballage van en naar
de afnemers.
Het service-niveau moet naar
volle tevredenheid van die
afnemers zijn.
Sub-units:
- Support: voor klantencontact
en order-entry
- Control: verzorgt de planning
- Operations Den Bosch:
verzorgt opslag en transport
- Operations Zoeterwoude:
verzorgt opslag en transport.
Unit Horeca
(hieronder vallen alle activitei
ten gericht op de horeca, met
uitzondering van (op dit mo
ment) de marketingtaken ten
aanzien van merkenbeleid en
produktontwikkeling (zie be
schrijving Unit Food)), met Phi
lip de Ridder als unit-manager.
Primaire taken: Verkoop en
levering van bier aan en bewer
king van de horeca-markt in
Nederland.
Sub-units: nog niet bekend, de
ontwikkeling daarvan is nog
gaande.
Unit Food
(hierin zijn vooralsnog de taken
van Verkoop Thuisverbruik
en Marketing ondergebracht)
met Theo de Rond als unit
manager.
Primaire taken: Het 'marketen'
van onze merken in Nederland
en de verkoop aan en de bewer
king van de thuisverbruikmarkt
in Nederland.
Sub-units: nog niet bekend, de
ontwikkeling daarvan is nog
gaande.
N.B.: De verantwoordelijkheid
voor het merkenbeleid en pro
duktontwikkeling zijn onder
gebracht in de Unit Food.