Het tweede deel uit onze serie over kwaliteitsbewaking ging over mout. Op deze pagina's aandacht voor goed brouwwater, onmisbaar in het brouwproces. "Goed water is voor het brou wen van onze bieren van essen tieel belang", vertelt Hans Twaalf hoven, coördinator Tech nische Zaken bij Heineken. Pjotr van Oeveren (hoofd Milieu zaken HTS-Research Deve lopment) en Dini Hofs (hoofd van de Bedrijfstechnologische dienst in Den Bosch) onderstre pen dat. Herkomst In Den Bosch wordt dit water uit de bodem gehaald door mid del van pompen. "Het gaat hier om water dat zich in waterhou dende lagen op een diepte van tussen de 50 en 120 meter be vindt. Het water vindt zijn oor sprong in de Ijstijd", vertelt Twaalfhoven. "Het is van uit stekende kwaliteit." Dini Hofs bewaakt als hoofd van de Bedrijfstechnologische Dienst met haar team de kwaliteit van het Bossche water. Ze deed dat eerder ook in Zoeterwoude. Het water dat daar wordt gebruikt komt niet uit de bodem onder de brouwerij"Het komt oorspronkelijk uit het Biesbosch gebied, maar wordt door het waterleidingbedrijf opgeslagen en voorgef iltreerd in een speciaal daarvoor bestemd Kwaliteit brouwwate

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1994 | | pagina 8