Maximale beloning voor Han Jorna 1500 gulden voor Francisco Delgado Beloning Aanmoediging 30 Bunnik W. Draaijer (Verpakken) P.C. Letsch (Intern Transport) P.C. Letsch (Intern Transport) f.S. Koosman (Verpakken) H.J.C. Wilkes Energiedienst A.f. Kruithof (Verpakken) A. Oosterman (Verpakken) G.C. Korpel (Verpakken) Horecagebieden J. van Ekris (H.T.D. Randstad) C J. Meys (Afdeling Verkoop Horecagebied Rotterdam/Zeeland) 250,00 75,00 75,00 75,00 75,00 75,00 75,00 75,00 100,00 100,00 Eindhoven Collega Han Jor na is de eerste persoon die van de Plaatselijke Ideeënbuscom missie Horeca de maximale pre mie van 15.000 gulden in ont vangst mocht nemen. Als eer ste monteur bij deHorecaTech- nische Dienst (HTD) Regio Zuid in Eindhoven kwam hij op de gedachte een verchroomde verloopbus te ontwikkelen die het vervangen van insteek- zwanehalzen overbodig maakt. Dit levert maar liefst een bespa ring op van minimaal 247.000 gulden. Van links naar rechts: Han Jorna, Boudewijn van Rompu (commercieel directeur), mevrouw Jorna enHans Olthoff (hoofd Horecagebied Brabant) Han Jorna: "Sinds een half jaar werkt de HTD met nieuwe tap kranen. Deze tapkranen hebben als voordeel dat ze nagenoeg onderhoudsvrij zijn en tonen een beter tapgedrag. Probleem is echter dat de nieuwe kranen niet passen op de insteekzwa- nehalzen op de bar. En daar zijn er nog zo'n 2000 tot 2500 van in het hele land. Omdat ik het doodzonde vond dat al deze zwanehalzen moesten worden vervangen, heb ik een verloop bus ontwikkeld waardoor de nieuwe tapkranen op de in- steekzwanehalzen passen. Dit levert twee besparingen op: ten eerste op materiaal (de insteek- zwanehalzen hoeven niet ver vangen te worden) en ten twee de op arbeidsloon." Gezien de omvang van de bespa ring voor Heinelten is de maxi male premie van 15.000 gulden aan Han Jorna toegekend. Direc teur Commercie Boudewijn van Rompu overhandigde hem dit bedrag op 25 januari in De Opka mer, de ontvangstruimte van de Eindhovense drankenhandel Winters van Wees. Zoeterwoude Storingen aan het grau-filter zorgden per jaar voor honderd uur oponthoud. "Zonde van de tijd en het geld", vond collega Francisco Delgado van het Dienstgebouw in Zoe terwoude. Oorzaak van de sto ring was dat tijdens het sproei en water in de voeler van de leeg/vol-melding van het grau- filter kwam. Water in het elek trische gedeelte van de voeler geeft ten onrechte een vol- melding van de verdunnings- bak aan, ook al is deze leeg. Fran cisco bedacht als oplossing om de voeler naar de buitenkant van de verdunningsbak te verplaatsen. Dit is inmiddels gebeurd. Het terugwinnen van bier met behulp van de grau- filter verloopt nu zonder pro blemen. Francisco Delgado bij zijn uitvinding

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1994 | | pagina 30