Maximale beloning voor Han Jorna
1500 gulden
voor Francisco Delgado
Beloning Aanmoediging
30
Bunnik
W. Draaijer (Verpakken)
P.C. Letsch (Intern Transport)
P.C. Letsch (Intern Transport)
f.S. Koosman (Verpakken)
H.J.C. Wilkes Energiedienst
A.f. Kruithof (Verpakken)
A. Oosterman (Verpakken)
G.C. Korpel (Verpakken)
Horecagebieden
J. van Ekris (H.T.D. Randstad)
C J. Meys (Afdeling Verkoop
Horecagebied Rotterdam/Zeeland)
250,00
75,00
75,00
75,00
75,00
75,00
75,00
75,00
100,00
100,00
Eindhoven Collega Han Jor
na is de eerste persoon die van
de Plaatselijke Ideeënbuscom
missie Horeca de maximale pre
mie van 15.000 gulden in ont
vangst mocht nemen. Als eer
ste monteur bij deHorecaTech-
nische Dienst (HTD) Regio
Zuid in Eindhoven kwam hij op
de gedachte een verchroomde
verloopbus te ontwikkelen die
het vervangen van insteek-
zwanehalzen overbodig maakt.
Dit levert maar liefst een bespa
ring op van minimaal 247.000
gulden.
Van links naar rechts: Han Jorna, Boudewijn van Rompu (commercieel directeur),
mevrouw Jorna enHans Olthoff (hoofd Horecagebied Brabant)
Han Jorna: "Sinds een half jaar
werkt de HTD met nieuwe tap
kranen. Deze tapkranen hebben
als voordeel dat ze nagenoeg
onderhoudsvrij zijn en tonen
een beter tapgedrag. Probleem
is echter dat de nieuwe kranen
niet passen op de insteekzwa-
nehalzen op de bar. En daar
zijn er nog zo'n 2000 tot 2500
van in het hele land. Omdat ik
het doodzonde vond dat al deze
zwanehalzen moesten worden
vervangen, heb ik een verloop
bus ontwikkeld waardoor de
nieuwe tapkranen op de in-
steekzwanehalzen passen. Dit
levert twee besparingen op: ten
eerste op materiaal (de insteek-
zwanehalzen hoeven niet ver
vangen te worden) en ten twee
de op arbeidsloon."
Gezien de omvang van de bespa
ring voor Heinelten is de maxi
male premie van 15.000 gulden
aan Han Jorna toegekend. Direc
teur Commercie Boudewijn van
Rompu overhandigde hem dit
bedrag op 25 januari in De Opka
mer, de ontvangstruimte van de
Eindhovense drankenhandel
Winters van Wees.
Zoeterwoude Storingen aan
het grau-filter zorgden per jaar
voor honderd uur oponthoud.
"Zonde van de tijd en het geld",
vond collega Francisco Delgado
van het Dienstgebouw in Zoe
terwoude. Oorzaak van de sto
ring was dat tijdens het sproei
en water in de voeler van de
leeg/vol-melding van het grau-
filter kwam. Water in het elek
trische gedeelte van de voeler
geeft ten onrechte een vol-
melding van de verdunnings-
bak aan, ook al is deze leeg. Fran
cisco bedacht als oplossing om
de voeler naar de buitenkant
van de verdunningsbak te
verplaatsen. Dit is inmiddels
gebeurd. Het terugwinnen van
bier met behulp van de grau-
filter verloopt nu zonder pro
blemen.
Francisco Delgado bij zijn
uitvinding