Geslaagde cursisten Machinetechniek Fersoneelsonderzoek Heineken in najaar 1994 Opening bedrijfsrestaurant Bunnik Acht collega's van Vrumona die de opleiding Machinetechniek in de Fris drankenindustrie hebben ge volgd kregen 17 januari hun diploma. Het was de eerste keer dat deze cursus werd gehouden. De opleiding is gericht op machine-operators uit de afde ling Verpakken en sluit direct aan op de dagelijkse praktijk van deze medewerkers. Het hoofd doel is de operators meer inzicht te geven in de machines waar ze dagelijks mee werken. Met als motto: Als je weet hoe een machine in elkaar zit, begrijp je ook beter hoe en waarom sto ringen kunnen optreden en hoe storingen te voorkomen zijn. Dit is ook belangrijk voor de communicatie tussen operators en monteurs van de Technische Dienst. Een monteur kan beter en sneller werken als de infor matie die hij van een operator krijgt zo volledig mogelijk is. De cursus ging in augustus van start. Alle lessen bestonden uit een deel theorie en een deel praktijk. De praktijklessen waren ervoor om het geleerde direct uit te voeren. Daarnaast waren er rondleidingen door het bedrijf. Hierdoor konden de deelnemers eens met andere ogen naar de installaties kijken dan ze tot dan toe gewend waren. Van links naar rechts Bert A Muis, Rob Versteegh, Hassan Kaouass, Ron Ruitenberg, Hennie Kemp, Anton Tax en cursusleider Hans Baars. Op de voorgrond zitten Willem Spruyt en Aart Neerbos Zoeterwoude In het najaar van 1994 vindt er een perso- neelsonderzoek plaats onder alle medewerkers van Heine ken Nederlands Beheer. Dit is onlangs bekendgemaakt. Het onderzoek moet naar voren brengen hoe de Heineken- medewerker denkt over zaken als bijvoorbeeld de communi catie binnen ons bedrijf. Een andere vraag betreft de diver se personeelsregelingen die ons bedrijf kent. Hoe denkt de medewerker over deze rege lingen? En zijn ze genoeg bekend? Nog niet zeker is of het hier om een schriftelijke of een mondelinge enquête gaat. De commissie is name lijk nog volop bezig met de voorbereidingen. Uiteraard houdt Vers van 't Vat u op de hoogte over de vorderingen. het bedrijfsrestaurant van Pro- duktie Zoeterwoude. Deze kan tine heeft een grondige verbou wing achter de mg. De inrichting van het zitgedeelte is vernieuwd. Verder hebben de keuken en de uitgifte-buffetten een nieuwe jas gekregen. Zoeterwoude Onder grote belangstelling vond 11 februari de officiële opening plaats van Bedrijfsleider Paul Hamers (links) en directeur Produktie Han de Goederen tijdens de opening

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1994 | | pagina 14