Geslaagde
cursisten
Machinetechniek
Fersoneelsonderzoek Heineken in
najaar 1994
Opening
bedrijfsrestaurant
Bunnik Acht collega's van
Vrumona die de opleiding
Machinetechniek in de Fris
drankenindustrie hebben ge
volgd kregen 17 januari hun
diploma. Het was de eerste keer
dat deze cursus werd gehouden.
De opleiding is gericht op
machine-operators uit de afde
ling Verpakken en sluit direct
aan op de dagelijkse praktijk van
deze medewerkers. Het hoofd
doel is de operators meer inzicht
te geven in de machines waar ze
dagelijks mee werken. Met als
motto: Als je weet hoe een
machine in elkaar zit, begrijp je
ook beter hoe en waarom sto
ringen kunnen optreden en hoe
storingen te voorkomen zijn.
Dit is ook belangrijk voor de
communicatie tussen operators
en monteurs van de Technische
Dienst. Een monteur kan beter
en sneller werken als de infor
matie die hij van een operator
krijgt zo volledig mogelijk is.
De cursus ging in augustus van
start. Alle lessen bestonden uit
een deel theorie en een deel
praktijk. De praktijklessen
waren ervoor om het geleerde
direct uit te voeren. Daarnaast
waren er rondleidingen door het
bedrijf. Hierdoor konden de
deelnemers eens met andere
ogen naar de installaties kijken
dan ze tot dan toe gewend
waren.
Van links naar rechts Bert A
Muis, Rob Versteegh, Hassan
Kaouass, Ron Ruitenberg,
Hennie Kemp, Anton Tax en
cursusleider Hans Baars. Op
de voorgrond zitten Willem
Spruyt en Aart Neerbos
Zoeterwoude In het najaar
van 1994 vindt er een perso-
neelsonderzoek plaats onder
alle medewerkers van Heine
ken Nederlands Beheer. Dit is
onlangs bekendgemaakt. Het
onderzoek moet naar voren
brengen hoe de Heineken-
medewerker denkt over zaken
als bijvoorbeeld de communi
catie binnen ons bedrijf. Een
andere vraag betreft de diver
se personeelsregelingen die
ons bedrijf kent. Hoe denkt de
medewerker over deze rege
lingen? En zijn ze genoeg
bekend? Nog niet zeker is of
het hier om een schriftelijke
of een mondelinge enquête
gaat. De commissie is name
lijk nog volop bezig met de
voorbereidingen. Uiteraard
houdt Vers van 't Vat u op de
hoogte over de vorderingen.
het bedrijfsrestaurant van Pro-
duktie Zoeterwoude. Deze kan
tine heeft een grondige verbou
wing achter de mg. De
inrichting van het zitgedeelte
is vernieuwd. Verder hebben de
keuken en de uitgifte-buffetten
een nieuwe jas gekregen.
Zoeterwoude Onder grote
belangstelling vond 11 februari
de officiële opening plaats van
Bedrijfsleider Paul Hamers
(links) en directeur Produktie
Han de Goederen tijdens de
opening