Wie technische vragen had, kon
terecht bij Horeca Bedrijfsad-
viezen en Heineken Bouwad-
viesbureau en voor 'Het grote
gemak van kelderbier' in de
HTS-stand.
dtken Kylian
Vrumona
Tegenover de stand van Heine
ken Nederland was de stand van
Vrumona. Hier ging de meeste
aandacht naar Pepsi Max. Blik
vangers waren twee steltlopers
in Pepsi Max-kledij, die alle
dagen om de stand heenliepen.
Tijdens de finales van de
bieitapwedstrijden kwam
Jean Thijs van het Ibishotel
in Tilburg als beste tapper
uit de bus. Jean Thijs, die
ook in zijn dagelijks werk
Heineken bier tapt, werd
daarom in de VIP-room
door hoofd Horeca Willem
Hosang gehuldigd. Ook
vier andere finalisten
(zowel uit de categorie indi
vidueel als bij de teams) die
onze bieren tappen, werden
in de bloemetjes gezet.
Speciale actie
Ook de Amstel-stand was prak
tisch hetzelfde. In tegenstelling
tot vorig jaar was deze echter
gedecoreerd met vele attributen
uit de wielersport en met name
uit de Amstel Gold Race.
Nieuw in de stand Amstel 1870
was een hoekje met informatie
over de Dutch Dakota Associa
tion. Voor de eigenaren van een
exclusieve Amstel 1870-zaak
was er een speciale actie ont
wikkeld. Zij kregen namelijk de
gelegenheid in te checken voor
een rondvlucht in een Dakota
boven Schiphol. Behalve de
rondvlucht kregen de horecare-
laties ook een rondleiding door
het Heineken Ontvangstcen
trum aan de Stadhouderskade
en tevens een lunch aangebo
den. Een koffertje met video, de
nieuwe 1870-stropdas en een
glas completeerde de actie.
Druk als vanouds was het ook
dit jaar in het Bierlokaal, waar
de bezoekers kermis konden
maken met de bieren van De
Ridder en met de speciaalbieren
die door De Brouwketel worden
geïmporteerd.
Bovendien konden bezoekers
meedoen aan het spel 'sla je
slag', een elektronisch spel met
de Pepsi-logo's als inzet. Zodra
de spelleidster de microfoon
inschakelde, stroomden spon
taan van alle kanten nieuws
gierigen toe om te zien wat er
gebeurde. Voorts was in de Vru-
mona-stand te proeven hoe
Pickwick Ice Tea met lemon
ïca-
trdt
nse
roe-
Een
nen
idie
een
eca-
Bij-
aas-
ren.
was
dit
roek
t. In
de
tand
ellig
De stand was voor het grootste
deel hetzelfde als vorig jaar.
Nieuw was 'het Proeflokaal'.
Op de plaats waar vorig jaar de
Buckler-bar was gebouwd, was
nu een hoofdrol weggelegd voor
het nieuwe Kylian. Omdat al
onze horeca-afnemers tevoren
erover waren geïnformeerd dat
tijdens de Horecava Kylian zou
worden geïntroduceerd, was de
belangstelling ervoor bijzonder
groot. 'Gebrouwen om ontdekt
te worden' is het motto voor
Kylian. En dat deden ze.
Nieuwsgierig zetten de bezoe
kers de Kylian glazen aan de lip
pen. Keurend proefden ze van
het koperrode, bovengistende
bier. En reageerden enthousiast
op wat ze proefden. "De mees
ten zeggen: het is nog lekkerder
dan Heineken Tarwebok. Of
nog lekkerder dan 1994. Want
onwillekeurig vergelijken de
bezoekers het met een ander
bier dat ze kennen", vertelt ver
tegenwoordiger Walter van
Westbroek, die als Kylian-stand-
leider fungeerde. "Kylian komt
er steeds goed uit. Uit de reac
ties blijkt dat de mensen het
vooral lekker doordrinkbaar
vinden, ondanks het alcohol
percentage van 6,5%. Ook het
glas en de reclame-foto's van
Kylian, die hier aan de muur
hangen, spreken zeer aan. Het
is echt een groot succes. Elke
tien minuten hoor je wel zeggen
'even wachten', omdat er een
nieuw fust moet worden aan
geslagen. Het is gewoon bijna
niet aan te slepen."
Vrumona scoort met
Pepsi Max
smaakt. Net als in voorgaande
jaren kreeg de standbemanning
ook veel vragen over de beker
plannen van Vrumona, de koel
kasten die worden verhuurd en
de frisdrankautomaten.