Gilde-biggetje voor Hans Olthoff Beaujolais Primeur ii BOUCHARD PÈRE&FILS 8FAUJOLAIS PRIMEUR Eindhoven Hoofd horecage- bied Brabant, Hans Olthoff, heeft onlangs een biggetje ca deau gekregen. Dit gebeurde tij dens het jaarlijkse 'varkens- schieten' van het Eindhovense Sint Martinusgilde. Het gilde nodigt ieder jaar een eregast uit. Zo waren oud- Philips directeur Dekker en mi nister May-Weggen al eens van de partij. Deze keer zou voor zitter van de Raad van Bestuur Vuursteen eregast zijn. Hij was echter verhinderd. Hans Olthoff ging in zijn plaats naar Eindho ven. Erelid van het Sint Marti nusgilde, Harry Kuijken: "Bij overhandiging van het big getje vragen we altijd of de ere gast hem thuis in de voortuin gaat zetten of dat we laten we ten wanneer hij is vetgemest. Olthoff koos voor het laatste." Volgens Kuijken moeten we de term 'varkensschieten' niet letterlijk nemen. "De leden van het gilde schieten met ge weren op een houten blok, dat is geplaatst op een 15 meter hoge paal. Wanneer de blok splijt valt hij in stukken naar beneden. Degene die als laatste heeft geschoten wint een stuk van het varken, dat we speciaal voor dit evenement hebben laten slachten", aldus het erelid. Hans Olthoff kreeg in Eindhoven een biggetje uit handen A van bestuurslid fan Vervoort (links, met overall en pet), van het sinds 1448 bestaande gilde Sint Martinus Zoetermeer Zoals de traditie wil, werd op de derde donderdag van november de Beaujolais Primeur vrijgegeven voor con sumptie. Veel horeca-onderne- mers haalden de woensdag avond tevoren om klokslag 12 uur de flessen Beaujolais Primeur al tevoorschijn. Omdat de Beaujolais Primeur nog voor de regenperiode is geoogst, is de kwaliteit ervan uitstekend. Net als voorgaande jaren komt de Beaujolais Primeur die Wijnhandel Reuch- lin aanbiedt, van het wijnhuis Bouchard Père et Fils. Een wijnhuis dat al vele jaren garant staat voor kwaliteit. Daardoor kan het een Beaujolais Primeur op de markt brengen, die rond en vol van smaak is. Zoals menig horeca-ondememer het begin van het nieuwe Bok- bierseizoen feestelijk inluidt, zo wordt ook de komst van de nieuwe Beaujolais Primeur jaarlijks met de nodige aan dacht omgeven. Zo had Wijn handel Reuchlin bijvoorbeeld in samenwerking met de Brand Bierbrouwerij in het Maas trichtse café De Bobbel een Beaujolais Primeurparty geor ganiseerd. En in de Achterhoek toerden Hans Koetsier en Jan Linneman van Reuchlin samen met IJf Blokker met een bus langs de horecarelaties om hen kennis te laten maken met de nieuwe Beaujolais Primeur. Medewerkers die een of meer dozen Beaujolais Primeur heb ben besteld via het personeels- bulletin, kunnen hun bestel ling nog tot 3 december afhalen op vertoon van het voorinte kenformulier. v.on* i'ïKE#

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1993 | | pagina 19