Gilde-biggetje
voor Hans
Olthoff
Beaujolais
Primeur
ii
BOUCHARD PÈRE&FILS
8FAUJOLAIS PRIMEUR
Eindhoven Hoofd horecage-
bied Brabant, Hans Olthoff,
heeft onlangs een biggetje ca
deau gekregen. Dit gebeurde tij
dens het jaarlijkse 'varkens-
schieten' van het Eindhovense
Sint Martinusgilde.
Het gilde nodigt ieder jaar een
eregast uit. Zo waren oud-
Philips directeur Dekker en mi
nister May-Weggen al eens van
de partij. Deze keer zou voor
zitter van de Raad van Bestuur
Vuursteen eregast zijn. Hij was
echter verhinderd. Hans Olthoff
ging in zijn plaats naar Eindho
ven. Erelid van het Sint Marti
nusgilde, Harry Kuijken:
"Bij overhandiging van het big
getje vragen we altijd of de ere
gast hem thuis in de voortuin
gaat zetten of dat we laten we
ten wanneer hij is vetgemest.
Olthoff koos voor het laatste."
Volgens Kuijken moeten we
de term 'varkensschieten' niet
letterlijk nemen. "De leden
van het gilde schieten met ge
weren op een houten blok, dat
is geplaatst op een 15 meter
hoge paal. Wanneer de blok
splijt valt hij in stukken
naar beneden. Degene die als
laatste heeft geschoten wint een
stuk van het varken, dat we
speciaal voor dit evenement
hebben laten slachten", aldus
het erelid.
Hans Olthoff kreeg in Eindhoven een biggetje uit handen A
van bestuurslid fan Vervoort (links, met overall en pet), van
het sinds 1448 bestaande gilde Sint Martinus
Zoetermeer Zoals de traditie
wil, werd op de derde donderdag
van november de Beaujolais
Primeur vrijgegeven voor con
sumptie. Veel horeca-onderne-
mers haalden de woensdag
avond tevoren om klokslag 12
uur de flessen Beaujolais Primeur
al tevoorschijn.
Omdat de Beaujolais Primeur
nog voor de regenperiode is
geoogst, is de kwaliteit ervan
uitstekend. Net als voorgaande
jaren komt de Beaujolais
Primeur die Wijnhandel Reuch-
lin aanbiedt, van het wijnhuis
Bouchard Père et Fils. Een
wijnhuis dat al vele jaren garant
staat voor kwaliteit. Daardoor
kan het een Beaujolais Primeur
op de markt brengen, die rond
en vol van smaak is.
Zoals menig horeca-ondememer
het begin van het nieuwe Bok-
bierseizoen feestelijk inluidt,
zo wordt ook de komst van de
nieuwe Beaujolais Primeur
jaarlijks met de nodige aan
dacht omgeven. Zo had Wijn
handel Reuchlin bijvoorbeeld in
samenwerking met de Brand
Bierbrouwerij in het Maas
trichtse café De Bobbel een
Beaujolais Primeurparty geor
ganiseerd. En in de Achterhoek
toerden Hans Koetsier en Jan
Linneman van Reuchlin samen
met IJf Blokker met een bus
langs de horecarelaties om hen
kennis te laten maken met de
nieuwe Beaujolais Primeur.
Medewerkers die een of meer
dozen Beaujolais Primeur heb
ben besteld via het personeels-
bulletin, kunnen hun bestel
ling nog tot 3 december afhalen
op vertoon van het voorinte
kenformulier.
v.on*
i'ïKE#