Uitbreiding mouterij Albert Bij mouterij Albert in het Belgische Ruisbroek wordt hard gewerkt aan een nieuw weekhuis, zes kiemzalen en een nieuwe eest voor de produktie van gerstemout. Een en ander heeft te maken met het sluiten van de vestiging in Wijnegem (eveneens te België). De nieuwe eest ■**- -vC-a.:."-'-, .^fsetats. Onderdeel Heineken Mouterij Albert ligt direct aan het kanaal van Brussel naar de Schelde. Het bedrijf werd in 1980 door Heineken gekocht. De helft van de jaarlijkse mout- produktie gaat naar de twee Ne derlandse brouwerijen van Hei neken, en de vestigingen van Brand en De Ridder. Verder le vert Albert aan de (Heineken) brouwerijen in het buitenland. De gerstemout wordt na pro- duktie zowel per vrachtwagen als per boot naar de verschil lende klanten vervoerd. Het la den van een schip duurt ander halve dag. Sinds een paar maanden heeft Albert hier een nieuwe laadsysteem voor. Door dit nieuwe systeem is het mo gelijk schepen tot 3000 ton te laden en in de toekomst zelfs tot 5000 ton. Voor de werk maatschappijen in bijvoorbeeld Afrika wordt de mout per vrachtwagen in zakken van 50 kg vervoerd. Moutproces Het moutproces kent de vol gende vier stappen: reiniging van de gerst, weken van de ge reinigde gerst, kiemen van de geweekte kerst en het eesten van de ontkiemde gerst. Om de moutkwaliteit te bewaken wordt de gerst na aankomst al tijd eerst gereinigd. De kleine, ongelijkmatige en gebroken korrels worden verwijderd en kunnen bijvoorbeeld als vee voer worden verkocht. De ge lijkmatige gesorteerde korrels worden verder verwerkt. Het doel van het weken is reiniging "Dit bedrijf werd te oud. We stonden voor de keuze of Wij negem te moderniseren of de capaciteit in Ruisbroek uit te breiden. We kozen voor het laatste", aldus directeur fan De bruyn, die erop staat dat wij zijn naam op de Belgische ma nier spellen. De sluiting van de vestiging in Wijnegem vindt in november plaats. De zeven me dewerkers daar worden overge plaatst naar Ruisbroek, waar nu 40 mensen werken. "We stoten dan een netto capaciteit van 30.000 ton af en krijgen er hier in Ruisbroek 60.000 bij. Dat betekent een produktie van 150.000 ton mout per jaar! De uitbreiding is in augustus 1992 van start gegaan en be vindt zich nu in de eindfase. Alleen de elektriciteit moet nog worden afgewerkt", aldus De bruyn. en vochtopname. Dit gebeurt in zogeheten weekbakken. Door de behandeling neemt het watergehalte van de gerst van 14% toe tot ongeveer 45%. Het weken neemt gemiddeld twee tot drie dagen in beslag. Daarna wordt de geweekte gerst naar de zogeheten kiem- bakken getransporteerd. Daar beginnen de geweekte gerstkor rels te ontkiemen om de enzy men te activeren. Deze zijn in staat het onoplosbare zetmeel en eiwit in de gerstkorrel om te zetten in oplosbare moutsui- kers en eiwitbrokstukken. Nor maal duurt het kiemproces voor lichtmout tussen de vijf en zeven dagen. Voor donkere mout is dat iets langer, waar door er meer suikers worden ge vormd. Aan het einde van het kiemproces hebben zich kleine worteltjes gevormd en ook de bladkiem begint zich te ont wikkelen. Als laatste vindt het eesten plaats. Hierbij wordt de kieming gestopt door de korrels met warme en daarna met hete lucht te drogen. Dit vindt plaats op de eest, een ruimte met een metalen vloer die van gaatjes is voorzien. Daardoor wordt de hete lucht geblazen en het wa tergehalte teruggebracht van 45% naar 4%. De eesttempera- tuur en de lengte van het droog- proces bepalen uiteindelijk de kleur van de mout. Na het ees ten worden de wortelkiempjes verwijderd. Het nu ontstane gerstemout wordt opgeslagen in silo's en klaargemaakt voor vervoer. De nieuwe gedeelten van mou terij Albert worden 11 maart volgend jaar officieel in gebruik genomen. Albert heeft aan het Zeekanaal (tussen Brussel en de Schelde) sinds kort een nieuw systeem voor het beladen van schepen

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1993 | | pagina 7