Groot succes Een belangrijke reden voor het grote succes van Heineken Tar- webok is de betere toeganke lijkheid van het bier. Vroeger kocht één op de tien bierlief hebbers in Nederland aan het begin van het bokbierseizoen een sixpack bokbier. En daar bleef het bijMaar met de komst van Tarwebok zijn zoals eerder gezegd twee keer zo veel mensen bokbier gaan drinken. En die consumptie bleef niet beperkt tot één sixpack. De vraag bleef zelfs tot ver in het voorjaar be staan. Ons bedrijf denkt dan ook dat in dit seizoen 1993/1994) nog eens 25 procent meer bok bier zal worden gedronken. De Ridder Ook de Maastreechtse stads- brouwerij De Ridder luidde het bokbierseizoen op een feestelij ke manier in. Een aantal vaten bokbier werd met paard en wa- De opening van het Ridder Bock-seizoen in Maastricht gen naar het Vrijthof gebracht. Dit gebeurde onder begeleiding van de stadsschutterij. Luite nant-kolonel N.C.S. Vroom tapte het eerste glas bokbier. Ridder-directeur Rob Stevens assisteerde hem hierbij. De uit genodigde horeca afnemers hie ven samen het glas op het nieu we bokbierseizoen. (Vervolg van pagina 29) Den Bosch In Den Bosch werd het bokbier seizoen op 4 oktober officieel ge opend in de Cambrinuskelder van de Heineken brouwerij. Pierre Janssen, bekend van radio en televisie, hield er een verhandeling over de oor sprong van het bokbier. Bij de opening in Den Bosch waren veel Brabantse horeca-onder- nemers aanwezig die bokbier besteld hebben. Pierre Janssen (rechts) proefde de nieuwe oogst Tarwebok in de Cambrinuskelder fc Iff Blokker sloeg in Den Haag het eerste vaatje aan Den Haag In Den Haag tapte bierkenner IJf Blokker onder grote belang stelling het eerste Haagse glas Heineken Tarwebok. Dit gebeurde in het net daarvoor geopende Café Brasserie Win dows op de hoek van de Groen markt en de Schoolstraat. Wet houder Meijer van de Hofstad mocht als eerste het Heineken Tarwebok proeven.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1993 | | pagina 30