Groot succes
Een belangrijke reden voor het
grote succes van Heineken Tar-
webok is de betere toeganke
lijkheid van het bier. Vroeger
kocht één op de tien bierlief
hebbers in Nederland aan het
begin van het bokbierseizoen
een sixpack bokbier. En daar
bleef het bijMaar met de komst
van Tarwebok zijn zoals eerder
gezegd twee keer zo veel mensen
bokbier gaan drinken. En die
consumptie bleef niet beperkt
tot één sixpack. De vraag bleef
zelfs tot ver in het voorjaar be
staan. Ons bedrijf denkt dan
ook dat in dit seizoen 1993/1994)
nog eens 25 procent meer bok
bier zal worden gedronken.
De Ridder
Ook de Maastreechtse stads-
brouwerij De Ridder luidde het
bokbierseizoen op een feestelij
ke manier in. Een aantal vaten
bokbier werd met paard en wa-
De opening van het Ridder
Bock-seizoen in Maastricht
gen naar het Vrijthof gebracht.
Dit gebeurde onder begeleiding
van de stadsschutterij. Luite
nant-kolonel N.C.S. Vroom
tapte het eerste glas bokbier.
Ridder-directeur Rob Stevens
assisteerde hem hierbij. De uit
genodigde horeca afnemers hie
ven samen het glas op het nieu
we bokbierseizoen.
(Vervolg van pagina 29)
Den Bosch
In Den Bosch werd het bokbier
seizoen op 4 oktober officieel ge
opend in de Cambrinuskelder
van de Heineken brouwerij.
Pierre Janssen, bekend van
radio en televisie, hield er
een verhandeling over de oor
sprong van het bokbier. Bij de
opening in Den Bosch waren
veel Brabantse horeca-onder-
nemers aanwezig die bokbier
besteld hebben.
Pierre Janssen (rechts)
proefde de nieuwe oogst
Tarwebok in de
Cambrinuskelder fc
Iff Blokker sloeg in
Den Haag het eerste
vaatje aan
Den Haag
In Den Haag tapte bierkenner
IJf Blokker onder grote belang
stelling het eerste Haagse glas
Heineken Tarwebok.
Dit gebeurde in het net daarvoor
geopende Café Brasserie Win
dows op de hoek van de Groen
markt en de Schoolstraat. Wet
houder Meijer van de Hofstad
mocht als eerste het Heineken
Tarwebok proeven.