A
Heineken Brouwerijen
Brasseries Heineken in Mons-
en-Baroeul gebrouwen. Voor
Kylian wordt namelijk gebruik
gemaakt van hetzelfde gist als
het Franse bier George Kil-
lian's, dat ook in Mons wordt
gebrouwen. Kylian is in tegen
stelling tot '1994', een boven
gistend bier. Door gebruik van
donkere mouten heeft het een
koperrode kleur", aldus Moni
que Peters.
Ze voegt er aan toe dat Heine
ken met Kylian en 1994
bewijst, dat een nieuw en goed
speciaalbier niet hoeft te zijn
gebaseerd op een oud recept.
Volgens het introductieteam
(zie foto) dat aan deze produk-
ten heeft gewerkt, ligt de
kracht in de huidige brouw-
expertise van de Heineken
Brouwerijen. De kwaliteit staat
centraal.
Na Horecava
Kylian wordt vlak na de Hore
cava, in januari volgend jaar in
fles en fust op de markt ge
bracht. Dit geldt voor zowel de
horeca als voor de thuisver-
bruikmarkt (supermarkten et
cetera). Met het produkt richt
Heineken zich op de groep 18
tot 35-jarigen uit de wat hogere
sociale klassen. "Die proberen
zich steeds meer te profileren
en doen dat ondermeer door te
kiezen voor speciale bieren. Wij
spelen daar met het kwaliteits-
produkt Kylian op in. Boven
dien hebben we gekozen voor
een eigentijdse invulling van
het ontwerp van de verpakkin
gen", zegt de brandmanager.
De etiketten van de twee nieu
we bieren bijvoorbeeld, ogen in
derdaad modem. Ze zijn ont
wikkeld door een Belgisch
De wereldbol op het etiket
van Kylian staat voor
avontuurlijkheid
Het team dat de introductie
van 1994 en Kylian heeft
voorbereid. Van links naar
rechts (staand): Ger Egberts,
Leo Slappendel, Hans
Twaalfhoven; (zittend): Koos
Woltjes, Monique Peters, Rolf
Italianer, Karin Benter (team
leden mw. Margritha Meijer,
Henk Eisink en Gerard Foncke
ontbreken op deze foto)
reclamebureau, dat alles weet
van speciaalbieren. Monique
Peters: "Het resultaat is in bei
de gevallen een etiket, dat de
fles op het oog hoger en ranker
laat lijken. Het etiket zelf is ho
ger dan we tot nu toe gewend
waren. De kleurkeuze doet de
rest. Maar de fles is dezelfde als
die we gebruiken voor Heine
ken bier."
Kylian zal vanaf volgend voor
jaar bij de meeste supermark
ten en slijterijen verkrijgbaar
zijn. Wat betreft de horeca is ge
kozen voor een minder brede
verspreiding. Het nieuwe speci
aalbier zal met name worden
geschonken of getapt in gele
genheden waar de eerder ge
noemde Kylian-doelgroep een
biertje drinkt.