spil van alle Heineken-
activiteiten op het
terrein. O
We schrijven
donderdagmiddag 22
juli. De eerste
toemooidag van het
Heineken Open 1993.
De zon straalt op
de greens van de
Noordwijkse.
Hospitality-manager
Meint van Kuiken is de
Hl
Heineken ontvangt gedurende
dit naamdragende evenement,
dat onder verantwoording valt
van productmanager Goof
Meijer (Marketing Heineken
Nederland), enkele honderden
gasten. Een groot gedeelte
daarvan bestaat uit zaken
relaties en vertegenwoor
digers van de pers. Het
Heineken Open, zoals
ook andere evenemen
ten, is een unieke locatie
voor het versterken van
de diverse contacten. Je
spreekt elkaar zakelijk,
maar toch ook informeel.
Afdelingen als Horeca
en Thuisverbmik grijpen
een evenement als het
Heineken Open dan ook
met beide handen aan en
nodigen klanten uit
(Y? It voor een bezoek aan de
ontvangstruimte
Het mag daar uiteraard niet
ontbreken aan drankjes en hap
jes en diverse andere voorzie
ningen. Alles op een kwali
teitsniveau dat bij Heineken
past. Er moet daadwerkelijk
voor een week een compleet
café/restaurant in bedrijf zijn op
een daarvoor ongewone plek.
Meint van Kuiken is er voor
verantwoordelijk dat dit unie
ke horecabedrijf naar behoren
draait. Denk bijvoorbeeld aan
het continu op peil houden van
de benodigde voorraden. Ook
voor wat betreft de Heineken
golfshop, ingericht naast de
ontvangstruimte. "De artike
len die daar worden verkocht
worden in Portugal gemaakt.
Jullie zijn getuige van een prak-
Winnaai Colin Montgomeiie A
tijkvoorbeeld. Op dit moment
staat een vrachtwagen bij de in
gang van het terrein, waarin
een bestelling zit die we me
teen nodig hebben. Dat is een
probleem, want de vrachtwa
gen mag overdag de baan niet
op. Dat zou de golfspelers die
deelnemen aan het Heineken
Open storen in hun spel. En dat
is verboden", aldus Meint. Via
een walkie-talkie roept hij een
toernooi-medewerker op. Hij
geeft hem de opdracht met een
(geluidsarm) golfwagentje naar
de vrachtwagen te gaan. Meint:
"Achterop die buggie is een
laadbak gemonteerd. Zo kun
nen we de spullen naar de tent
vervoeren, zonder het toernooi
te verstoren."
Ons gesprek met de hospitality-
manager wordt continu onder
broken vanwege dit soort pro
blemen. Hij fungeert duidelijk
als troubleshooter: "Ik ben bij
problemen hier het eerste aan
spreekpunt. Niet alleen voor
Heineken. Ook voor proble
men van toernooi-organisator
Reved, Bols Benelux en Vru-
mona geldt dat. Verder onder
houd ik bijvoorbeeld contacten
met Staatsbosbeheer (de eige
naar van de golfbaan en het om
ringende beschermd natuurge
bied), de plaatselijke en
regionale politie en Proseco. En
voor alle ondersteunend en be
dienend personeel dat hier
rondloopt ben ik tijdens het
evenement degene die de be
slissingen neemt." Heineken
zet voor een goed verloop van