Speciale bieren in
PUM
Organiseert u
binnenkort een
buitenlandse avond
voor uw vrienden?
Dan mag het
Mexicaanse
biermerk Sol niet
bij de taco's
ontbreken. Net zo
min als
bijvoorbeeld het
Belgische De
Koninck bij de
mosselen. Deze
bieren, en nog
twee andere, zijn
volgende maand
via het PUM te
bestellen.
*£ou\s
De speciaal bieren-actie in het
PUM van een paar maanden ge
leden was een succes. Daarom
een tweede ronde. Vanzelfspre
kend is De Koninck te krijgen.
Het is het bekendste merk uit
het assortiment van Heineken-
dochter De Brouwketel. Dit in
Antwerpen gebrouwen amber
kleurige bier van hoge gisting
heeft een alcoholpercentage
van 5 Het speciaal bier dankt
zijn populariteit vooral aan zijn
pittige smaak. De Koninck
komt het best tot zijn recht in
het 'bolleke', het in de Ant
werpse cafés zo populaire glas.
"Het resultaat van een vol
maakt huwelijk tussen Lambic
en verse krieken"; Zo om
schrijft Marketing salesma
nager Wim Derksen van De
Brouwketel het kersenbier St.
Louis Kriek. Vooral die consu
menten, voor wie de smaak van
pilsener bier iets te bitter is,
waarderen dit bier met een al
coholpercentage van 5%.
Maandenlang rijpen de
'krieken'in eikehouten vaten
op de Lambic. Het resultaat
is duidelijk te zien en te
proeven
Net als in Mexico gebruikelijk
is, wordt het geserveerd met
een schijfje limoen in de hals
van de fles. Dat is niet alleen
vanwege de frisse smaak die het
bier erdoor krijgt. In het land
van herkomst is dat tevens
noodzaak om insekten bij het
bier weg te houden. In ons land
verhoogt de limoen het onder
scheidende imago van het bier.
Brigand is het vierde bier dat
volgende maand in de PUM is
te bestellen. Het is een zeer
zwaar bier (9% alcohol) met
een speciale gebruiksaanwij
zing. Voor het openen van de
fles moet deze minstens 24 uur
stil hebben gestaan. Vervolgens
moet u het bier voorzichtig in
het glas schenken, zodat de nog
aanwezige gist zoveel mogelijk
in het flesje achterblijft. Mocht
er toch gist meevloeien in het
Het Mexicaanse Sol is in ons
land vooral in trek bij de jonge
re bierdrinker, die wel eens wat
anders wil. Sol wordt dan ook
voornamelijk geserveerd in
trendy cafés. Het heeft een half
procent minder alcohol dan
pils. Ook het koolzuurgehalte
is lager. Sol hoort namelijk uit
de fles te worden gedronken.
Het Mexicaanse Sol moet A
heel koel worden gedronken,
bij voorkeur op 4 a 5 graden
Celsius
glas, dan is dit trouwens ab
soluut niet slecht voor de ge
zondheid. Het werkt zuive
rend. Het licht gekleurde
Brigand bier komt het best tot
zijn recht bij een drinktem-
peratuur tussen 8 en 10 graden
Celsius.
Bij het inschenken van
een flesje Brigand is
voorzichtigheid geboden..