Speciale bieren in PUM Organiseert u binnenkort een buitenlandse avond voor uw vrienden? Dan mag het Mexicaanse biermerk Sol niet bij de taco's ontbreken. Net zo min als bijvoorbeeld het Belgische De Koninck bij de mosselen. Deze bieren, en nog twee andere, zijn volgende maand via het PUM te bestellen. *£ou\s De speciaal bieren-actie in het PUM van een paar maanden ge leden was een succes. Daarom een tweede ronde. Vanzelfspre kend is De Koninck te krijgen. Het is het bekendste merk uit het assortiment van Heineken- dochter De Brouwketel. Dit in Antwerpen gebrouwen amber kleurige bier van hoge gisting heeft een alcoholpercentage van 5 Het speciaal bier dankt zijn populariteit vooral aan zijn pittige smaak. De Koninck komt het best tot zijn recht in het 'bolleke', het in de Ant werpse cafés zo populaire glas. "Het resultaat van een vol maakt huwelijk tussen Lambic en verse krieken"; Zo om schrijft Marketing salesma nager Wim Derksen van De Brouwketel het kersenbier St. Louis Kriek. Vooral die consu menten, voor wie de smaak van pilsener bier iets te bitter is, waarderen dit bier met een al coholpercentage van 5%. Maandenlang rijpen de 'krieken'in eikehouten vaten op de Lambic. Het resultaat is duidelijk te zien en te proeven Net als in Mexico gebruikelijk is, wordt het geserveerd met een schijfje limoen in de hals van de fles. Dat is niet alleen vanwege de frisse smaak die het bier erdoor krijgt. In het land van herkomst is dat tevens noodzaak om insekten bij het bier weg te houden. In ons land verhoogt de limoen het onder scheidende imago van het bier. Brigand is het vierde bier dat volgende maand in de PUM is te bestellen. Het is een zeer zwaar bier (9% alcohol) met een speciale gebruiksaanwij zing. Voor het openen van de fles moet deze minstens 24 uur stil hebben gestaan. Vervolgens moet u het bier voorzichtig in het glas schenken, zodat de nog aanwezige gist zoveel mogelijk in het flesje achterblijft. Mocht er toch gist meevloeien in het Het Mexicaanse Sol is in ons land vooral in trek bij de jonge re bierdrinker, die wel eens wat anders wil. Sol wordt dan ook voornamelijk geserveerd in trendy cafés. Het heeft een half procent minder alcohol dan pils. Ook het koolzuurgehalte is lager. Sol hoort namelijk uit de fles te worden gedronken. Het Mexicaanse Sol moet A heel koel worden gedronken, bij voorkeur op 4 a 5 graden Celsius glas, dan is dit trouwens ab soluut niet slecht voor de ge zondheid. Het werkt zuive rend. Het licht gekleurde Brigand bier komt het best tot zijn recht bij een drinktem- peratuur tussen 8 en 10 graden Celsius. Bij het inschenken van een flesje Brigand is voorzichtigheid geboden..

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1993 | | pagina 25